Stihl kontra Husqvarna

host - 39.219 (?)
5.2.2014 19:01

Jsou pilčíci, kteří nemají práci s pilou úkolem a na čas. Z tohoto pohledu je pak dobře zvolená farma možná lepší volba jak profi pila. i o tom jsou Janiho příspěvky. Stačí jen jejich obsah pochopit a hned se neježit.    j.c.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 32.16 (?), 5.2.2014 19:17
Také používáte profi pily, místo teorie. Tazatel už koupil, tak snad ten další pochopí, že zbytečně se nadřít není žádný kumšt.

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 161.80 (?), 5.2.2014 19:18

Ja to už jednoduchšie vysvetliť neviem.Ono "profi" nemusí znamenať len to že je niečo kvalitnejšie a spoľahlivejšie.Ono to môže napríklad znamenať aj to že je to špecializovanejšie na istú robotu a nie univerzálne.A malé profi mašiny sú snáď po jednorúčkach najviac špecializované.

Napriek tomu čo som doteraz napísal chcem ešte povedať asi toľko

5000je /alebo bola/ citeľne výkonnejšia a ostrejšia píla ako 500.A keď budem dosť bohatý na to aby som si ju kúpil a tým ukázal susedovi aký som borec tak si ju kúpim.Ale do vtedy si svojich 25metrov dreva spokojne porežem aj šunkovou a vôbec nie sexi PS500.

host - 32.16 (?), 5.2.2014 19:31
Jani psal někdo, že s 500 nepořežete? 5000 není až tak sexi, jako lehčí a výkonnější a zůstanete po ní více sexi. Po odvětvování s 311moc sexi nebudete, s profi co ztratíte na krácení, doženete na odvětvování a tam je tanec s pilou. U krácení pilu nasadím a čekám, vydržíte o 1 sekundu čekat na řezu déle, já ano, vydržíte pohazovat s těžší pilou, vydržíte, jen na tom budete stejně, jako tazatel.

host - 39.219 (?), 5.2.2014 19:01

Jsou pilčíci, kteří nemají práci s pilou úkolem a na čas. Z tohoto pohledu je pak dobře zvolená farma možná lepší volba jak profi pila. i o tom jsou Janiho příspěvky. Stačí jen jejich obsah pochopit a hned se neježit.    j.c.

host - 32.16 (?), 5.2.2014 19:07
Toto bych potvrdil, kdyby ta farma byla dobře zvolená. Když je obsluha nadřená a doporučují 2 další pilu, tak není dobře zvolená. Profi má výkon a nízkou hmotnost, na palivo ideální při dokonce nižší, nebo stejné ceně, ale s vyšším výkonem.

host - 60.134 (?), 12.2.2014 20:44

So štilkou 260 -261 by bol každý spokojný - na doma bohato stačí aj príležitostné spúšťanie v lese jej nerobí problém.

Tu je najväčšia dilema - trvalé nasadenie - na rezanie na skládke tu by neodišla ako sa tu tvrdí- ale by rezala s menším rezným výkonom čo obyčajným ľuďom stačí.

Ostatné značky mimo Husky urobia tú istú robotu za menej peňazí ale su menej spoľahlivé no existujú výnimky.

A tieto výnimky platia aj pri štilke a huske model od modelu je iný jednoducho má svoje muchy.

Ja nedám dopustiť na stihl ms 250 a rovnako na husky 365-

a staručkú Solo 615 AV ktorá má 3 kw a robí všetko v lese jak má...laugh

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 12.2.2014 20:57

Ono také dost záleží na tom jaké ruce pilu drží a jaká hlava tomu velí!!!

host - 220.242 (?), 9.12.2016 15:24

Přesne Pokud někdo jako já dělá 4-5 plnometrů na špalky doma Nikam nepospíchát pěkně v klidu ostrý řetěz stačí mu 181

a jak se říká netlač na pilu každý si musí uvědomit kolik kubíků ročně pořeže a jak brzo se pila zaplatí nepočítám vlastní práci.

Mě se pila zaplatila na dvou fůrách buku přepočítaných na naštípané rovnané metry a počítám že mi pár roků vydrží.

To je moje zkušenost s pilama pár čín na dva 3 roky mi stačilo. Podívejte se na tuto diskuzi.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz