Pila Homelite XL2
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 208.209 (?) 7.3.2011 9:50
Já jsem měl XL plast, ale vypadala, jako XL kov, 200 která vypadala, jako XL plast podle obr, ale s brzdou, VI super 2 SL už byla výkonnější a kovové kryty, 240SL- není na obr- už měla nylonový filtr - všechny uvedené molitan a měla gumové tlumiče, jako VI super 2 SL. Zajímavostí je vzduchový tlumič - mezera v objímce zadního držadla novějších XL a 200, držadlo bylo uchyceno jen v přední části pily a pružilo, ven otočené řetězky, kvalitní konstrukce motorů. Na model 250 jsem neměl štěstí ani si ho vyzkoušet, jen prohlídka v obchodě.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 6.3.2011 19:49
Já bych to viděl i na zbytečnou investici do baterií foťáku a práce se stažením fotek do PC! Mám chuť si nafackovat vždy, když se mi vrací majitel takového výplodu fantazie víc jak dvakrát za půl roku, pokaždé s jinou závadou. Žes to ty bl..e vůbec bral! To už mám větší potěšení dávat život i té Homelit XL2, ačkoliv vím, že už nikdy to nebude bezproblémový provoz. Brzdu nikdy tento model neměl, pouze kryt ruky. Mazání řetězu tlakové, klika na jehlách, ale jako sadařská pila - bomba! Dvě plynové páčky na dlouhé horní rukojeti, kovová skříň, no prostě "jednoručka jedna báseň", já s ní léta dělal z lana.
Pro AVI (93.210), setrvák neprodám, pouze daruji!
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.251 (?), 6.3.2011 21:33
Ta moje brzdu má, a plynovou páčku jen jednu... přesné označení je myslím XL2 super. S tou čínou souhlas, i ta nejlepší těžko vydrží to co ta homelitka. Ta moje má za sebou 20 (?) let a dřeva nařezala opravdu hromady, údržba mizerná, jen nalít benzín, olej a jede se
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 6.3.2011 23:37
Vážení, nepleť te si prosím VI SUPER 2 a XL 2! Znovu opakuji, XL 2 nikdy žádnou brzdu neměla! Byla vyráběna v letech 1977 - 1982! Předcházela jí verze XL, ta neměla ani ochranu levé ruky a měla pouze jednu páčku plynu. Obsah obou cca 26 cm3, VI SUPER 2 a SUPER 2 SL obsah cca 31 cm3. Těchto malých pil Homelite se vyrábělo až do roku 1995 velké množství modelů, posledním který se dostal na Český trh a prodával již za koruny byl model 200 a 240. U všech docházelo k různým obměnám zejména v oblasti regulace mazání řetězu, pumpičky paliva, "čerpadla" mazacího oleje a použitých karburátorů. Zejména poslední model 200 tak je možné mít buď s regulací mazání řetězu, nebo pumpičkou paliva, nebo ničím. Karburátory byly používány Walbro HDA, HDC, případně WT. Modely vybavené čerpadlem mazacího oleje integrovaného jako součást karburátoru byly osazovány karburátory ZAMA.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 208.209 (?), 7.3.2011 9:50
Já jsem měl XL plast, ale vypadala, jako XL kov, 200 která vypadala, jako XL plast podle obr, ale s brzdou, VI super 2 SL už byla výkonnější a kovové kryty, 240SL- není na obr- už měla nylonový filtr - všechny uvedené molitan a měla gumové tlumiče, jako VI super 2 SL. Zajímavostí je vzduchový tlumič - mezera v objímce zadního držadla novějších XL a 200, držadlo bylo uchyceno jen v přední části pily a pružilo, ven otočené řetězky, kvalitní konstrukce motorů. Na model 250 jsem neměl štěstí ani si ho vyzkoušet, jen prohlídka v obchodě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 93.210 (?), 7.3.2011 13:12
Na krytu setrváku je nálepka HOMELITE XL2 automatic, pila nemá brzdu, pouze z plechu zábranu, vzduchový filtr je molitanový, kruhového tvaru s vykrojením, plynové páčky jsou dvě, vedle vypínače je štítek s čísly: UT NO 10518A, SER NO 701700506 což je asi typové a výrobní číslo, tlumič výfuku je plechový málo účinný. Toliko k identifikaci AVI
|
|
|
|
|
|
|
host - 93.210 (?), 7.3.2011 13:29
Ještě dodám skříň je kovová a na karbecu je pouze šroubek L a tři písmena HDC neboHDG??? AVI
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 7.3.2011 20:35
Těch variant modelů byla taková spousta, že snad jen někdo z fabriky by mohl spolehlivě říct co za výbavu, materiál a tvar je a co není původní. Tady se ale jedná spolehlivě o čistokrevnou Homelite XL 2 od firmy Homelite Corporation, později Homelite Textron a v závěru Homelite John Deer. Vzduchový filtr kruhový se dvěma výřezy, kovová skříň, kovový kryt ruky, dvě páčky plynu a typové číslo UT-10518A. To A je totiž označení základní výbavy modelu. Karburátor Walbro HDC mne vždy "dostane", tak obrovský karbec na tak malý motorek! Navíc již v té době s pevnou tryskou max. otáček!
Pane J.S., té 250-ky litovat nemusíte, nic moc, to už radši 290, nebo 340, to byly pily z výroby firmy (světe div se), SOLO!
Kdo by chtěl a věnoval se sbírce skutečných pil Homelite, byť jen těchto hobby a farm modelů, musí si připravit celkem dost místa! Firma celkem brzy začala aplikovat plasty a celkem úspěšně a dle jejich výdrže i spolehlivě. Bohužel ji nejspíš "zahubila" spolehlivost a kvalita výrobků, neboť výrobce spotřebního zboží Partner, McCulloch, se drží do dnes. Homelite, ač u nás proklamována jako "Made in USA", s Homelite těchto modelů nemá zbla nic společného.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|