Pila H350 - teče olejové čerpadlo - těsnění? - jak na výměnu,

host - 176.71 (?)
3.11.2008 15:34

Z toho si hlavu nedělejte, že z pily Vám teče olej.To je běžný- pilu po práci vyfoukejte stalčeným vzduchem, osušte spodek pily do sucha a pilu před uložením nechte 2 až 3 dny vykapat na hadru a potom uložte na místo skladováni.Nebo vylejte olej z nádržky a pilu nastartujte a protočte ji na prázdno- bez řezání, aby se olej dostal z hadiček a čerpadla ven, zabráníte tak zalepení olejového čerpadla bioolejem, pokud se chystáte pilu uložit na delší dobu. Následně ji mužete nechat ty 2 až 3 dny okapat a máte pokoj.Nemějte strach, moje 350 to taky dělá a to je zánovní.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 219.98 (?), 31.10.2008 10:22, zobrazeno: 18867x

Dobrý den,

je možno získat, stáhnout montážní postup výměny těsnění olejového čerpadla H350?

Neustále mi z něj při době kdy nepracuji odkapává olej. Nebaví mne před každým použitím vzít mastnou pilu.

Občas byl použit Lespol, při delším řezání, ke konci na propláchnutí a na skladování použivám M6AD.

Pila má nařezáno velmi málo, cca. 20 hodin na to aby bylo těsnění zteřelé, přesto asi ano.

Poradíte, děkuji. MK-Vs

exot007 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83) - 176.57 (?), 31.10.2008 12:06

S největší pravděpodobností je těsnění v pořádku je to jenom na obsluze aby po skončení řezání pilu očistila a to i v prostoru kolem řetězky kde je v pilinách nasáklý olej a ten pak odkapává !!! Krom toho zkontroluji řetězku nasadím ostrý řetěz a když je třeba namažu i jehlové ložisko pod řetězkou.Čistím většinou stlačeným vzduchem ale v nouzi postačí i štětec a hadr.

Když pilu nečistím tak se nesmím divit že z ní odkapává olej!  a když ji nestihnu vyčistit tak ji uložím třeba na hadr abych pod ní neměl loužičku.Když si umažete ruce od oleje tak se taky přeci nedivíte že na co šáhnete je mastné ne??

MK-Vs - (2) - 219.98 (?), 31.10.2008 12:33

Dobrý den, možná jsem měl doplnit, že pilu jsem již nekoliktár vysoukal tlakovým vzduchem (oblast řetězky, otřel od oleje a piliny zde skoro nenajdu). Roll-top mažu při každém dolévání benzínu.

Na některé věci, které mi mají vydržet jsem dost opatrný.

Bohužel teče i po tom, co jsem ji očistil a nepoužil. uložena na vodorovné položce, podložema kartonem držákem nahoru. Množství oleje neodhadnu, ale je dostačující k zalepení oblasti pod pilou a samozřejmě i všeho kolem při prvním protočení řetězu.

Ještě doplním, nastavené čerpadlo oleje při liště 15 stupeň 1, delší řezy 2.

Při 18 stupeň 2, delší řezy 3.

host - 176.71 (?), 3.11.2008 15:34

Z toho si hlavu nedělejte, že z pily Vám teče olej.To je běžný- pilu po práci vyfoukejte stalčeným vzduchem, osušte spodek pily do sucha a pilu před uložením nechte 2 až 3 dny vykapat na hadru a potom uložte na místo skladováni.Nebo vylejte olej z nádržky a pilu nastartujte a protočte ji na prázdno- bez řezání, aby se olej dostal z hadiček a čerpadla ven, zabráníte tak zalepení olejového čerpadla bioolejem, pokud se chystáte pilu uložit na delší dobu. Následně ji mužete nechat ty 2 až 3 dny okapat a máte pokoj.Nemějte strach, moje 350 to taky dělá a to je zánovní.

host - 128.254 (?), 4.11.2008 20:32

Zdravím, nejdříve musíte vědět odkud konkrétně olej vytéká, je nekolik možností netěsností. Sundejte řetězku(matka se povoluje po směru otáčení) a prostor okolo čerpadla pořádně očistětě. Nechte naplněnou nádrž oleje a sundanou lištu a zjistětě odkud olej teče a potom teprve můžete závadu odstranit. Rozebrání čerpadla není pro začátečníka žádný problém. Jestli teče okolo rotačního pístku, tak s tím nic nesvedete (leda vyměnit oba díly) ostatní si utěsníte sám. Standa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz