Tuning pily

host - 97.58 (?)
11.10.2013 5:57

Ano, to je vyloženě k motorovým pilám důležité - zmetkové tlakové hadice :-))

Mě se líbí, jak si "pepík" se zahnojenýma holinama a sotva dodělanou základkou myslí a nakonec tomu i sá věří, že vymyslel něco mnohem lepšího než konstruktér, který to několik let počítal a vyvýjel. Sice netuší, co je to kompresní poměr, součinitel tření ani dimenzace, natož aby něco z toho spočítal, ale určitě to vymyslel nejlíp na světě, a když mu někdo vysvětlí, že to není to pravé ořechové, tak ho bere jako demagoga, který mu brání v rozletu. No jak píšu - každý svého štěstí strůjcem.  Ono nakonec čím jednodušší člověk, tím hůř se s ním diskutuje, protože on diskuzi prostě nepřipouští, pravdu má jen on.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 244.158 (?), 10.10.2013 20:10

Děkuji za všechny jedovaté a nenávistné příspěvky.Jedno mají společné, jsou povýšené a jsou převážně od lidí, co nic nikdy nevymysleli.Když vidím kolegu, jak disciplinovaně míchá směs z vámi opěvovaného oleje a pak řeší opravu pily za 16000 Kč a když jsou vedle sebe v regálu tyto pily dvě. Tak je mi ho a zároveň i vás líto.A vím, že asi nebude vše, jak se tady píše.

Prosím předveďte svou fantazi, máte - li nějaký nápad, než pouhé papouškování návodů výrobce.laugh Mohu vás ujistit, že za svoji kariéru dřevaře jsem neodrovnal ani jednu pilu.Ani se mi neuloupl karbon a nezničil mi píst, jak se zde v nějakém katastrofickém příspěvku píše.                      

host - 96.2 (?), 10.10.2013 20:34

Na příspěvcích nevidím nic nenávistného ani jedovatého. Také znám spoustu lidí, kteří ještě pilu neodrovnali. Ale ti se nechlubí tím, že postupují v rozporu s návodem výrobce. A také vím, že staří dřevorubci míchali benzín s M6A. Ono taky nebylo nic lepšího. A pily také nebyly nic moc. Ale to ještě ve Vltavě žili trilobiti.

Je málo odvětví, kde by byl tak prudký vývoj a tak široká nabídka jako je u motorových pil. Zkušený technik by jistě dokázal vyjmenovat bez nadechnutí 10 výrobců. A každý z nich má v nabídce tak mezi 10-20 typy... Srovnat se to dá snad jen s nabídkou mobiních telefonů :-)

host - 146.5 (?), 10.10.2013 14:35
M6A: "Vhodný pro mazání starých typů benzinových motorů s nízkými požadavky na užitné vlastnosti maziva, výjimečně i pro nenáročné motory naftové a pro průmyslové použití..."

host - 86.72 (?), 10.10.2013 20:10

Ano ale to je myslené na oddelené tlakové mazanie motora a nie na prípravu mastnej zmesi. Na to sa dnes nehodí ani M2T.

host - 96.2 (?), 10.10.2013 21:00

Víte, stačí abyste si našel stránky nějakého výrobce jako je třeba paramo a porovnal si parametry olejů. V googlu jich vyjedou tisíce.

Vysvětlovat vám, že kvalita olejového filmu u M6A je daleko za ostatními oleji je stejné jako vrátit se do 1. třídy a hádat se s někým že 1+1 opravu, ale opravdu, nejsou 3...

host - 244.158 (?), 10.10.2013 20:19

A přišel jste na to sám, nebo jste to někde vyčetl? laugh

host - 86.72 (?), 10.10.2013 21:34

M6A a M6AD je plne dostatočný svojou kvalitou a mazacím filmom. S tým sa dá iba súhlasiť a preto ho zásadne používam aj ja. Samozrejme iba na reťaz. Do zmesi treba použiť olej na to určený. Ale variáciám použitia M6AD do motora prípadne na smaženie rezňov na večeru sa medze nekladú. Je to každého vec čo si do svojej píly naleje. Miestny odborník z netu totiž nedáva záruku na správnu činnosť motora ale výrobca áno. Samozrejme s použitím predpísaného palivového oleja. A to M6 ani M6AD nie je.

host - 244.158 (?), 10.10.2013 23:39

Tak odborníci odbornický, nebudu vám vyvracet vaše pravdy.Popíšu vám třeba dnešní zkušenost s takovým odborníkem na slovo vzatým.Ze tří nových hydraulických hadic dvě tečou a to při pohybu prázdnou rukou.To není normální!

Každý kdyby aspoň uměl, to co umět má, místo machrování.Špatně zalisované koncovky.Potkal jsem se tam s klukem co pracuje v německu, měl jich plnou krabici, tomu z toho asi švihne, až to tam našroubuje laugh.Nebo zajede za německým odborníkem a on mu je domáčkne, jestli ho s nimi ale rovnou nevyhodí ze dveří.

host - 97.58 (?), 11.10.2013 5:57

Ano, to je vyloženě k motorovým pilám důležité - zmetkové tlakové hadice :-))

Mě se líbí, jak si "pepík" se zahnojenýma holinama a sotva dodělanou základkou myslí a nakonec tomu i sá věří, že vymyslel něco mnohem lepšího než konstruktér, který to několik let počítal a vyvýjel. Sice netuší, co je to kompresní poměr, součinitel tření ani dimenzace, natož aby něco z toho spočítal, ale určitě to vymyslel nejlíp na světě, a když mu někdo vysvětlí, že to není to pravé ořechové, tak ho bere jako demagoga, který mu brání v rozletu. No jak píšu - každý svého štěstí strůjcem.  Ono nakonec čím jednodušší člověk, tím hůř se s ním diskutuje, protože on diskuzi prostě nepřipouští, pravdu má jen on.

host - 244.158 (?), 12.10.2013 4:23

To je přesně to, o čem jsem mluvil, žvanění a urážky.Jste schopen vymyslet tak akorát, že má Pepík holínky.Pominul jste jeden důležitý fakt, tohle co jsem tady popsal, tak mi jaksi zatím bez problémů funguje.A dost lidí co postupuje přesně podle návodu, pak plní opravny přidřenými pilami.Víte, ona ta pila, pro mě nikdy nebyla životní investice, jak si tady někdo myslí.Jsou mnohem dražší věci, které je třeba koupit.Časem třeba dospějete, do jiné dimenzace. laugh Mnoho zdraví a méně nervů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz