U Stihl by mě při výběru 441 hlodalo to, že 461 má stejnou váhu a 362 je zase slabší, ale o dost lehčí. To samé u Husqvarny kde místo 372X-torq mám na výběr 372 bez X-torq a moderní 576, která fakt jede. Doporučovat vám něco, to je těžko soudit, každý má jiné fyzické dispozice. Mám kamaráda co má 202cm, 130Kg samej sval a sílu jak pár volů a u něj nehraje roli nějaké kilo. On kácí skoro holejma rukama. Taky jeho sestava pil tomu odpovídá 575, 395, přičemž 575 má na takové to drobnější řezání kdežto já už nad 6Kg cítím každé deko. 576 i 461 nad tím bych uvažoval já, ale jak jsem už psal, jde o to, aby vám to pak doma neleželo, že se s tím nebudete chtít tahat. Moja solovka 681 má 7Kg + 28" lišta + olej a benzín a jsem někde kolem 10Kg. Já tím svalím strom, naporcuju spodek, vytáhnu z auta 560XP a dodělám, běhat s tím někde celej den po lese, nedej bože odvětvovávat si nedovedu představit. Nejčastěji se dnes prodávají pily střední třídy = HQ 560XP, 372 Stihl 362 o nákupu těch těžších bych uvažoval při pohledu na svoje bicepsy.