pila stihl ms 270

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?)
12.10.2008 9:02

Zatím to vypadá, že na iTest čtou toto fórum a tak je tam pouze první část testu. Asi to musí přepracovat, aby to tolik neřvalo, jako v novinách!

Radek

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 244.92 (?), 3.10.2008 20:51, zobrazeno: 21550x

dobrý den, v blesku sem si přečetl test motorových pil který mě zaskočil, protože mnou puvodně vybranou štilku 270 tam zhanily pro špatné starty a plastové olejové čerpadlo, naopak chválej oleo-mac, kterému nevěřím, dokáže mi nekdo říct co je na tom pravdy a zda ta Stihl 270 je dobrá volba na cca40m ročně?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 3.10.2008 21:29

Podle toho testu se neřiďte, neboť při vší úctě k té vynaložené snaze to má s objektivním testem společného velmi málo. Když už o tom píšeme, tak mě m.j. vadí, že nejsou na všech pilách hodnoceny stejné parametry, nejsou použity měřící přístroje. To, že je někde použito plastové čerpadlo není vůbec na závadu. Pokud je čerpadlo vyrobeno z kvalitních materiálů - to může být i plast - silon, případně kombinace s kovem(což je asi míněno jako celokovové, ale i v něm jsou plastové díly), tak není problém. Čerpadlu hrozí největší nebezpečí z vyjetého oleje, případně biololeje, který byl dlouho v pile ponechán. Ještě k tomu testu poznámka - mě třeba zrovna vadí, že vítěz OM 952 má otočené řetězové kolo tak, že obsluha řezné soupravy a výměna řetězového kola je složitější a i vyproštění sevřené lišty je díky tomu nutné i s pilou, což je mnohdy nemožné, musíte ji v lese v krajním případě nechat. Díky této konstrukci je širší boční kryt, protože brzda je v krytu a řetězové kolo více vyčnívá, navíc je ovládání brzdy jednostranně uložené, tím se s pilou hůře řeže u kmene. Řezný výkon jsem si měl možnost také vícekrát vyzkoušet jak u starších, tak nových pil a 952 má s 0,325 1,5mm řetězem v tvrdém dřevě problémy, což podstatně zvyšuje rázy a vibrace. Celkové srovnání si udělá každý sám, např. MS270 má celou skříň z Mg, což je velmi důležité z pohledu otáček, teploty a stálosti materiálů, a samozřejmě otočené řetězové kolo ven, přesný napínač řetězu, jednopáčkovou obsluhu, nemá sice nastavitelné čerpadlo, ale to je méně důležité z pohledu ostatních, pro obsluhu a spolehlivost pily důležitějších parametrů. Rozhodně tímto nechci zklamat majitele OM 952, ale já to vidím jinak, než  tento test.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 3.10.2008 23:24

Vážení přátelé, ano. Tento test je objektivní! Tak objektivní a pravdivý, asi jako "čestné prohlášení" Standy Grosse, jak přišel k těm milionům! Pozorně ho tu pročítám v MF Dnes a opravdu se musím stydět. Opravdu, vše co jsem doposud napsal o O.M., jsou jen pusté pomluvy, odborníci, kteří tak zasvěceně a nestranně posoudili uvedené stroje, mne přesvědčili o opaku všeho co jsem sám za léta praxe zjistil při opravách a obsluze motorových pil. Paní redaktorka, tak fundovaná, že dnes testuje motorové pily a zítra dětské pleny, testující z řad profesionálních uživatelů, kteří nejsou schopni nastartovat studený stroj bez ručního čerpadla, u jedné značky kritizují plastové ol. čerpadlo a u značky objednavatele "testu", toto přejdou s bohorovným klidem, to je opravdu objektivita jak hrom! Zajímavost hned v úvodu. Žádná z testovaných značek nemá pod svou, uvedeného prodejce, pouze vítěz. Žádná nemá dle záručního listu servisní síť, pouze vítěz. Jedna renomovaná dokonce, zakoupená u "specializovaného prodejce", jen jeden pro celou ČR! Ono napsat na ZL jednu větu, je určitě jednodušší, než tam vypisovat to co je v každých zlatých stránkách! Konstatování u jedné, že záruční servis provádí prodejce, mne opravdu rozesmálo, až jsem brečel! To, že opět vzali a zmatlali do hromady staré modely a nové, je také důkaz objektivity.  Už jen zmínka o broušení řetězů, je pro vás, přítomné zde, jasným důkazem o "odbornosti" testující společnosti! Perlička na závěr, odstavec : Kdo jsme a proč tyto testy děláme?, zde je uvedeno např. : v letošním roce jsme začali spolupracovat se zahraniční agenturou. Můžeme si tedy dovolit testované zboží nakupovat., to chtěl autor asi upozornit, že dříve zboží dostávali darem a tak testy nebyli tak objektivní, zatímco dnes je tomu naopak a proto se výrazně liší od světově uznávaných testovacích firem. Prohlášení : Hlavním krédem testů je, dle našeho názoru, ten nejdůležitější údaj pro spotřebitele - poměr ceny a výkonu., staví na hlavu celý výsledek, který se opírá o úplně jiná hlediska!

Radek

host - 149.89 (?), 11.10.2008 20:35
MS 270 sem koupil v patek 10.10.08 a porezal sni už 3 m3 a uplne v pohodě i na 70cm jilmu

exot007 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83) - 176.57 (?), 12.10.2008 8:15

Nevíte zda někde na webu je ten test k nalezení docela rád bych si ho prohlédl.díky ;)

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 12.10.2008 9:02

Zatím to vypadá, že na iTest čtou toto fórum a tak je tam pouze první část testu. Asi to musí přepracovat, aby to tolik neřvalo, jako v novinách!

Radek

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 12.10.2008 18:37

Zatím jsem to internetu nenašel, pouze test hobby pil jehož vítězem je profi pila. V novinách to bylo,  asi cca za 14 dnů to bude určitě na stránkách itestu - soudím podle doby aktualizace.

host - 134.242 (?), 14.10.2008 10:31

tak snad všichni víme, že objednatelem testu je mauntfield - chce tam někdo hledat objektivnost?

host - 50.4 (?), 19.10.2008 17:08

Ten test jsem na iTEST četl také, ale pokud vím tak tam vyhrála mezi hoby pilka Stihl 200 za 15.900,-Kč!!! (jeto profi pila pro práci v lese). Osobně bych do pily od STIHLU nikdy nešel (pokud bych jí nedostal zadarmo) a radši bych si pořídil Husqvarnu .

Mirek

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 19.10.2008 19:45

Áno, Husqarna je jediná správna voľba. Jedine ona dokáže vyrobiť funkčnú a spoľahlivú pílu. Ostatné všetko je šmejd. Preto všetci používajú Hq! Ako dobre že Vás tu xx50.4 máme. Inak by sme to nikdy neobjavili.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz