OM 962 - proč je kolem tolik polopravd?
|
|
|
|
|
|
|
|
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář (277) - 98.178 (?), 2.7.2012 20:47
Ja osobne Mf nemusím, ale musím mu uznať že čo sa týka marketingu, reklamy a spôsobu predaja ktorý sa dá nazvať snáď najjednoduchšie "nepovedať veci ktoré zákazník nemusí vedieť" sú absolutne špičkový.A pravda je že to funguje vo veľkej miere ku obojstrannej spokojnosti tak zákazníka ako aj MF.Ruku na srdce - 90 zákazníkov zo 100 svoje vysnívané mašinky používajú vyslovene občas a veľa ich stroj naštartovali raz alebo 2x za mnoho rokov a MF im dáva pocit:
1.Kúpy ozaj kvalitného profi stroja
2.Kúpy za dobrú cenu, a je aj pravdepodobné že aj zdarma.
3.Nákupu u odborníka a veľký výber.
Zdá sa že to zaberá tak na slovenského ako aj na českého zákazníka.Mnohokrát uvažujem nad tým že ten človek ktorý toto vymyslel je fakt šikovný.Len dosť často sa mi stáva že pokiaľ niekto začne používať profi mašinu ako farmu - tak nastáva rýchla smrť.Len osobne predpokladám že takých chytrákov ktorý sa odvážia z profi OM makať v profi režime je tak málo že pre MF to neni žiadny problém.Čiže ľudia za MF sú šikovný a inteligentný ľudia len ja na taký spôsob predaja jednoducho nemám žalúdok.
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.208 (?), 3.7.2012 7:55
Dobře tak se tedy shodneme na přípravu palivového dřeva na zimu pro R.D. by proní neměl býti problém těm štástlivcům co šlape jako hodinky to přejme sice si neumím vysvětlit jakto že někdo sní nemá žádný problém leta a někomu se zadře hned po koupi tomě najde na rozum někde musí být chyba ale kde ještě taková poznámka pila 3/5 kw a nemá se přetěžovat myslím si že ten motor by měl něco snést.
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 191.186 (?), 3.7.2012 8:16
Já už nevím, jak to napsat, stálé omílání někoho, kdo je údajně spokojen a moje praktické poznatky se prostě vůbec ani náhodou nikde nepotkávají. Pokud někdo bere spokojenost u údajné profi pily kolem 18 t, že s ní řeže několik desítek metrů do roka, kupoval ji jako profi, očekával, že problémy bude snadno řešit v dlouhé záruce, potom zjistí, že má v ruce spotřebou a vibracemi benzínový ZIL, že tu pilu musí šetřit, aby vůbec něco vydržela, protože jinak platí a platí, také když to objektivně porovná půjčením jiné pily, tak kde je spokojenost??? Nechápu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.208 (?), 4.7.2012 11:19
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.56 (?), 20.2.2013 1:24
OM 962 som kúpil za 370,- €, jediná nevýhoda je väčšia spotreba. Ďalším problem, ktorý vidím je lišta 45 cm, pri ťažbe v tvrdom dreve, už píla nestáči. S lištou 40 cm reže píla v pohode. Na ťažbu v silnejším DB nad 3m3 treba už niečo výkonejšie. Nie som síce profesionál, ale občas ťažím u kamaráta + palivové drevo. Jedina výhoda tejto píly bola cena 370,- € v akcii, za túto cenu sa mi už dávno vrátila. Uvidíme ako dlho vydrží. Marek
|
|
|
|
|
|
|
host - 127.226 (?), 20.2.2013 17:45
nedalo mi to: Dolmar PS-420 v akci!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 127.226 (?), 20.2.2013 17:53
ten isty strom s listou 38 cm
|
|
|
|
|
|
|
host - 115.106 (?), 20.2.2013 22:45
Když kouknu na pařez, můžete si gratulovat, že to nespadlo na vás. Směrovej zářez, nedořez i finální řez by jste měl vypilovat.
|
|
|
|
|
|
|
host - 208.242 (?), 22.2.2013 1:28
Kdyby se OM používal k tomu, k čemu je prvotně určen a to k pořezáni špalků na zimu a práci okolo domu, tak nemá tak negativní reakce, další věc je cena, neboť zařazením do profi se minimálně zečtyřnásobila, což k jejím vlastnostem a použitých dílů je nefér vůči majitelům, ale aspoň mají v mountfieldu kšefty a lidi práci.Nejsem jeden z těch, co by se odvážili si podobné technické věci u nich koupit, tak bohatý nejsem(mám jen stihl),ale bazén a zahradní nábytek O.K.Tak závěrem je to spiše o ceně a co za ni dostanete, než o značce, kdyby OM v současné ceně 18000,- stál 4000,- tak se tak řešit nebude, protože to by odpovídal i vůči konkurenci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|