Stihl 180 řetěz 1.1 nebo 1.3?

exot007 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83) - 176.57 (?) 
8.10.2008 15:46, zobrazeno: 14852x

Protože se chystám koupit výše zmíněnou pilku a tady i jinde jsem se dozvěděl že řetěz s šířkou vodícího článku 1.1 za moc nestojí chtěl jsem se zeptat na vaše zkušenosti s tímto řetězem Stihl totiš dodává tyto pily s řetězem už poněkud zesílené takže teď mám dilema jestli použít tento užší (ale už zesílený) řetízek nebo objetovat trošku výkonu pily a dát širší (asi i s kratší lištou ta mi stačí) a pevnější o šířce 1.3.

Nemluvím zde o starém řetězu "z lisovaného plechu" ale jeho novějším provedení které vypadá mnohem lépe.

Ponechme prosím dilema u vhodnosti či nevhodnosti této pily(na větší objemy mám již silnější pilu)

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 8.10.2008 19:41

Ak by ste si prečítali toto fórum dôsledne, zistili by ste pre Vás jednoznačný poznatok, že k 180ke je lepšie mať reťaz 1,3.  Neviem ako u Vás v CZ ale u nás sa už k modelu 018 dodávala reťaz 1,3. Na štandardne dodávanú 30cm lištu Picco mini. O obetovaní výkonu píly nemôže byť ani reči. Skôr naopak, motor a lišta viac trpí ak je reťaz nevýkonná a treba pílu do rezu tlačiť a znásilňovať. Ak má reťaz dostatočný záber do dreva píla si len tak "vyhráva".

exot007 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83) - 176.57 (?), 8.10.2008 19:49

Právě že jsem si toto forum pročetl ale dle všech indicií které jsem tu mohl vyčíst se jednáý o starší typ řetězu kerý trpěl ulamováním zubů při řezání sukového dřeva ale já se ptám na novější typ řetězu který stihl standartně dodává ten řetěz je zesílený oproti tomu puvodnímu a má řešené omezováky jako klasické řetězy a ne puvodní lisované řešení.A na to se zde ptám stačí si řádně přečíst jak jsem otázku formuloval

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 8.10.2008 19:48

Zdravím J.K., STIHL MS 180 zvládá hravě lištu 35 cm s řetězem 1,3 mm. Osazuji jím nové pily pro tesaře, truhláře a pokrývače. Pro běžné spotřebitele doporučuji ponechat původní osazení a pokud budou mít opravdu nutnost zesílit vodící článek, pak při koupi nové lišty. Dnešní provedení již nemá ty problémy jako "plecháček", utržené zuby, ohnuté zuby a podobně. Poslední model má i snížený sklon ke zpětnému vrhu, daleko lépe je tento zub propracovaný.  Jestli že počítáte například s prořezáváním stromů, ponechte 1,1 mm. Na výřez náletových dřevin nasaďte 1,3 mm. Dnešní modely řetězů Picco Micro C3 a Picco Micro Mini C3 jsou téměř stejné.

Radek

exot007 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83) - 176.57 (?), 8.10.2008 20:00

Díky Radku za info sice budu ve většině prořezávat stromy ale občas nevylučuji ani nějaký ten nálet a občas i trošku tesařit takže tam asi hodím ten 1.3 a přemýšlím o ligt liště.Puvodně jsem chtěl dát kratší lištu ale myslím že s 35 to bude v poho.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 8.10.2008 20:18

Určitě a pokud je dobrý prodejce, dohodnete se na osazení hned. U profesí které jsem uvedl to dělám automaticky. Vždyť lišta a řetěz se prodají pak.

Radek

exot007 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83) - 176.57 (?), 12.10.2008 17:56

Tak jsem nakonec koupil u jednoho prodejce kterého sice nemám nejblíže ale jednání a ochota naprosto super: bezproblémové bylo osazení řetězu 1,3 a lišty light 35 cm takto osazená pila má bez náplní 4,55 a s nápněmi 4.9.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 12.10.2008 21:37

Vidíte, vždy je to o lidech. Přeji maximální spokojenost.

Radek

host - 37.74 (?), 14.10.2008 10:07

To není o řetězu. Hlavně si nekupujte tuhle pilu. Švára ji má (měl) a to co si užil se servisem bych nikomu nepřál. A k tomu arogantní prodejce pořád argumentoval, že je to Stihl a ten se nemůže pokazit. I ta zatracená Husqvarna je lepší!

HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 94.115 (?), 14.10.2008 10:40
rozbít se může všechno, přístup servisu je o lidech, 180tka je hodně citlivá na "ulití", stačí včas nevypnout sytič. 99% "závad" na nových strojích ale připadá na chybu obsluhy (nejčastější argument ten křáp nejde nastartovat, a z pily teče benzin odevšud), nebo na nekvalitní pohonnou směs HH
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika