Pomoc s výběrem mot. pily na zahradu

host - 156.239 (?)
9.8.2012 14:40

Poplival??? Já zhodnotil pilu, to přece není poplivání když řeknu, že se mi Husqvarna lépe drží a Stihl má lepší zátky nádržek. Hodnotil jsem pilu na 75% a stejné hodnocené nezávisle na mém dostala i v německém testu. Davide, dejte si vyhledat slovo Solo 643ip a na diskuzi natrefíte. Do lesa na smrky bych koupil jinou z důvodu obratnosti,  doma ale obratnost nehraje roli a tak tuto pilu doporučuji, vy pak ale dojdete z další informací, že budete chodit na dřevo do lesa, dejte si pozor, jsou za to velké pokuty blush ale hlavně by jste se měl rozmyslet, napřed chcete řezat na zahradě větve - doporučím jednoručku, potom chcete řezat celé stromy - doporučím Solo, teď chcete chodit do lesa na to bych šáhl zase po jiné pile, to je pak těžké radit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

da.kot - (15) - 8.218 (?), 9.8.2012 8:24

Mám obavu, že jste celkem vystihl mé použití pily :-D Jenže až dojdou stromy (a to dlouho trvat nebude) budu muset dřevo kupovat či se s někým domluvit a jít si ho pokácet.

Každopádně ta Solka stojí za zvážení. Děkuji za tip.

PS: neví někdo hodnoty vibrací u PS-420C... na stránkách Dolmaru jsem to nenašel.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.26 (?), 9.8.2012 8:44

Jsou stejné, jako u 420SC, na stránkách Dolmar vyberte daný model a dole máte ke stažení návod. V návodu máte všechny technické parametry.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.26 (?), 9.8.2012 8:40
Celkem věrohodné, až na to, že jste 643ip zpočátku poplival a potom ohodnotil na kolik? 70%? Nižší hmotnost je daná celoplastovou skříní, což u jiných pil Solo dělalo problémy v těsnění válec/plast a nejen u této značky, ale právě vaše hq tyto problémy dovedla k dokonalosti u řady 340-350. Nechápu obrat servisně Solo lepší, když jsem opravoval 645, pána poslali někam jak u hq, tak stihlu, ať jde do svého servisu. To už je dané tím, kde je servis. Já po zkušenostech s opravami upřednostňuji kvalitní provedení nejvíce namáhaných dílů a zejména uložení klikovky v kovu. Jaký výkon na zahradu a do koruny, to musí posoudit tazatel. 643ip je další možnost výběru, nicméně chybějící regulace oleje a plastová skříň jsou mínusy. Výkon a hmotnost jsou plusy. Doporučuji porovnat v prodejně, tím se rozhodování posune o hodně dál.

host - 156.239 (?), 9.8.2012 14:40

Poplival??? Já zhodnotil pilu, to přece není poplivání když řeknu, že se mi Husqvarna lépe drží a Stihl má lepší zátky nádržek. Hodnotil jsem pilu na 75% a stejné hodnocené nezávisle na mém dostala i v německém testu. Davide, dejte si vyhledat slovo Solo 643ip a na diskuzi natrefíte. Do lesa na smrky bych koupil jinou z důvodu obratnosti,  doma ale obratnost nehraje roli a tak tuto pilu doporučuji, vy pak ale dojdete z další informací, že budete chodit na dřevo do lesa, dejte si pozor, jsou za to velké pokuty blush ale hlavně by jste se měl rozmyslet, napřed chcete řezat na zahradě větve - doporučím jednoručku, potom chcete řezat celé stromy - doporučím Solo, teď chcete chodit do lesa na to bych šáhl zase po jiné pile, to je pak těžké radit.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.27 (?), 9.8.2012 15:31
Takže jsem si to pamatoval dost přesně. P.David asi nepůjde na dřevo jen tak, takže pokuta mu nehrozí. Určitě mu bude stačit 1 pila, ne doplnit sbírku podle vás. Za mě 32, nebo 35C, případně 420 dle ceny. Na vše uvedené velmi vhodné, stromy na zahradě není třeba ořezat na čas, na palivo je lepší tvarem klasická pila.

da.kot - (15) - 8.218 (?), 10.8.2012 12:05

Tak tady jsem včera přehlédl rozhořčení pana 156.239.

Vím na co pilu chci. Pokud to chce te polopatě, tak tedy letos potřebuji pokácet 1x rynglu a 1x hrušku + pořezat hafold větví (průměr 2-10cm) z předešlých kácení) + přořezat lísky (od země), případně troch u pokrotit ořech.

tím mi ale staré stromy na zahradě dojdou a dlší léta (pokud se nepřestěhuju) budumuset řešil sehnání dřeva jinak; nebojte, jen tak s pilou se do lesa nevydám :-D

mě z toho vychází... letos koupi třeba něco slabšího a až bude potřeba, tak dokoupit silnější pilu. Nebo myslíte, že rovnou vzít silnější (cca 2-2,2kW)?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 210.146 (?), 10.8.2012 13:10
Tak v tom musíte mít jasno Vy, protože potom si budete dřevo dělat, nebo kupovat a v jakém množství a jaké průměry, to mimo revírníka a možností koupit nikdo jiný, než Vy nerozhodne. Pokud byste vybíral z 350/420C, SC, tak v této ceně nic kvalitnějšího nekoupíte. Na úrovni 32C, 35C je možné srovnávat s 211, 643ip je výš výkonem, tak je tak mezi 420SC a 211 a 35C, ale rozdíly jsou ve výbavě a konstrukci. Např na slabém dřevě je výhoda i úspora a omezení potřísnění olejem regulace oleje, na silnějším dřevu to ani nepoznáte, tam je třeba mazat dobře. Máte čas, tak vybírejte:-).

host - 156.239 (?), 11.8.2012 11:09

Už mám jasno v tom co potřebujete enlightened Vy potřebujete nekupovat krámy do baráku a řídit se rozumem. Takže teď vám dám dobrou radu: Dají se sehnat zánovní pily od sola, dolmaru a japonských značek dokonce úplně nových v podobném výkonu kolem 1500- 2000Kč. Pořád je to kup mnohem lepší než čína, protože to jsou pily značkové, ale jsou to značky co nemají zvuk a jakékoli i jedno řezání z podobných pil udělá naprosto nevýhodnou investici. Koupit Dolmara s výkonem 1,35Kw za 6000Kč je ekonomicky jedna z nejhorších věcí co můžete udělat, ta pila vám pak bude ležet a na palivové dřevo bude za trest, navíc bude neprodejná a budete rád, když ji prodáte za 2k. Solo je na tom obdobně co se týče výhodnosti a následného prodeje, ale solo můžete použít i v lese je to výkonově už v pohodě pila s krouťákem 2,5Nm, pro srovnání Dolmar 420 má krouťák 2,0Nm maximální 2,4Nm cheeky Solo 643ip se parametrově nemá za co stydět. Naproti tomu je dobré vzít tyto pily právě od těch co už špatné rozhodnutí udělali a koupili. U dvou nejprodávanějších značek pil (HQ, ST), jsou ojetiny dražší, ale drží si hodnotu. Na vašem místě bych prošel např. aukro, bazoš atd., což jsou int. portály kde podobné věci koupíte a vybral bych pilu co vám udělá stejnou službu co potřebujete s tím, že ušetříte 4000Kč při nákupu a po nařezání toho co potřebujete pilu zase prodáte, vlk se nažere a peněženka zůstane celá wink Provedl jsem průzkum za vás a dobrá volba by byla a co bych vám doporučil hledat z momentální nabídky co je po bazarech zajímavé (linky sem dávat nesmím) STIGA SP410, Dolmar 45/35, Husqvarna 236 tyto tři pily za tu cenu nebo podobnou po nařezání zase prodáte mrkněte na ně. Aktuální nabídka se každý den mění, takže stačí jen sledovat a vybrat si i lepší než zmíněné 3, které nejsou zrovna pily co bych si chtěl nechat doma dlouhodobě, každopádně z toho co jste napsal už o vás a vašich požadavcích určitý obrázek mám a na vašem místě bych zauvažoval jak jsem na tom finančně a zvážil priority. Nová pila cenu má a určitě nákupem nové pily chybu neuděláte, ale jen v případě, že si pilu necháte a budete ji dlouhodobě využívat. Toť moje rada.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.39 (?), 11.8.2012 13:37
Jistě, pokud bude mít tu vaši sbírku pil, tak vždy nějaká leží. Na uvedené řezání stačí v pohodě 32C. Ono je třeba tu pilu vyzkoušet, jak řeže a cena je ok. Jedna pila má 2 hodnoty kroutícího momentu, jiná jeden. Vy s tím těžce bojujete, to jsou hodnoty při max výkonu a kroutícím momentu. Jinak 420SC(2,6Nm), tedy poslední verze 420 (2,4Nm) má lepší výkonové a tradičně konstrukční parametry, vibrace o třídu, a to i proti modelu 646, který má stejně, jako 643 ip také vyšší spotřebu. Do 20cm s rezervou 32 resp 35C.

da.kot - (15) - 156.141 (?), 12.8.2012 21:33

Taky možnost, ale přiznám se, že zrovna tuto sortu zboží mám trochu obavu kopovat z bazaru; přece jen nikdy nevíte, co ten dotyčný s tím provedl, jak se k tomu choval... aby pak takový kup nepřišel dráž než nový pila. samozřejmě je to taky o náhodě.

Zatím mím největším kandidátem je PS-35C (popř. 35C, jestli se zavčas objeví na trhu). Na Stihl jsem se byl v pátek kouknout, žel ještě mají týden dovolenou. Na toho Dolmara se možná sjedu kouknout/koupit do Brna. Bohužel to musím stihnou běhěm přístího týden, pak už se tam vzhledem k změnám v zaměstnání nedostanu; bohužel je to obchod, co nemá v So otevřeno, ale dle jejich e-shopu by pily měli mít skladem.

Klidně kouknu i na na Aukro, ale opravdu se mi to z tama moc kupovat nechce (to by muselo být opravdu za velmi výhodnou cenu a ještě někde poblíž pro osobní odběr.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz