Výběr elektrické pily
|
|
|
|
host - 105.201 (?) 1.10.2007 1:48
Einhil, tamto bude složitější se servisem, na určité věci zajišťuje jen záruční servis, ne už pozáruční, tak pozor na to, a narex, to by šlo, má jí známý a bez problému. Já mám alko, a jednou mi odešlo ozubené umělé kolo - oprava asi za 600kč, pak už jsem ji tolik nehonil, když jsem to viděl zevnitř.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.238 (?), 30.9.2007 20:31, zobrazeno: 34961x
Zdravím. Přemýšlíme jakou koupit el. pilu. Narazil jsem na pár docela zajímavých kousků. Co říkáte na Einhell KSE 2040 rychlost řetězu 22 m/s.(celkem těžká). Nebo letošní model NAREX EPR 40 EB se 2,4kw. Byl bych rád kdyby mi někdo poradil, kdo se v tom trochu vyzná, nebo nějakou elektriku má. Díky a naschle.
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.104 (?), 30.9.2007 21:02
Poradím jen tolik, že o el. pilách je tady toho už celkem dost včetně délek kabelu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 105.201 (?), 1.10.2007 1:48
Einhil, tamto bude složitější se servisem, na určité věci zajišťuje jen záruční servis, ne už pozáruční, tak pozor na to, a narex, to by šlo, má jí známý a bez problému. Já mám alko, a jednou mi odešlo ozubené umělé kolo - oprava asi za 600kč, pak už jsem ji tolik nehonil, když jsem to viděl zevnitř.
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.244 (?), 1.10.2007 21:40
Záleží na druhu práce, jež potřebujete s el.pilou vykonávat, provozuji současně 3 druhy el. řetězových pil a mohu jednoznačně prohlásit: starý model stihl 15e - spolehlivá, robustní pila s velkým kroutícím momentem,ale malou obvodovou rychlostí, letošní novinky: Narex 2400W - motoricky výborná, obrovská razance i při řezání tvrdého dřeva většího průměru, ale horší ergonometrie držadel, Dolmar 2000W - uspokojivý motor, výborná ergonometrie a vyvážení pily (ovšem výkonově nedosahuje Narexu), můj názor, na delší přesnou práci (tesaři apod) - dobrá volba Dolmarky, na razantní řezy Narex (řezný výkon odpovídá benzínové pile 55cm3!!!).
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.238 (?), 2.10.2007 14:55
Tak něco podobného jsem chtěl slyšet, narexka bude asi favorit. Ještě by mě zajímala rychlost řetězu, ale to už je malinkej detail.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 241.21 (?), 2.10.2007 15:29
Supr..)) také by mě velmi zajímalo srovnání těchto dvou pilek. Přeju hodně štěstí při porovnávání ;)
S pozdravem Mára
|
|
|
|
|
|
|
|
|
luiss - Bronzový Zahrádkář (73) - 212.130 (?), 2.10.2007 19:32
Dobrý den, proč chcete elektrickou pilu? Máte k tomu určitý důvod?Nevím jak ostatní, ale já jsem si v r. 1998 koupil el. pilu narex bc-35. Stála mě 4500 kč. Opravy pily mě stály skoro víc než pila samotná. První závada byla zlomená rychlobrzda (což bylo mou vinou). Dále se mi stalo, že se mi přestal točit rětěz, ale motor běžel. Dal jsem to do opravy, oprava mě stála 880 kč, To se opakovalo asi 4x. Bylo to ve značkové narex opravně. Totiž i Narex má plastové ozubené kola. Nedalo mi to, zavolal jsem přímo do České Lípy a objednal jsem si přímo tam ty oz. kola. i z dopravou a vším všudy mě to stálo asi něco okolo 500 kč. Po chvíli práce mi to ale zase odešlo. Znovu jsem volal do narexu o plánek pily a co jsem zjistil?? Že tam chybí rozběhová elektronika!! Kde se poděla? To mi neříkejte, že ani ve značkové prodejně to nepoznají. Od té doby co jsem si ji objednal cca 650 kč, pila jede, ale soused má starou sthilku 2000V a rozdíl je to jako prase. I v práci máme elektr. pilu sthill a jsme s ní spokojeni. Moje narexa leží ve skříni a pokud ji nemusím vytáhnout, nevytahuji ji. Možná že jsem měl pouze smůlu, ale to je moje zkušenost s elektr. pilami. Narex nářadí mám, jsem s ním spokojen (vrtačka, fréza, akušroubovák), jen ta pila mě asi neměla ráda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.115 (?), 17.11.2007 15:06
Vazeni, porovnavat Narex a Stihl je ako porovnavat Ziguli a Mercedes... Aj keby som bol hocaky patriot cesku Narexku nekupim. Ta znacka vo mne vyvolava pocity nedovery a vzhladom na ceny ktore ma ohurili niet co riesit... vdaka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|