Pila Dolmar 350C

host - 40.71 (?) 
4.7.2008 19:10

Ohledně mého hodnocení máte jistě pravdu, nejsem profi tester. Jestli bude pila poruchová nebo ne samozřejmě neposoudím. Posoudím ovšem, jak mi pila sedí v ruce, jak vibruje (pro nečeštináře "vybruje" - fuj ;-), zda a jak startuje a jestli jsem spokojený či nikoliv. Uznávám, že jsem stále ještě pod vlivem své staré Sachs-Dolmar 100. Ta už by v půlce hromady odpočívala mezi šrotem...

K olejům: Ano, šlo mi o HP 100. Jiné oleje Dolmar jsem našel také, ale HP 100 nikde ani na netu. Objednal bych ho klidně také, kdyby ovšem někde byl, resp. kdybych ho našel. :-(

P. S.: Když se stav nádrže blíží k nule, začne kolísat (zrychlovat) volnoběh. Děje se to i u jiných pil?

P. Staněk

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 176.167 (?), 4.7.2008 19:58

host - xxx.xxx.40.71 (?), 4.7.2008 19:10

tak s tym olejom som to pochopil zle...

co sa tyka spokojnosti, tak ste si to "odniesol" vy, ale chcel som to napisat uz skor, ludia vyjadruju max. spokojnost, pisu o kvalite, superlativoch po odrezani 20 metrov dreva... po takom mnozstve este nemoze objektivne odhadnut nic, pokial sa tym vyslovene nezaoberaju...

co sa tyka toho zrychlovania, tak u inych pil som sa tym nestretol, takto zrychlovala napr. listova kosacka MF 70 Jicin, ta vybehla do otaciek a zdochla, ale pilu skor mi zacne dusit a zdochne, ale do otaciek nevybehne...

host - 96.18 (?), 4.7.2008 20:39
Myslim ze pro dost lidi zde muze mit hodnotu zhodnoceni pily po par kubicich, ne kazdy je profik, ktery reze stovky kubiku rocne, pro nekoho muze byt 10-20metru mnozstvi, ktere zpracuje za rok, takze kdyz se docte, ze ta ci ona pila tohle mnozstvi zvladne v pohode za odpoledne, je to cenna informace a diky za ni. Jinde se treba docte ze s jinou pilou je porezani par metriku celodenni trapeni a z toho si lze poskladat mozaiku co a jak a kde vybirat... Ja mam PS 460 asi 2mesice mam narezano max 20 metru a nepotrebuju cekat na dalsi a dalsi metry na to, abych posoudil jak jsem s ni spokojeny... jak pise pan Stanek, startovani vibrace a pocit z pily clovek citi hned, tak proc se o ty zkusenosti nepodelit... buban

host - 120.31 (?), 4.7.2008 20:40

To zvýšení otáček když dochází benzín mi dělalo u stihlky dělá to i dolmar 6400,a křovínořez hq.235 taky.Tak si myslím že je to naprosto normální.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 4.7.2008 21:19

Zvýšení otáček při docházení benzínu je normální, je to způsobeno ochuzením směsi - je málo benzínu, chudá směs = vysoké otáčky, ale při přidání plynu již motor bude mít díru - prodlevu. U pil bez Primeru je vhodné při prvních příznacích zvýšení otáček vypnout motor a dotankovat. Potom je start okamžitý. Když se nechá motor úplně zhasnout nedostatkem paliva, tak je start komplikovanější, navíc po natankování a s teplým motorem je to dilema, zda dát sytič, nebo ne. Primer pomůže i po úplném vyčerpání paliva - je velmi vhodné dočerpat palivo - cca 3 x zmáčknout - do karburátoru a start je okamžitý. Někdy se stane, že palivo dojde tak rychle, že se na to nedá zareagovat a motor zhasne. Záleží na způsobu řezání, jak se pila naklání. Olej HP 100 opravdu běžně není dostupný, jednak je dražší, a tím se méně prodává, proti levnějšímu 1:50, dále se dodává, nebo když jsem jej kupoval dodával v malém balení. Rozdíl na výkonu jsem nepoznal, pouze svíčka a výfukový otvor měly světlejší barvu a výfukové plyny měly jinou vůni :)). 

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika