Připadá mi, že většina lidí tady něco píše a rozebírá věci které se ani tématu netýkají a nebo jen okrajově. Můj názor a mé zkušenosti mi říkají nekupovat v žádném případě neznačkou pilu, jako jsou Pily např Grizzly, Partner aj. To už je lepší koupit si Hobby pilu značkovou... a to vše z jednoho prostého důvodu "SERVIS" je sice krásné že je záruka 2 roky, ale co po dvou letech s pilou, když se něco stane, vyhodit??To snad ne... I neznačková pila se dá opravit, ale někdy náklady na její opravu jsou dražší nebo skoro stejné jako pořízení nové pily. Sám ze skušeností preferuji dvě značky a to Stihl a Husqvarna. Pokud jsem pohým "rekreačním uživatelem a nedělám s pilou den co den volil bych pil zn. Stihl, a to hlavně kvůli servisu a náhradním dílům. Ze zkušenosti jsou v našem kraji (Karlovarský) lepší servisní střediska. Velkou výhodou u pil zn. Stihl je dostupnost dílů i u pily např 15 - 20 staré.
Pokud pracuji s pilou každý den, jednoznačně bych volil zn. Husqvarna (nade in Sveden) tyto pily mají mnohlem lepší antivibrační systém, mnohem lepší systém sání-tedy větší životnost vzduchového filtru, lépe startuji, mají větší životnost, lepší ergonomii. Bohužel servisní střediska nejsou na zdaleka tak dobré úrovni jako střediska fa. Stihl. Jinak u žádné s motorových pil bych nešel s obsahem motoru po 45 ccm, optimální je dle mého názoru 50ccm.