Výber motorovej píly

host - 118.178 (?) 
23.9.2008 3:13

Děkuji za rady. Vyhrála MS 270. Ještě se chci zeptat, neznáte - li někdo japonskou značku ECHO a nemáte - li zkušenosti s motorovou pilou CS - 4200 ES od této firmy. Díky!!!  Jirka

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 23.9.2008 8:06

Jiří, ECHO je v podstatě tady několikrát propraná a Romy proslavená Čínská "HQ 395 XP, Stihl440". Kovový vypínač, tahací ovládání sytiče, knoflíková pojistka poloplynu atd.. Je to vlastně taková HQ 180, ale oplastovaná a cenu na ní má jen lišta a řetěz. Samozřejmě při použití jeden den v roce určitě vydrží (při velké dávce štěstí) aspoň 10 let. Je třeba však pracovat max. tak hodinu a to ještě rozdělenou po pěti minutách! Je to mašina o které na jiném vlákně kdosi řekl, že je značky překupují z Asie. Samozřejmě se najde z desetitisícové serie pár kusů, které i něco vydrží, ale poměr proti značce je spíše obrácený.  Projděte si internet, Aukro a další, najdete tam spoustu identických pil pod jinou značkou a v jiné barvě! Nechápu jak někdo může tyto stroje hodnotit kladně a do plusů dá dvakrát dobré řezací vlastnosti!?

Radek

host - 118.178 (?), 23.9.2008 17:44

Děkuji za recenzi. Dnes jsem si koupil tu pilu, jak jste mi doporučili. Jedná se STIHL 270. Shodou okolností dnes vyšel asi ve všech novinách Test iDnes motorových pil 2. část a je tam hodnocená zrovinka i tato pila. Zrovna ji tam chválu nepějí. Někdo tady již napsal, že tento test je spíše reklama na Mountfild a tento pocit mám i já. Co si o tom myslíte? JIRKA

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 23.9.2008 19:50

Jiří, za prvé přeji mnoho spokojených metrů paliva. K "testu" nemám co dodat, podívejte se na vlákno Dolmar, Jonsered,Husqvarna... ne Oleo-Mac. Tam jsou mé odpovědi na tyto tzv. "testy" všehotestovačů. Radši nám řekněte jak se vám koupená mašinka líbí?

Radek

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 23.9.2008 20:04

Až narežete prvé kubíky, potom Vás testy - pseudo testy nedokážu rozhodiť. Nech Vám to dlho a dobre slúži. A až už budete mať všetko popílené môžete kľudne sem hodiť svoje postrehy z práce, ja si to určite rád prečítam. A možno Váš názor bude objektívnejší ako ten špecializovaný test od Béďu Trávnička.

host - 118.178 (?), 24.9.2008 14:51

Muhu vám říci, že se mi pila velmi líbí. A jsem rád, že jsem se nakonec rozhodl pro silnější a modernější tip MS 270 (původně jsem chtěl MS 250). Ten cenový rozdíl není tak velký a jistě mi ho holka vynahradí. Je to vlastně dárek k mým narozkám od manželky, ale prý tomu vůbec nerozumí, tak abych si vybral sám - hodná, že jo? Až pilu pořádně otestuji, tak se s vámi samozřejmě podělím o své zkušenosti. Ještě jednou Vám oběma děkuji za pomoc při výběru pily a ochotu pomáhat jiným dobrou radou!!! ZDRAVÍM!    JIRKA

host - 191.217 (?), 30.11.2008 14:54

Dobrý den Jirko, tak jak jste s 270 spokojen?Ja ji mam taky 1 den.Začal jsem u 211 a skoncil u 270.Taky jsem zvazoval 310 ale na jiném vlákně mě pánové poradili, že 270 je lepší!

Marek

host - 224.8 (?), 6.12.2008 21:26

Na jedněch Aukčních stránkách jsem našel pilu McCulloch Titanium420 Elektrolux.Jenom by mne zajímalo jestli se tyto pily dělají s HQ. Zdravím J.

host - 118.178 (?), 13.12.2008 17:50

S výběrem pily MS 270 Stihl jsem vážně moc spokojen a jsem rád, že ji mám. Zdraví Vás JIRKA.

host - 143.250 (?), 8.3.2009 13:31

Dobrý den,

může mi někdo z Vás zdělit vaše zkušenosti s motorovou pilou 643IP.

Děkuji za odpověd.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika