Výběr pily Husquarna 353, Stihl MS 310, Dolmar PS5000

host - 169.57 (?) 
25.1.2008 20:42

Ps: myslím kryt schránky ventilátoru nikoli kryt lišty. (je držen čtyřmi šrouby)

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 25.1.2008 20:52

Já jsem si zafixoval, jak jste uvedl šrouby bočního krytu, tím jsem si představil, že chcete pilu zkompletovat, tedy nasadit lištu a řetěz a nemůžete povolit matku na bočním krytu - někdo uvádí šrouby. Takže jeden ze 4  hvězdicových torx šroubů nešel povolit, tak už si rozumíme. To jsem také nezaznamenal :)))), ale dejme tomu, možná mohl být šroub -hodně dotažený chybou přenastavení utahovacího momentu a tím se mohla i poškodit hvězdice v hlavě a už Vám to nešlo. 

host - 90.168 (?), 28.1.2008 16:45

Taky jsem to pochopil jako šrouby na lištu a nechápal jak to jde nepovolit ;-) (teda jsou to matky na šteftech..)

Strhnout torx to už rozumim.. Dodaný klíč není žádný zázrak a šrouby jsou z výroby dotažené poctivě - chce to torx pečlivě zastrčit až na doraz do šroubu a při povolování ho pořád tlačit dovnitř. A povolovat hodně s citem:-) Jak klíč není dokonale nasazený, tak se žvejkne a poškodí se jak klíč tak i šroub.. Zbývá odvrtat hlavu, pak to jde většinou vytočit kleštěma (pokud je za co chytit ;-)   Gl.

host - 229.91 (?), 25.1.2008 21:07

Pokud řežete někde v suchu, při sluníčku, nebo ve stodole, asi opravdu nemusite kombinovaný klíč používat často.Pokud ji budete používat v každém počasí, déšt i sníh, neobejdete se bez něj. Jinak všechny šroubky by měly jít povolit , samozdřejmě i svíčka. Jinak  uvedený kryt by měl být čistý i vše pod ním, aby nasávaný vzduch mohl proudit. I svíčka se kontroluje a čistí, kombin. klíč jsem na ní zatím nezlámal.

host - 169.57 (?), 25.1.2008 21:32

Zničil jsem ten klíč na hvězdicové torx šrouby (ne ten kombiňák svíčka kontra šroubovák). To bych musel bejt pořádnej umělec. Je to jako s nekvalitním šroubovákem. Každej snad někdy viděl zničenej křížák (takový ty v cenový relaci 30 kč :-) Klíč je drobnost ani bych nečekal že by v příslušenství pily byl klíč s tvrzenou hlavou vysoké kvality. Klíč je drobnost. A ta Dolmarka je myslím dobrá investice i kdyby mi ji dodali bez klíčů a třeba i bez šroubů....za ty peníze :-) Viz třeba hq 353 plastu víc, sice udávaná jako profi ale dolmar 500 je v mnohém podobný profi 5000, výkon motoru 2,4 kw stejný s tou HQ 353 jen cena cca nejméně o 4 tis vyšší a to už je rozdíl dát 14 nebo 10 tis za stroj obdobných parametrů.

host - 169.57 (?), 26.1.2008 0:27

Moc děkuji panu J.S. za mnoho zajimavého především pak příručku Dolmar, kde je vše krásně rozebráno do posledního dílku.  Hned mě zaujala jedna drobnost. Je teoreticky možné zaměnit  řetězku z typu PS 500 bez prstýnku za typ s prstýnkem...viz typ 5000? Dle dokumentace vypadá že ano. Řetězka by se stejně měla měnit asi až po dvou sjetých řetězech, což jest dlouhá doba (pro mě), přesto mě to teoreticky zaujalo.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 26.1.2008 10:37

Ano, je to možné, díky stejné konstrukci - vzájemné zaměnitelnosti, nejen těchto dílů.

host - 174.70 (?), 2.2.2008 18:17
Mrkněte na Solo 656 SP, je komplet v hliníku, řetězka s prstýnkem a cena taky není špatná. Až lištu a trošku nižší výkon je úplně stejná jako profi 656.

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 2.2.2008 19:37

Solo jde teď svou vlastní cestou, až budoucnost ukáže ...!? V každém případě má na dnešním vývoji velmi významný podíl!

host - 11.107 (?), 2.2.2008 19:38
Není stejná. Rozdílů je tam víc.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika