stihl 051

- (14) - 40.46 (?)
13.1.2009 21:29

Je potrebné pri doťahovaní valca použiť nejakú pastu proti uvoľňovaniu šroubu, alebo to stačí dotiahnuť na fest samozrejme s citom. Vymenil som piestne krúžky a ešte to nemám poskladané. Ináč vôľa na zámku vo valci pri tých nových piestnych krúžkoch je 0,25 mm a u starých to je 0,85 mm. Nie je to trocha pritesné? nerád by som to dobabral. MČ

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
- (14) - 31.174 (?), 21.12.2008 20:27, zobrazeno: 5376x

chcem sa opýtať na demontáž výfuku a valca. rozobral som to a oholil, až sa mi valec ukázal spolu s výfukom ako na dlani. Pri tomto type keď je valec horizontálne to dá trocha roboty. Keď som chcel povoliť tie dva imbusové šrouby čo držia výfuk, tak som došiel k záveru že som už došiel aj ja. Skôr by som ich asi utrhol, ale radšej som to neskúšal takže výfuk je tam kde aj bol a ja neviem čo s tým. Skúšal som aj klasiku klepnúť na šroub, ale predsa len je to na valci takže žiadne trieskanie, ale aj nulový efekt. Je mi jasné že je to pripečené, prehriate atď., ale poraďte čo s tým. Valec od kártra pôjde asi ľahšie, dúfam, ale ja som začal s tým a hlavne ešte nemám tesnenie medzi valec a katroš takže to bude až potom. Chcem odkarbonovať piest, kanály a čo bude treba, lebo sa mi zdá že je to pekne zababrané. Ak ste to robili čo asi áno tak hodte nejakú radu. Ak to nepôjde tak asi navštívim servis.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 21.12.2008 20:35

U starších pil se stane, že šrouby nejdou povolit. Pokud je nebezpečí, že se poškodí hlava šroubu, nebo dokonce šroub ukroutí, tak je lépe použít spray např. WD a červenou brzdovou kapalinu. Nechat působit co nejdéle, třeba do druhého dne, potom horkovzdušnou pistolí opatrně nahřát a bodově ochladit šroub(kousek ledu). Použijte při povolování nepoškozený imbus klíč a vyčistěte hlavu šroubu, jinak se protočí a bude to složitější.

- (14) - 40.46 (?), 13.1.2009 21:29

Je potrebné pri doťahovaní valca použiť nejakú pastu proti uvoľňovaniu šroubu, alebo to stačí dotiahnuť na fest samozrejme s citom. Vymenil som piestne krúžky a ešte to nemám poskladané. Ináč vôľa na zámku vo valci pri tých nových piestnych krúžkoch je 0,25 mm a u starých to je 0,85 mm. Nie je to trocha pritesné? nerád by som to dobabral. MČ

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 13.1.2009 21:49

U pil, kde jsem neznal utahovací momenty jsem dotahoval s citem na fest, jak popisujete. Nyní lze koupit Torxy, které mají na spodní straně hlavy šroubu hrany proti povolení. Pastu také někteří výrobci používají, záleží na šroubech. Motor bych zaběhl bez velké zátěže, aby si kroužky sedly a vůle se tím trochu zvětší. Podle naměřených hodnot byla vhodnější výměna.  

- (14) - 40.46 (?), 13.1.2009 22:29

Ďakujem za radu. Trocha tej pasty tam pre istotu dám. A ešte k zábehu. kárbón z hornej strany piestu, z hornej časti valca, z výfukového kanála je preč. Na kľukovke a ložiskách tj. ihlových aj valivých som nezistil žiadnu vôľu. Jediné čo ma trocha zneisťuje je ešte mierny povlak karbonu, ale fakt je to len akoby zafarbený povlak nepravidelný na stenách kartra, klukovka je čistučká. Poviem rovno do ložísk a semeringov sa my nechce šahať. S akým pomerom stihlackeho oleja začať a či nechať pílu ísť zo začiatku na pár minút na voľnobeh alebo ísť rovno do práce samozrejme nie na plno a v krátkych intervaloch.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz