Stihl 180 řetěz 1.1 nebo 1.3?

host - 133.189 (?) 
14.10.2008 21:25
Má tu nekdo zkusenoi s tou novou Stihl MS 180 C-BE (rychlonapinani řetezu) nedělá to rychloiupínání za čas nějaké problémy?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

exot007 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83) - 176.57 (?), 14.10.2008 20:38

No ono to je i o řetězu ano je pravda že jenom o něm to není ale i řetěz je součástí pily a co se spolehlivosti týče rád by věděl jaké problémy s ní měl váš švagr a zdali nemohlo k problémům vést její nesprávné obsluhování či udržba (jen se ptám nic vám nepodsunuji).A co se týče husqvarny mám ji také a nestěžuji si (i má první husqvarna byla spolehlivá vydržela 15 let bez servisu) ale husqvarna nevyrábí pilu v parametrech jaké bych si představoval takže jsem šel do stihl180 a zatím jsem spokojen (mám ji nicméně jenom krátce).Ale mí známí mají jak husqvarnu tak i stihl a někteří jsou spokojeni někteří méně není to jenom o značce muže se stát že člověk narazí na kus kerý se nepovedl(pracuji ve strojírenství a vím že se to stát může i když by se nemělo) a stejně tak jako já měl první pilu kerá bez problémů běhala 15 let (než jsem ji prodal).Ale do značné míry se jedná o chybu obsluhy (tupé řetězy, přetěžování pily, nesprávné provozní kapaliny, znečištění chlazení či palivového systému a takhle bych mohl poktačovat i dále).Mám i nemilou zkušenot že si ani nohdy nepřečtou návod a pak se STAŠNĚ diví.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 14.10.2008 20:53

Dnešní postřeh přesně vystihuje problém. STIHL MS 230, závada - "asi prasklá nádrž, teče tam někde benzín z toho krámu". Skutečná závada - dírka v přívodu paliva pod karburátorem, důvod - pán čistil okolí karburátoru ocelovým kartáčem!!?? Co k tomu dodat. Tady není komentář a většina závad je podobných, pila je po zakoupení v roce 2004, poprvé na servisu, to také mluví za vše! Majitel ji však má za krám, protože si dovolila mít přívod paliva z gumy a ne ocelové trubky!

Radek

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 14.10.2008 21:04

Pre 37. 74. Ako tu v inom vlákne napísal jeden skúsený a múdry človek, zničiť sa dá všetko. Aj Hummer na asfalte a to nemusí ísť ani do terénu.  Nevieme čo všetko vyvádzal Váš Švára s pilkou. Verím tomu že z fabriky vyšla v 100% stave. Zvyšok bol už na obsluhe ako sa zhostí prevádzky, údržby a celkovej starostlivosti. Len podotknem a nechcem to rozvádzať aby som sa neopakoval že mám doma ako druhú pilku S-018, má 9rokov za (len) minulý rok má podľa faktúr na konte 194prm metrovice + nejaká taká prerezávka a čistenie lesných ciest. Nikdy som nemal s ňou problém. Pravdepodobne aj preto že u mňa mala za tie roky starostlivosť o inom ako tá S-180 u Vášho Šváru.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika