Pila Dolmar 350C

host - 40.71 (?) 
20.6.2008 20:55, zobrazeno: 11928x

Zdravím všechny,

delší dobu jsem se probíral tímto fórem a sbíral názory a zkušenosti. Potřeboval jsem vyměnit svou starou Sachs-Dolmar 100 (po zahřátí cca 15 minut běží, pak chcípne a nejde nastartovat, dokud nevystydne). V úterý jsem na eBay vydražil novou Dolmarku 350 C za 187 euro (české e-shopy ji nabízejí lehce přes 8000,-), dnes mi přišla. Bleskem jsem ji sestavil a jen na zkoušku pořezal nějaké zbytky ovocných stromů na zahradě. Možná, že jsem vyvalený z nezvyku na jinou pilu, ale musím říct, že jede jako ďas. Kultivovaný chod, perfektní zpracování dílů, návod jasný a srozumitelný (i v němčině) i pro laika jako já.

Chtěl bych se zeptat (nevím, jestli jsem to správně pochopil) - je to tak, že pokud použiju značkový olej Dolmar HP-100, ředí se směs 1:100? Není to nějak moc, resp. málo? Máte s tím někdo zkušenosti? Máte nějaké doporučení co se týká "záběhu" pily? Pokud bude na příjmu pan J. S., rád ho vyslechnu (poznámka - nic si nedělejte z uštěpačných příspěvků, já si vašich názorů cením, byť vás neznám). Děkuji a zdravím

Pavel Staněk

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 21.6.2008 8:59

Tady mi není jasné, jestli olej Dolmar HP100 máte, nebo jej uvažujete koupit. Do Vaší pily je vhodnější. Má nižší poměr mísení 1:100, což je pro CAT vhodnější. Mísení je stejné - pořád 1:100, stejně, jako u jiného Dolmar oleje zase 1:50. Ošetření vyššího mazání v záběhu je zajištěno nastavením karburátoru. U této pily, tedy alespoň u mé PS420 je omezovač jen na H. Doseřízení po záběhu cca 10 nádržek vysvětlím dle potřeby, nebo ještě lépe - servis. 

host - 40.71 (?), 21.6.2008 20:19

Používám teď nějaký olej od Husqvarny, koupil jsem ho Kolibříka, tak jsem ho použil i do směsi pro pilu. O koupi uvažuju, ovšem je-li v prodeji pouze u Dolmaru, tak nevím, kde ho seženu.

Zvládne seřízení po záběhu i servis Husqvarny? Dolmara tu v okolí nemám :-(

host - 176.123 (?), 21.6.2008 20:32

host - xxx.xxx.40.71 (?), 21.6.2008 20:19

- olej kupite v e-obchode, pohodlne objednate a pride za vami az domov, kvoli tomu nemusite chodit nikde

- pilu nastavi hq servis v pohode (dost ma zarazila otazka, ci to zvladnu), tak zvladnu... v mojom okoli Dolmar servisuju v HQ.

bunny :)

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 21.6.2008 20:52

Olej koupíte taktéž u Makity, a chce to pouze zjistit ve svém okolí, kde servis, nebo prodej je. Nedávno mi říkal jeden p., že o některých prodejcích vůbec nevěděl. Doporučuji používat olej Dolmar.

host - 40.71 (?), 4.7.2008 14:23

Tak bohužel severní Čechy neoplývají prodejci Dolmaru - v Děčíně je jen jeden, a ten oleje Dolmar vůbec nenabízí, naopak mě přesvědčuje o kvalitách olejů Stihl :-) Na webu jsem taky nikoho nenašel... Neznáte někdo v okolí UL a DC (příp. CL) prodejce Dolmaru, který má i jejich oleje?

Přidám ještě pár pocitů - včera jsem tátovi řezal 10 metrů dřeva, většinou buk, semtam dub. Kulány o max. průměru 90 cm, půlené. Začal jsem v 15.30 a ve 20.00 jsem balil pilu. Přestávky jsem měl dvě na cigaretu a jednu na večeři a kafe, takže si troufám tvrdit, že jsem těch 10 metrů zvládl za 3,5 hodiny. Spotřeba 5 nádrží, tedy cca 2,5 litru benzínu. Řetěz je stále jako břitva. Musím říct, že jsem nadmíru spokojen! Jsem rád, že jsem s Dolmarem nešlápl vedle.

Pavel Staněk

host - 90.168 (?), 4.7.2008 16:23

Stačí trochu hledat. Lepší je s dávkovačem. Já míchám jen to co hned vyřežu, většinou litrovku v petflašce (označit že to je benzín, ať se někdo nenapije!). Olej měřím stříkačkou 20ml, mám na ní 5cm brčko dole šikmo seřízlé.

Určitě ho mají i někde u vás na krámě, Makitu prodávají ve spoustě obchodů. Případně by neměl být problém olej objednat..   Gl.

host - 176.167 (?), 4.7.2008 17:08

host - xxx.xxx.40.71 (?), 4.7.2008 14:23

zaujimave, ze Dolmar predajca nedrzi vobec olej Dolmar a presviedca zakaznika na iny olej... a tiez zaujimave, ze pod "jednou strechou" sa predava Dolmar a Stihl... mam s tym tiez skusenost, ale zdalo sa mi, ze je to skor anomalia, ze 2 konkurencne znacky sa spolu predavat nebudu... neviem ake su marze Stihl a Dolmar, ale predpokladam, ze z predaja Stihl ma predajca viac ako z Dolmar, lebo mne predajca ponukal vyslovene Stihl, aj ked som sa stale pytal na Dolmar... o Stihl v podstate vedel vsetko, Dolmar akoby ho nezaujimal, akoby to predaval len preto, ze "musi"... to, ze mi povedal: ja by som Dolmar nepredaval vobec, ale je lacnejsi ako Stihl a Stihl velmi "baziruje" na oleji svojej znacky a Dolmar take "problemy" nerobi, tam mozte dat aj iny olej a so zarukou problemy nie su...

co sa tyka spokojnosti s pilou, tak ma prekvapuje, ze po 6 kubikov dreva ste schopny napisat, ze ste nesliapol vedla (hadam to by bol schopny povedat profi tester, ktoremu rukami preslo vela pil a je schopny porovnavat aj pri malom mnozstve dreva)... mozte napisat, ze mate dobry pocit z pily, ale to ci ste urobil chybu pri vybere znacky mozte zodpovedne prehlasit po odrezani vacsieho mnozstva dreva... ked si kupite nove auto, tak tiez po 500km neurobite zaver, ze som urobil dobre, ze om ho kupil, mate z auta len dobry pocit... ked najazdite 20, 50, 100.000km tak potom mozte hodnotit auto... bunny

buban - (7) - 98.66 (?), 4.7.2008 17:27
Jestli jsem to dobře pochopil, šlo tu o olej HP 100,ne snad obecně o olej Dolmar, já mám podobnou zkušenost, dle návodu jsem se pídil po tomto oleji, ale prodejci na mě většinou koukali jako na blázna, co to po nich chci, většinou o tomto oleji slyšeli poprvé, ale nebyl problém sehnat olej Dolmar 1:50,tu červenou klasiku, ten měli k dispozici všichni.

host - 176.167 (?), 4.7.2008 17:51

buban - xxx.xxx.98.66 (5), 4.7.2008 17:27

v Děčíně je jen jeden, a ten oleje Dolmar vůbec nenabízí

neviem, ale take nieco ako olej by som kludne objednal online, neriesil by som predajcov vobec...

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika