Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti

host - 140.103 (?) 
16.2.2015 7:21

Žádná pila nemá katalyzátor v pravým smyslu slova. Dolmar označuje tyto drátěné síťky jako katalyzátor, proto jsem to tak nazval i u Sola i když to samozřejmě katalyzátor není.  Vím to, protože jsem měl výfuk několikrát sundaný, poprvé když mi v lese samovolně upadl po třech provozních hodinách. Ťulu si nech pro sebe, běž si rozebrat výfuk od Sola, pak si popovídáme. 

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 140.103 (?), 16.2.2015 7:44

Vypůjčil jsem si obrázek od pana J.S. snad mu to nebude vadit.

Na obrázku "katalyzátor" Dolmar 420

host - 72.149 (?), 16.2.2015 9:03

Pro 140.103 (snad jsem to nezkomolil.

1. Co funguje jako katalyzátor, tak to je katalyzátor. Co funguje jako sítko, tak je to sítko. Na mé 420 katalyzátor skutečně funguje. Jediná nevýhoda tohoto řešení je, že se tato část hodně zahřeje a oproti normálnímu výfuku je déle horká. Já jsem také tomuto řešení na 2T motoru moc nevěřil, ale skutečně funguje. Na motor 42ccm přece nebude katalyzátor jako u auta s 1900 ccm.

2. Jak jste přišel na 5%?, nikde jsem nic takového nepsal. Jinak si myslím, dokonce jsem přesvědčen o tom, že řetěz je na řezání a ne na broušení. To že mohu řetěz víckrát nabrousit neznamená, že s ním také více nařežu. Že někdo přinesl roztržený řetěz a že to byl zrovna Stihl přece nevypovídá nic o kvalitě řetězů Stihl, nevíme co se stalo, proč a jak praskl, jaký je podíl uživatele. Pro informaci používám na 361 picco řetěz na podélné řezání a bez problémů. Řezal jsem s ním i min 200 let staré dubové trámy 22cm široké na fošny. Žádný picco řetěz jsem neroztrhl. Používám ale ke každému řetězu jinou řetězku. Tady jsem trochu přichlazoval vodní mlhou (postřikovačem)

FO

host - 140.103 (?), 16.2.2015 10:22

To FO:

1. Jak poznám co je sítko ve výfuku a co katalyzátor, když to vypadá podobně stejně se to chová??? 

2. Máte pravdu.

S tím postřikovačem díky za tip.

host - 72.149 (?), 16.2.2015 10:34

Když to nepoznáte, tak o tom nepište a nemaťe lidi. Jednoduchá rada.

FO

host - 140.103 (?), 16.2.2015 11:02

Díky za radu. 

Omlouvám se, že jsem někoho uvedl v omyl a rád bych uvedl vše na pravou míru. Hobby Solo má ve výfuku věc co vypadá jako katalyzátor, chová se to jako katalyzátor, ale není to katalyzátor. Teď už doufám bude i ze strany pana FO spokojenost.

host - 72.149 (?), 16.2.2015 11:48

Pokud to funguje jako katalyzátor, tak to je katalyzátor. Nevím, jak jste poznal. že nekatalizátor má funkci katalyzátoru. Jak jste to poznal? Nejde o moji spokojenost. Já v tom mám jasno, ale jde o to, aby vaše výroky nemátly ty, kteří v tom dosud ještě jasno namají.

FO

host - 140.103 (?), 16.2.2015 16:01

To FO: Tak já nevím co chcete slyšet, přece píšu jak se výfuk chová, že jak jste napsal žhne více než okolí. Stějně se chová i výfuk na Solu. Taky píšu, že v místě umístění té síťky se výfuk rozpálí tak, až zrudne a svítí a pálí se plasty okolo. Mě je přeci úplně jedno co tam je jestli obyčejná síťka nebo katalyzátor, píšu, že to dělá na Solu 643 problémy s přehříváním.  Nikoho tím nemám v plánu mást, právě naopak. Podle mých negativních zkušenností jsem se snažil pomoci s výběrem ostatním.  

host - 38.75 (?), 16.2.2015 16:51
103 co předvádíte, je až směšné. Napřed se výfuk s katem 643 ip rozehřeje do ruda, teď už je jestli tam je obyčejná síťka nebo ne. Velmi zavádějící a nepřesné informace tu vytváříte.

host - 72.149 (?), 16.2.2015 18:45

Já nepotřebuji slyšet nic. Jde o to, že pokud je použitý katalyzátor funkční a má potřebnou účinnost, tak je jedno jestli je to ve tvaru síťky, nebo trubky naplněné vlnitým plechem s aktivním povrchem, tak to je katalyzátor. Já reaguji na jeden váš příspěvek, kdy jste se vyjádřil ke katalyzátoru u 420, asi tak v tomto smyslu: jaký katalyzátor jen taková síťka. Toto vyjádření dost poškozovalo význam katalyzátoru. Nic víc, nic míň. Pokud se jedná o Solo, tak nepodkládejte své tvrzení snímkem katalyzátoru PS420. Tam problém s přehříváním motoru není. Ale je tam kvůli sálání žhavého výfuku nalepená hliníková folie, kterou jste také jednou kritizoval.

FO

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024