Stihl ms 390

Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?) 
8.2.2014 22:18

Dobrý večer. prodejna a servis již 14 let neexistuje. Jednalo se o pobočku Jihočeských státních lesů, později a.s. Prodej a servis měl na starosti jeden člověk, který pily nejraději nabízel nové, než-li by je opravil. Vyměňoval pouze většinou ND a do větších oprav se mu nechtělo. Pily se prý vozily na větší opravy jinam. Proto většinou čekací doba byla min. dva týdny. Tenkrát mě bylo 22 let, dnes už to vše vidím jinak.

Měl jsem na mysli kuličková ložiska na klice, která byla vysypána, klec jehlového ložiska na klikové hřídeli byla prasklá a došlo k zadření motoru. Omlovám se, že jsem závadu neupřesnil. U 044 bylo nutné vyměnit klikovou hřídel, píst,udělat lehký výbrus válce a výměna ložisek na klikovce. tehdy oprava skoro za cenu poloviny nové pily. PC nové 044 byla 20190 Kč, oprava skoro osm tisíc.

Stando, já jsem puntíčkář a nářadí mám v bezvadném stavu. Řetězy jsem měl vždy ostré, to jinak ani nešlo a otáčky jsem si pravidelně nechal zkontrolovat na digitálním otáčkoměru. Maximální otáčky 044 byly doporučené na 14000ot/min, já měl pilu seřízenou na 12000ot/min

Tehdy se kuličková ložiska z jedné strany opravdu pouzdřily.

servisní příručka Stihl 044
servisní příručka Stihl 044
návod k obsluze Stihl 044
návod k obsluze Stihl 044

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 252.104 (?), 8.2.2014 23:42

Ja som sa osobne nikdy nestretol zo z alebo rs ložiskom v 044.To ale neznamená že tam neboli.Skôr si myslím že sa jedná o chybu prekladu - ono ložiská používané Stihlom majú plastovú klietku a tá z jednej strany prekrývaasi polovicu medzikružia ložiska.Z druhej strany sú prakticky len guličky.V tom návode je pravdepodobne myslené že ložiská sa zakladajú otvorenou stranou do vnútra aby bol zabezpečený prívod vazelíny- rozumej oleja zo zmesy paliva.

Apropo - neverím že si niekto nastavuje 044 na 12000 rpm.S tak nastavenou pílou sa prakticky nedá robiť.044 ožíva niekde pri 12500-12800

a optimálne nastavenie pomeru výkon, spotreba agresivita je niekde 13400 - 13500.A je to stroj ktorý bez reptania zvládne 14000 a mnohokrát aj trochu viac.Len potom už začína strácať výkon v strede otáčok.

Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 9.2.2014 0:36

Jani, tenkrát jsem se teprve učil a v servisu mě ji na takovou hodnotu 12000 až 12500rpm nastavovali, Prý to na to naše řezání stačí (pracovali jsme s kolegou, který měl Hsq 371). Jak jsem psal výše-probírky, mýtní výběry, občas polom a mýťák.

Také jsem si pilu dost hýčkal, protože po škole dát za pilu 20tis nebylo v r.1995 málo.

host - 227.115 (?), 9.2.2014 7:35

Zdravím Romane, Jani Ti popsal konstrukci ložisek naprosto přesně a podle toho, co Ti řekli v servisu si udělej úsudek sám. Standa.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika