K tomu prohlížení co kde je, po tomto Vašem vysvětlení mohu dodat, že jsem se s tak dotaženým šroubem uchycení lišty- tedy krytu na nové pile nesetkal a protože jsem toho povolil již dost, tak se mi to nechce věřit. Ovšem možné to je a Vy jste to viděl a nemám důvod Vám nevěřit. Ohledně čištění - je to uvedeno v návodu na obsluhu a vyčistit prostor kolem ventilátoru by jste měl - podle intenzity provozu a toho, jaké dřevo řežete - suché dřevo při řezu vytvoří hodně jemného prachu, který s olejem vytvoří mastný povlak, který způsobuje zanášení hladkých ploch kolem ventilátoru a samozřejmě na válci bych jej nejraději neviděl. Tam se k tomu přidá teplota a výsledkem je napečení na chladící žebra - tím se sníží odvod tepla. Toto musíme kontrolovat, abychom vyloučili problémy s chlazením - i možným přidřením motoru pily. Zanedbání údržby nemusí vést zákonitě k tomu, že se pila pokazí, nebo nebude řezat. Je třeba ale zohlednit v době záruky problémy s uznáním vad z toho plynoucích, dále je u pily různé zatížení a můžeme řezat několik let menší dřevo a potom se něco naskytne většího a riziko poškození motoru se zvýší. Dalším důvodem udržovat pilu v bezvadném stavu je bezpečnost obsluhy a spolehlivost provozu obecně. K Vašemu požadavku nějakých dalších informací - mohu poslat na email testy, parts list, a nějaké fotky dílů pily.