Oleo-Mac 932C - samovolné utahování řetězu

host - 37.93 (?)
26.3.2014 11:53
Ok :-).
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 1.60 (?), 26.3.2014 8:45

Jj díky, super odkaz. Pozice 13 vypadá, že by to celé vyřešila, kdyby to byla kovová matka, něco tam sice je, ale pryžového. Nicméně díky, vytiskl jsem si obrázek a v pátek mám cestu kolem prodejny, tak se tam na to zeptám a dám vědět.

host - 37.93 (?), 26.3.2014 11:53
Ok :-).

host - 56.206 (?), 26.3.2014 13:07

Drážka pro napínací šroub v bloku má přepážku, pokud to "pryžové něco" bylo v té malé komůrce u hlavy šroubu, bude to právě ta pojistka. Jestli tam chcete něco festovnějšího, můžete tam samozřejmě vložit čtverhrannou matici, ale podle mne je to zbytečné. Ta pojistka se tam dává kvůli tomu, aby šroub při sundané liště samovolně nevypadl z těla pily a neztratil se. Při nasazené liště už ho drží právě ona prostřednictvím kolíku.

host - 56.206 (?), 25.3.2014 17:49

No jo, Vy tam máte "dotahovací kolík" a to mě mátlo - je to napínák, napínací šroub. Obvykle má u hlavy nebo naopak u konce závitu zúžený krček a drážku, do které se zaklesne pojistka - někdy segerovka, někdy U profilová. Mrkněte pod plech, jestli Vám při posunu napínáku nevyskočila z osazení na šroubu. Jinak při napínání ten řetěz zatlačuje přes lištu i napínák směrem dozadu, takže samovolný pohyb nehrozí a kolík je zase k tělu pily přitlačen lištou a krytem spojky. To samovolné dotahování řetězu by u správně napnuté a utažené pily nastávat nemělo - může docházet ke kolísání napětí vlivem vytaženého řetězu nebo vyjeté řetězky, ale jinak musí být příčina v něčem dalším.

host - 29.64 (?), 25.3.2014 23:37

Príčina bude najpravdepodobnejšia v tej vašj poslednej vete - vyčvachtaná reťazka a vyťahaná reťaz. Nič iné v tom nebude. Zadavateľ o týchto dvoch základných veciach mlčí. Treba dať novú reťazku a reťaz a potom skúšať.

host - 72.149 (?), 26.3.2014 9:14

Pokud budu řezat spodní stranou lišty, tak se řetěz napíná jen mezi dřevem a řetězkou. Na horní straně a na špici se uvolňuje. Změna napnutí řetězu může být způsobena nesprávným dotahováním lišty. Lišta má na vodících čepech vůli, která umožní pootočení lišty. Aby to nemělo vliv na napnutí řetězu, musela by být osa otáčení lišty v ose řetězky. Protože tomu tak není, je nutné při utahování matek tlačit na lištu tak, aby se opřela v horní poloze. Pokud se utáhnou matky v dolní poloze, pak se může stát, že při řezání tupým řetězem a tlačením do řezu se lišta pootočí. V tom případě, když byl již řetěz hodně napnutý, tak se může tato změna silně projevit. Nehledejte chybu v napínáku. Při používání pily nevzniká žádná síla, která by vedla k povytažení lišty a zvětšení napnutí řetězu. U napínáku stačí, aby byl opřený tak že brání posunutí lišty k řetězce. Podobně jako u kola.

FO

host - 1.60 (?), 2.4.2014 9:13

Tak jen abych splnil, co jsem slíbil, v prodejně mi řekli, že je to vpohodě a kdyby nebylo, tak ať okamžitě přijedu-takový trošku nic neříkající... no každopádně díky za rady, budu vám tedy věřit, že se to utahovat nebude, známý mi též říkal, že to má na jonseredu řešený stejně a funguje to bez problémů...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz