Stihl 260 W koupit nebo nekoupit
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 84.230 (?), 6.7.2008 15:28, zobrazeno: 14911x
Zdravím místní odborníky a rád bych se na ně obrátil s prosbou. Mám možnost koupit motorovou pilu Stihl 260 W. Do teď jsem měl Castor CP 410 a větší střep sem v ruce neměl. S pilou neustále něco bylo. V mém okolí má mnoho známých pily Stihl a jsou ve směs spokojeni. Rád bych se zeptal co si myslíte o koupi pily Stihl MS 260 W, 4 roky stará avšak po generálce u člověka zabývajícího se prodejem pil Husqvarna a Stihl. Cena 9t. S ohledem na pozitivní reakce přátel a mé negativní zkušenosti s Castorem bych rád právě pilu Stihl, tak mi tato nabídka leží v hlavě. Co si o tom myslíte? Jinak ještě pro úplnost. S pilou řežu cca. 30 m3 palivového dřeva(na špalíky) ročně. Budu rád za odpovědi. Moc díky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 6.7.2008 16:09
Úvodem je nutno uvést, že MS260 je resp. byla jedna z nejlepších pil ve své kategorii. W - v podstatě nemusíte mít, ale i toto vyhřívání může využít amatér. Někdy také dělám dřevo v zimě, nebo mám mokré ruce a je to příjemné, když nezebou.Novou bych v současné době MS260 nekupoval, neboť je již mírně za zenitem, ale pokud máte jistotu funkčnosti a kvalitní opravy, příp. záruky této opravy, tak je to pořád lehká silná profi pila za výhodnou cenu. Srovnání s Castorem nebudu komentovat, je to srovnatelné v tomto okamžiku jen přibližně cenou. Ještě si ověřte chod pily při změnách polohy, neboť toto je snad jediná větší moucha na jinak velmi povedeném modelu MS 260.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 84.230 (?), 6.7.2008 16:30
Mnohokrát děkuji za odpověď. Právě s tím co jste zmiňoval ohledně jistoty funkčnosti, tak v tom není žádný problém. Člověk, který pilu prodává a generálkuje na její funkčnost dává tuším i záruku po určitou dobu a následné opravy jsou také bez problémů. Ještě jednou díky za vstřícnou a rychlou odpověď. Přeji hezký zbytek víkendu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.168 (?), 7.7.2008 7:19
No nevim, za 9 kKc bych osobně koupil novou pilu než něco 4roky starýho po generálce. Za to jde pořídit nová PS 420 nebo 460 ;-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 78.176 (?), 8.7.2008 22:56
Dobrý den, Můj otec pracoval v lese s mnoha pilami za dobu asi třiceti let a zrovna model MS 260 považuje za nejpovedenější vůbec. Já ji mám taky asi 3 roky (4ha lesa soukromě + palivo), nevím co je problém, je to silná "hvízdalena" a má nejlepší poměr výkon/váha na trhu. Mám samozřejmě ještě další pily, ale tahleta je z nich nejlepší - vždy šáhnu prvně po ní. Já ji kupoval novou za cca 22 tis.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 84.230 (?), 10.7.2008 15:58
Vám též děkuji za reakci. Už jsem se rozhodl. V pátek pro ní jdu. Ještě jednou díky všem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.61 (?), 11.7.2008 9:46
Problém je v tom, že historie pily mohla být: 4 roky profi zatížení v lese, pak něco kleklo, v servisu jen spravili poruchu - nazvali to generálka, ale s opotřebením ostatních částí nedělali nic.. Netvrdím, že to bylo zrovna takhle, ale ta možnost je hodně vysoká.. Pokud nevíte kdo jí měl předtím a jak s ní dělal, nepoznáte opotřebení hlavních částí nebo přímo závady, nevíte jestli nebyla kradená atd., tak je riziko špatné koupě hodně vysoké... Taky mohla celou dobu lenošit u důchodce ve skříni a ta porucha byla maličkost - ale to si nemyslim.. To je můj názor, a osobně bych opravdu koupil něco nového.. (nic proti S.260W - tam není co řešit ;-). Pokud jí přesto vezmete, tak přeju ať vám dobe a dlouho slouží! Gl.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 84.230 (?), 12.7.2008 0:06
I Vám díky za reakci. Samozřejmě toto musí napadnout každého včetně mne ale myslím/doufám, že toto riziko je v mém případě minimální. A to z těchto důvodů. Pilu mi prodává kamarád, který se zabývá servisováním pro Stihl a Husqvarnu a nemůže si dovolit, dělat si u nás na malém městě špatné jméno. Navíc jak sem uvedl jsme dobří známý. Dalším důvodem, proč se toho až tolik nebojím jsou zkušenosti dalších dvou našich přátel, kteří si takto použité a zgenerálkované pily od něho koupily a obě šlapou jak hodinky. Generálka je skutečně kompletní, výbrus hlavy atd. jsou samozřejmostí. Na zgenerálkovanou pilu je záruka minimálně na tuto sezonu, ale samozřejmě sem si vědom rizika možných dalších komplikací. Nicméně vím alespoň to, že to skutečně bude generálka se vším všudy a ne to, co jste popsal, protože je mi jasné, že tak by to dopadlo v servise nebo pokud by to byl pouze vzah zákazník-prodejce. Je mi jasné, že ta cena je za starší pilu asi vyšší, ale prostě už nevěřím jiným pilám. Castor sem měl novou a vážně to bylo utrpení. Měl sem v ruce Hechta s obsahem tuším 50 a také to byl střep. Další takovou pilu k ničemu nepotřebuji, ale 20t zase nemám. Prostě to "risknu" a budu doufat, že to dopadne stejně dobře jako u mých kamarádů. Ještě jednou díky za rady a reakce.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Dan Rohanský - (14) - 170.170 (?), 15.7.2008 15:24
Já bych se toho nebál, sám jsem si koupil Stihl 034 za 5000 od staršího profíka a jede krásně. Když tak pak dejte vědět jak to dopadlo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 134.242 (?), 13.10.2008 22:47
Dobrý den, zánovní pila castor cp 410 mi leží v garáži již po 3 letošní opravě a opět nemaže. Asi půjdu do Stihl MS 270...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|