řetězy Carlton - zkušenosti
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?) 24.11.2008 20:24
Nevím jakou zlobu tam vidíte, ale to nic. Ano ten příspěvek je z roku 2004 a skutečně se oněch "odborníků" výzkumníků zastávám. Škoda, bral jsem vás vždy za objektivního. To, že brousím více poškozený jeden, dva či tři zuby jinak, než ostatní, je letitá praxe, ověřená u amatérů i profíků. Sundat nový řetěz do půlky, když je jeden zub kopnutý od hřebíku, to promiňte, ale já také, jako ten zákazník, nekradu. Proč odepsat nový řetěz, když dalších dvacet devět jich je dobrých, maximálně pouvažuji o výměně zubu, pokud je opravdu tak špatný.
Podíval jsem se na ten příspěvek z LP až po tom co jsem vám odepsal, v tom se omlouvám! Poznatky od zákazníků, ale i své mám však takové jak jsem napsal a myslím, že měsíční průměr kácení 250 m3 mi trošku dá vědět jaký ten který řetěz je v provozu a broušení v dílně také. Psal jste o automatu, jaký jste měl na mysli? Zajímá mne to, protože stále slyším - tam mají automat, tam taky a když se v konkrétní dílně stavím, zjistím, že tím automatem je myšlena bruska se vzduchovým svorníkem, nebo hydraulickým. Automaty, které jsem měl možnost vidět jsou o něčem jiném! Jenže ty jsou stavěny na velké 3/8" a 404" a od 0,325" dolů už si moc nevědí rady. Uvažoval jsem o něm, ale praktická ukázka na Brně mne jednoznačně odradila. Obětovali jsme 3/8" P a to co z toho vylezlo, byla hrůza! Něco podobného, jako když vezmete PMN kotoučem na velkou 3/8". A to není nic nového, to mi občas s dotazem proč to neřeže, přinesou zákazníci od "taky brusičů". Máte pravdu, řetěz PMN bylo šlápnutím do hodně velké díry, dnes je řetěz úplně jiný a prodám jich kupu.
Radek
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 24.11.2008 20:24
Nevím jakou zlobu tam vidíte, ale to nic. Ano ten příspěvek je z roku 2004 a skutečně se oněch "odborníků" výzkumníků zastávám. Škoda, bral jsem vás vždy za objektivního. To, že brousím více poškozený jeden, dva či tři zuby jinak, než ostatní, je letitá praxe, ověřená u amatérů i profíků. Sundat nový řetěz do půlky, když je jeden zub kopnutý od hřebíku, to promiňte, ale já také, jako ten zákazník, nekradu. Proč odepsat nový řetěz, když dalších dvacet devět jich je dobrých, maximálně pouvažuji o výměně zubu, pokud je opravdu tak špatný.
Podíval jsem se na ten příspěvek z LP až po tom co jsem vám odepsal, v tom se omlouvám! Poznatky od zákazníků, ale i své mám však takové jak jsem napsal a myslím, že měsíční průměr kácení 250 m3 mi trošku dá vědět jaký ten který řetěz je v provozu a broušení v dílně také. Psal jste o automatu, jaký jste měl na mysli? Zajímá mne to, protože stále slyším - tam mají automat, tam taky a když se v konkrétní dílně stavím, zjistím, že tím automatem je myšlena bruska se vzduchovým svorníkem, nebo hydraulickým. Automaty, které jsem měl možnost vidět jsou o něčem jiném! Jenže ty jsou stavěny na velké 3/8" a 404" a od 0,325" dolů už si moc nevědí rady. Uvažoval jsem o něm, ale praktická ukázka na Brně mne jednoznačně odradila. Obětovali jsme 3/8" P a to co z toho vylezlo, byla hrůza! Něco podobného, jako když vezmete PMN kotoučem na velkou 3/8". A to není nic nového, to mi občas s dotazem proč to neřeže, přinesou zákazníci od "taky brusičů". Máte pravdu, řetěz PMN bylo šlápnutím do hodně velké díry, dnes je řetěz úplně jiný a prodám jich kupu.
Radek
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.138 (?), 24.11.2008 21:45
Nic ve zlým, ale když srovnám váš poslední příspěvek s předposledním, jako by je psali rozdílní lidé. Na první část jste si odpověděl sám a myslím že v celku dobře. Pokud je zub tak zničen že by jednotné zbroušení nebylo OK, výměna zubu je tu namístě. Tuto výměnu dělám zdarma, počítám jenom spojku. Výše jsem psal o hobby řetězech kde existují rozdílné délky zubů. Přiznávám, že uvedená zkušenost není převzata od pracovníků s měsíční těžbou 250 m³. Co vím tento problém se netýká velkých řetězů stejného typu. Myslím že ani vy (nebo zákazník) nepoužívá ke kácení 250 m³ měsíčně hobby řetízek. Automat? Měl jsem na mysli normální brusku asi za 15000,- která sice podává sama, ale bez obsluhy to samozřejmě nejde. Pro mou práci jsem též neviděl nic lepšího (cena výkon). Jak jsem již psal, budou li zákazníci si přát řetěz typu XX, prodám jim ho.
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 24.11.2008 22:37
Osobně tedy rozdíl v jednotlivých příspěvcích nevidím, ale budiž. Tazatel se však ptal na 0,325", nikoli hobby či profi. Asi vás překvapím, ale právě pro objektivnost si beru na odvětvování STIHL 025 a zkouším tak i hobby řetězy. Na řezání v korunách občas používám ST.018 s 1,1 řetězem. U mne to je něco podobného jako u J.S., jenže to mám i jako obživu.
Při prodeji nečekám na přání zákazníků, ale nabídnu jim to co mám vyzkoušené, jen pokud přijdou s konkrétním přáním, tak jim dám co chtějí a navíc ještě upozorním na novinky. A pořadí přání mi jasně signalizuje co žádají = STIHL, Oregon, Windsor, SARP více nic. Ti co měli Carlton, se po něm neptají.
Výměnu zubu taky dělám zdarma, počítám však i zub. Samozřejmě pokud je tak poškozený, že broušení by bylo podstatně větší než u ostatních, pak ho měním, je-li rozdíl menší (dá se říct tak jedno broušení) stahnu ho samostatně.
Když už jste "prokádroval" mé příspěvky, udělám to samé já, ne ze zlosti či něčeho podobného, ale vaše mi připadají, že nejsme, myslím zeměpisně, moc daleko vzdáleni. Vaše argumentace mi připomíná jednoho zaměstnance nedalekého servisu jedné Lesní akciové společnosti. Např. " odrušené svíčky dávám jen hobíkům, protože tak neruší sousedům televizi "? Také nic ve zlém. :o)
Ještě k té brusce, můžete mi napsat o jakou značku se jedná, dosud jsem narazil na jedinou co sama podává a byl to dost starý kus. Taky bych pouvažoval. Teď je tršku klid, ale až se počasí zase srovná, budu zase u toho sedět dost dlouho do noci, takhle se dá dělat víc.
Radek
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.138 (?), 25.11.2008 9:26
O odrušené svíčce nic nevím a nemohu tento článek proto komentovat. V okolí se za ty roky se servisákama znám, ale nikdo se z nich nejmenuje Radek, pokud uvádíte své skutečné jméno. A zaměstnanec také zatím nejsem. Uvedenou brusku mám v provozu od roku 1992 a dotáhli jsme ji ze zahraničí, protože jsme tenkrát u nás takového nic nemohli najít. Koukal jsem se na samolepkový štítek, ale za ty roky je rukou tak ošudlán při vypínání a zapínání brusky, že je skoro nečitelný. Nevím zda jsem to vyluštil správně, ale vypadá to že to je od firmy Sharp. Jestli máte denně na nabroušení řetězů hodně, vyplatilo by se vyškolit obsluhu a použít automatickou brusku SA6 ale já bych ji asi neuživil. Otázkou zůstává, o kolik řetězů by pracovník na normální brusce nabrousil méně.
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 25.11.2008 9:44
Ale to bylo jen takové lehké dloubnutí, půjčka za oplátku, či jak se to říká. Pojďme dál a s úsměvem. :o) Pokusím se ještě něco vyšťourat na netu, ale nevím zda mi něco padne do brýlí. Za snahu a link děkuji. Obsluhou a pracovníkem jsem stále a jenom já!
Radek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|