rada Jonsered cs2145

samot 0506 - (25) - 64.226 (?) 
5.4.2009 18:40, zobrazeno: 9197x

může mi někdo poradit jak mám demontovat toto chtěl bych sundat ten kryt abych pročistil mazací kanál děkuji za radu

Bez názvu
Bez názvu

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

samot 0506 - (25) - 64.226 (?), 7.4.2009 21:28

Tak koukám že tady moc servisáků nebude! Tady jsou spíše odborníci na prodej různých značek pil ale když se někdo zeptá na nějakou technickou věc tak žádná odpověd.Není to zvláštní začínám pochybovat že tady vůbec nějaký servisáci na pily jsou a servisák je člověk od kterého bych si určitě nechal poradit při výběru nové mot.pily a ne od prodavače který vám prodá cokoli hlavně že prodá.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 7.4.2009 22:00

Tady je servisák každý druhý! Stejně jako v celé této krásné zemi, kde každý to své řemeslo ovládá špičkově a ten druhý neumí NIC! To na co se vy ptáte, není nic technického, ani zábavného, to je základní znalost stavby a konstrukce motorové pily! Tím servisem se snažím živit několik desítek let a právě pro tu "znalost" oprav této techniky každým druhým, musím psát to "snažím"! Takže se nedivte, že spousta servisáků sem už nechodí a další spousta jich tyto informace "nepouští "! Pokud sem napíšu, jako servisák, své poznatky ke strojům z praxe, vždy se najde nějaký "znalec", který bude tvrdit, že to není pravda, že on má doma pilu a ta šlape jak hodinky a já jsem pouze prodejce konkurenční značky a tu jeho mu jen pomlouvám. Chcete se pustit do poměrně, pro motor, nebezpečné práce a napíšete : jak mám demontovat toto, ono toto je odstředivá spojka! Minimální škoda, kterou můžete způsobit, je, že vám prasknou pružiny! Maximální, že poškodíte píst!  Ta spojka má levý závit a je potřeba zablokovat píst ve válci, povolovat tlakem, nikoli úderem, či rázem, je na to specielní klíč, který nestojí zrovna málo a bude-li si to dělat každý doma, nevyplatí se ho pořizovat! Navíc mazací kanálek by se normálně zanést neměl!

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 174.65 (?), 7.4.2009 22:02
Hezký pokus o provokaci :-). Krytem nazýváte odstředivou spojku, u které končí šipka? Pokud ano, zablokujte píst, třeba špalíkem z tvrdého dřeva přes výfukový kanál, nebo ještě lépe přípravkem přes závitový otvor svíčky a rázem povolte. Pozor, je tam levý závit.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 7.4.2009 22:14

Andy, nikoli rázem, ale tlakem a kryt je myšlen ten plech pod spojkou!

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?), 8.4.2009 11:21
Radku, souhlasím, že nemlátit, nebouchat, nekopat, neškubat, ale taknějak pocitově mi přijde, že když zaberu rázem (hupem), tak píst a klika trpí méně, než když se s nimi "pomalu" přetahuji. Takže když povoluji, zpevním ruce s nástavcem a houpnu, tak povolím spojku celkem snadno, zejména, když je urvaná na krev. Kdežto když pomalu tlačím, tak cítím, jak s to uvnitř pne, což mi nedělá dobře. Možná to nedělám úplně dobře, ale zatím se mi to osvědčilo :-) (asi jako Svěrákovi v Na samotě u lesa, který zaháněl zmije tleskáním :-)).

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 8.4.2009 12:03

Jj i tak možno, myslel jsem spíše " praštím na klíč kladivem a JE TO! " a bacha na jazyk!

samot 0506 - (25) - 64.226 (?), 8.4.2009 20:28

Omlouvám se jestli jsem někoho urazil ale dlouho nikdo nereagoval tak jsem to trošku popohnal a zabralo to.Samozřejmě se do toho nebudu pouštět jen jsem myslel že demontáž spojky nebude složitá a pravda je opak a to je to co jsem se chtěl dezvědět.A ted hlavně vím kdo tomu tady na foru rozumí takže děkuji za odpovědi

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 8.4.2009 21:27

Neurazil, je to trochu o něčem jiném. Demontáž není zase tak složitá, ale musí člověk mít cit, správné nářadí a to nemusí být zrovna ten spec. klíč a je lépe, pokud zničí starý motor, který se dá odepsat, než vlastní, těžce zaplacenou pilu! Máte-li doma kompresor, poodtáhněte ten krycí plech a vyfoukejte prostor za ním. Pokud pila nemaže, problém bude jinde, ne v nečistotě za plechem!

samot 0506 - (25) - 64.226 (?), 9.4.2009 11:50

Ne pila maže jen jsem čistil pilu a chtěl jsem to vzít i za tím plechem když jsem byl v tom čištění.Tak děkuji za odpověd

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika