Startování řetězové pily Oleo Mac

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?)
29.9.2011 20:09

Střižený klínek setrvačníku je dost nepravděpodobná příčina, setrvačník by musel být povolený. Bylo by dobré napsat konkrétní model pily, pak se dá uvažovat o příčině a zda vůbec je "kopání" příčinou zničení kladky startování. Předstih se změnit nemohl, nemá jak, ale pokud se deformoval kryt setrvačníku, což bývá u OM dost časté, pak kladka není ve správné poloze vůči setrvačníku a ničí se. "Kopání" není motorické, ale mechanické, zadrhávání kladky o setrvačník.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
waketai - (1) - 155.43 (?), 29.9.2011 13:24, zobrazeno: 10945x

Mám pilu již 6 rok bez závad pěkně řezala.Letos mi začala kopat a při startování se mi odřelo silon kolečka / na něm je startovací lanko /. Pak už to nešlo nastartovat. Koupil jsem si nové a po druhém startování se kolečko taky zničilo. Dal jsem to do servisu - tam jako mi to opravili za 750Kč / nevím proč dávají 7 letou záruku/. Doma jsem to po druhé nastartoval a závada stejná. Karburátor je super čistý - několikrát čištěno teď za sebou. Co to může být?Neznáte někoho kdo by to dal do kupy v okruhu Chomutova? Servisu Montfd už nevěřím. Díky moc.

host - 165.2 (?), 29.9.2011 15:15

Dobrý den.

Jestli vaše pila stále kope, mohlo se stát, že se změnil (zvětšil) předstih zážehu. To znamená, že jiskra zapaluje příliš brzo před horní úvratí.Nevím jestli je to u motorové pily možné, když je tam bezkontaktní dnes už digitální zapalování, ale třeba u motocyklu to tak bývalo.

host - 112.226 (?), 29.9.2011 19:53
může být střižený klínek na setrvačníku, pokud pila kope

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 29.9.2011 20:09

Střižený klínek setrvačníku je dost nepravděpodobná příčina, setrvačník by musel být povolený. Bylo by dobré napsat konkrétní model pily, pak se dá uvažovat o příčině a zda vůbec je "kopání" příčinou zničení kladky startování. Předstih se změnit nemohl, nemá jak, ale pokud se deformoval kryt setrvačníku, což bývá u OM dost časté, pak kladka není ve správné poloze vůči setrvačníku a ničí se. "Kopání" není motorické, ale mechanické, zadrhávání kladky o setrvačník.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz