rada Jonsered cs2145
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?) 7.4.2009 22:00
Tady je servisák každý druhý! Stejně jako v celé této krásné zemi, kde každý to své řemeslo ovládá špičkově a ten druhý neumí NIC! To na co se vy ptáte, není nic technického, ani zábavného, to je základní znalost stavby a konstrukce motorové pily! Tím servisem se snažím živit několik desítek let a právě pro tu "znalost" oprav této techniky každým druhým, musím psát to "snažím"! Takže se nedivte, že spousta servisáků sem už nechodí a další spousta jich tyto informace "nepouští "! Pokud sem napíšu, jako servisák, své poznatky ke strojům z praxe, vždy se najde nějaký "znalec", který bude tvrdit, že to není pravda, že on má doma pilu a ta šlape jak hodinky a já jsem pouze prodejce konkurenční značky a tu jeho mu jen pomlouvám. Chcete se pustit do poměrně, pro motor, nebezpečné práce a napíšete : jak mám demontovat toto, ono toto je odstředivá spojka! Minimální škoda, kterou můžete způsobit, je, že vám prasknou pružiny! Maximální, že poškodíte píst! Ta spojka má levý závit a je potřeba zablokovat píst ve válci, povolovat tlakem, nikoli úderem, či rázem, je na to specielní klíč, který nestojí zrovna málo a bude-li si to dělat každý doma, nevyplatí se ho pořizovat! Navíc mazací kanálek by se normálně zanést neměl!
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
samot 0506 - (25) - 64.226 (?), 5.4.2009 18:40, zobrazeno: 9205x
může mi někdo poradit jak mám demontovat toto chtěl bych sundat ten kryt abych pročistil mazací kanál děkuji za radu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 7.4.2009 22:00
Tady je servisák každý druhý! Stejně jako v celé této krásné zemi, kde každý to své řemeslo ovládá špičkově a ten druhý neumí NIC! To na co se vy ptáte, není nic technického, ani zábavného, to je základní znalost stavby a konstrukce motorové pily! Tím servisem se snažím živit několik desítek let a právě pro tu "znalost" oprav této techniky každým druhým, musím psát to "snažím"! Takže se nedivte, že spousta servisáků sem už nechodí a další spousta jich tyto informace "nepouští "! Pokud sem napíšu, jako servisák, své poznatky ke strojům z praxe, vždy se najde nějaký "znalec", který bude tvrdit, že to není pravda, že on má doma pilu a ta šlape jak hodinky a já jsem pouze prodejce konkurenční značky a tu jeho mu jen pomlouvám. Chcete se pustit do poměrně, pro motor, nebezpečné práce a napíšete : jak mám demontovat toto, ono toto je odstředivá spojka! Minimální škoda, kterou můžete způsobit, je, že vám prasknou pružiny! Maximální, že poškodíte píst! Ta spojka má levý závit a je potřeba zablokovat píst ve válci, povolovat tlakem, nikoli úderem, či rázem, je na to specielní klíč, který nestojí zrovna málo a bude-li si to dělat každý doma, nevyplatí se ho pořizovat! Navíc mazací kanálek by se normálně zanést neměl!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andy.wise - Zlatý Zahrádkář (585) - 220.253 (?), 8.4.2009 11:21
Radku, souhlasím, že nemlátit, nebouchat, nekopat, neškubat, ale taknějak pocitově mi přijde, že když zaberu rázem (hupem), tak píst a klika trpí méně, než když se s nimi "pomalu" přetahuji. Takže když povoluji, zpevním ruce s nástavcem a houpnu, tak povolím spojku celkem snadno, zejména, když je urvaná na krev. Kdežto když pomalu tlačím, tak cítím, jak s to uvnitř pne, což mi nedělá dobře. Možná to nedělám úplně dobře, ale zatím se mi to osvědčilo :-) (asi jako Svěrákovi v Na samotě u lesa, který zaháněl zmije tleskáním :-)).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 8.4.2009 21:27
Neurazil, je to trochu o něčem jiném. Demontáž není zase tak složitá, ale musí člověk mít cit, správné nářadí a to nemusí být zrovna ten spec. klíč a je lépe, pokud zničí starý motor, který se dá odepsat, než vlastní, těžce zaplacenou pilu! Máte-li doma kompresor, poodtáhněte ten krycí plech a vyfoukejte prostor za ním. Pokud pila nemaže, problém bude jinde, ne v nečistotě za plechem!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|