Výběr pily

host - 1.3 (?)
6.11.2007 7:52
Určitě bych vybral také H 357 XP! MS 341 je pila podle mého názoru už trochu zastaralé konstrukce. Mezi hlavní výhody H 357 XP lze zařadit pružinový antivibrační systém = nižší vibrace než Stihl, odstředivé předčištění vzduchu + kompenzátor paliva = nižší zanášení vzduchového fitru (Stihl má pouze kompenzátor), kryt motoru a vzduchového fitru jde odstranit rychle po uvolnění třech rychlospon - u Stihlu máte dělený kryt - zadní kryt je uchucen rychloupínací maticí, přední kryt je přišoubován, Husqvarna je ergonomicky propracovanější, zkrátka je to modernější pila. J.P.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

asteroid - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (87) - 70.240 (?), 31.10.2007 19:05
Ještě k Dolmar PS500.
Internetový obchod jí nabízí s řetězem 3/8, 1,5 mm.
Zajímalo by mne jestli je na tuto pilu tento rozměr vhodný /přeci jen nemá tak velký výkon/.
Podle mne by bylo vhodnější dělení 0,325...

jankral - (1) - 87.57 (?), 31.10.2007 20:00

chci koupit pilu  prodejce doporučil H 350 cena 12990 + lišta + řetěz jaké máte zkušenosti nebo co doporučíte máte někdo tel. do rakuska do Hadresu pokusil bych se tam dohodnout dik J

asteroid - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (87) - 70.240 (?), 31.10.2007 20:22
na  zelenazahrada.cz ji mají za 12500,- ještě oíšou příslušenství v hodnotě 2000,- zdarma. tak tam zavolej a uvidíš.....

host - 87.57 (?), 2.11.2007 14:15
jo volal sem tam dík za radu je tam rozdíl trošku v ceně dají k tomu nějaký kufřik ale unás je prodejna cena 12999 a je k tomu zboží za 900 a možnost 10 pladeb bez navýšení což jde taky jsem volal do Hádresu a tam je asi za 11430 což není zas žádný rozdíl při cestě která je 300km

host - 129.226 (?), 5.11.2007 21:57

Zdravim,

začátkem srpna jsem si koupil mot. pilu H 357 XP a jsem s ní naprosto spokojen. Dříve než jsem si tuto pilu koupil, přemýšlel jsem také nad Stihl 341. Můžete mi prosím napsat, jak  by jste vybírali Vy?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 5.11.2007 22:12
Já bych vybíral také, abych byl spokojen.

host - 1.3 (?), 6.11.2007 7:52
Určitě bych vybral také H 357 XP! MS 341 je pila podle mého názoru už trochu zastaralé konstrukce. Mezi hlavní výhody H 357 XP lze zařadit pružinový antivibrační systém = nižší vibrace než Stihl, odstředivé předčištění vzduchu + kompenzátor paliva = nižší zanášení vzduchového fitru (Stihl má pouze kompenzátor), kryt motoru a vzduchového fitru jde odstranit rychle po uvolnění třech rychlospon - u Stihlu máte dělený kryt - zadní kryt je uchucen rychloupínací maticí, přední kryt je přišoubován, Husqvarna je ergonomicky propracovanější, zkrátka je to modernější pila. J.P.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 220.253 (?), 6.11.2007 9:02
Jenom, abych to vysvětlil H357XP (56,5ccm) je časově starší pila. MS341 je dle mého názoru modernější, a to je i z hlediska vývoje - v otočeném řetězovém kole(kryt může být díky tomu užší - lépe se s pilou řeže těsně u kmene - odvětvování, lépe se čistí, demontáž a výměna řetězky v lese chvilka - H357XP - nutnost mít s sebou zajištění pístu, nebo nesprávné povolování úderem na spojku - pro profesionála jednoznačná přednost  = zjednodušená výměna řetězky) , konstrukce na výkon modelu MS361. Další přednost je při stejné hmotnosti vyšší univerzálnost MS341 (59ccm) - viz technické parametry - kroutící moment, spotřeba, objem - použitelnost. H357XP má uzavřené přepouštěcí kanály, proto je charakteristika motoru jiná, než u MS341 (otevřené přep. kanály), MS361 (spec. tvarované uzavřené kanály) má podobnější charakteristiku, jako H357XP. Antivibrační systém má u obou pil nízké hodnoty a jeho životnost je dlouhá. Filtrace je u H357XP doplněna předčištěním, ale dle zkoušek je v závěrečném hodnocení obou pil filtrace hodnocena, jako  málo náročná na údržbu s nízkým stupněm znečištění filtru. Jednopáčkový systém ovládání je otázka zvyku obsluhy a nemá vliv na samotnou práci s pilou. V případě výběru  z těchto pil bych volil Stihl MS341 (příp. uvažoval o MS361).

host - 1.3 (?), 6.11.2007 12:24
Nechci se dohadovat, ale Stihl MS 341 je pila postavená na bázi Stihl 036, což už je poměrně stará konstrukce (nebavím se o motoru). Otočené řetězové kolo je výhoda, ale ne zase taková, aby byla rozhodující ve výběru pily a argument výměny řetězky v lese je tak trochu pasé (jak často měním řetězku a vůbec už v lese?). Čištění není o nic jednoduší než u otočeného řetězového kola. Rychlost výměny řetězu je nižší, ale to je o cviku a zvyku. To, že se se Stihlem snáze řeže u kmene je na pováženou, protože výhodu otočeného řetězového kola ztrácí poměrně masivním bočním krytem, který vystupuje nad celkový obrys pily, kdežto u Husqvarny je boční kryt daleko lépe zakomponován do celkového tvaru pily, takže nikde nic zbytečně nevystupuje a pila krásně klouže po kmeni. Antivibrační systém je lépe řešen u Husqvarny, protože je postaven na třech silných pružinách, kdežto Stihl používá kombinaci silentbloků z hmoty Celasto a jedné pružiny. Nemám tady materiály v el. podobě o vibracích těchto dvou pil, ale v návodu k obsluze jsou uvedeny a u Husqvarny vycházejí lépe. No a kombinace odstředivého předčištění vzduchu a kompenzátoru paliva je "ňamka", protože mám vyzkoušeno u své H 359 SP, že při normálním provozu v čerstvé hmotě, kácení, odvětvování, krácení na 2 - 5 ks, 5 nádrží denně nedochází ke zvýšení spotřeby paliva a poklesu výkonu pily ani po pěti dnech provozu, to u mé Stihl 026 s kompenzátorem byla hodnota z říše snů - u ní jsem musel čistit filtr každý druhý max. třetí den a navíc jsem stále u sebe musel mít šroubovák, abych doladil volnoběh, který se postupně se zanášením fitru měnil. To u Husqvarny nemusím seřizovat, jak je rok dlouhej - mám jí čtyři roky a volnoběh jsem ladil třikrát. Pro mě je prostě jasný favorit Husqvarna. J.P.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 220.253 (?), 6.11.2007 13:10
Pro mě je pasé to, že srovnáváte model Stihl 026 s modelem H357XP resp. H359SP - jak můžete napsat, že MS341 vychází ze zastaralé konstrukce 036. Z čeho vychází H357XP - asi z předchozích, tedy zastaralých modelů (u MS341 ta změna není tak zásadní, protože se toho tolik na první pohled nezměnilo). Otočená řetězka - asi jste ji nemusel měnit v lese, ale není to jen o řetězce a velikosti krytu - to si změřte - šířku, ale je tam taky ložisko. Několikrát jsem viděl jak mlátil dřevorubec  po klíči, aby povolil řetězku - na to byl grif - píst musel být před horní úvratí, aby kladl větší odpor.Každý jsme se vyjádřili co bychom upřednostnili a proč.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz