Dobrý večer. prodejna a servis již 14 let neexistuje. Jednalo se o pobočku Jihočeských státních lesů, později a.s. Prodej a servis měl na starosti jeden člověk, který pily nejraději nabízel nové, než-li by je opravil. Vyměňoval pouze většinou ND a do větších oprav se mu nechtělo. Pily se prý vozily na větší opravy jinam. Proto většinou čekací doba byla min. dva týdny. Tenkrát mě bylo 22 let, dnes už to vše vidím jinak.
Měl jsem na mysli kuličková ložiska na klice, která byla vysypána, klec jehlového ložiska na klikové hřídeli byla prasklá a došlo k zadření motoru. Omlovám se, že jsem závadu neupřesnil. U 044 bylo nutné vyměnit klikovou hřídel, píst,udělat lehký výbrus válce a výměna ložisek na klikovce. tehdy oprava skoro za cenu poloviny nové pily. PC nové 044 byla 20190 Kč, oprava skoro osm tisíc.
Stando, já jsem puntíčkář a nářadí mám v bezvadném stavu. Řetězy jsem měl vždy ostré, to jinak ani nešlo a otáčky jsem si pravidelně nechal zkontrolovat na digitálním otáčkoměru. Maximální otáčky 044 byly doporučené na 14000ot/min, já měl pilu seřízenou na 12000ot/min
Tehdy se kuličková ložiska z jedné strany opravdu pouzdřily.