Oleo-Mac 932C - samovolné utahování řetězu

host - 56.206 (?)
25.3.2014 11:14

Vlákno je rok staré, ale můžu se optat? Co je "dotahovací kolík"?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 1.60 (?), 25.3.2014 10:31

Nikdo z Vás tu neřeší původní dotaz!! Je jasné, že se nový řetěz zezačátku povoluje, on ale řeší že se mu utahuje. A kdyby málo mazal, tak se mu zahřeje a opět bude mít tendenci se povolit, než utáhnout. Mám novou pilu tu nejsilnější z "profi" řady (jestli se to tak dá říct) Oleo mac, zrovna jsem ji kompletoval a všiml jsem si i bez řetězu, že ten dotahovací kolílk není na druhé straně ukotvený ani tam nijak nedrží v nějakém výlisku jako to měl Oleo mac dříve -normálně ho jedním prstem vytáhnu směrem ven, tzn. pokud budu řezat spodní stranou lišty, bude se mi řetěz napínat až se opravdu zastaví motor, když budu řezat horní stranou lišty bude to OK, protože na druhou stranu to drží... vypadá to jako konstrukční chyba...

host - 56.206 (?), 25.3.2014 11:14

Vlákno je rok staré, ale můžu se optat? Co je "dotahovací kolík"?

host - 9.229 (?), 25.3.2014 12:21

Nejspíš posuvný doraz lišty - zapadá do lišty, tlačí jí dopředu a tím napíná řetěz...

host - 56.206 (?), 25.3.2014 14:03

Já si to myslím, ale to právě zase není tak nestandardní řešení, že je napínací šroub volně v těle nebo krytu a zajišťuje ho pouze segerovka nebo jiná pojistka a řetěz se přitom pile samovolně nenapíná, takže to příčinou potíží nebude. Proto mě zajímalo, o jaký "kolík" to jde a co má OleoMac jinak.

host - 49.138 (?), 25.3.2014 13:41
Mě se málo mazaný, ale správně předtím napnutý řetěz bez mazání, zablokuje na liště.

host - 1.60 (?), 25.3.2014 14:35

Přesně to měl být ten "napínací kolík" jenž zapadá do lišty-nevím jak to nazvat jinak. Až nějak shůdně zpracuji video, zkusím to postnout.Uvolnění řetězu není možné, jelikož hlava šroubu, brání v jeho uvolnění, ale z toho samovolného utahování mám strach, podle mě když zajedu do dřeva spodkem lišty, tak ten řetěz má tendenci se napínat, tím jak se do dřeva "zakousává", táhne jakoby lištu směrem ven a pokud ta lišta není zajištěna proti vytažení, bude se to samovolně utahovat jak již bylo psáno. Při řezání hořejškem lišty je to naopak, spíše řetěz táhne lištu dovnitř, proti tomu je to však pojištěné.

host - 49.138 (?), 25.3.2014 15:33
Lišta je na napínáku a ten ji vysunuje dopředu, tím se napíná řetěz. Lišta je vždy tlačena řetězem k pile.

host - 1.60 (?), 25.3.2014 16:15

Díky za ty termíny, tak jak to popisuješ, by se to tedy nemělo stávat, ale stejně mi to nepřijde normální, že jde ten šroub (napínák) vysunout prstem, alespoň nějakou segrovku, nebo závlačku bych tam uvítal, mám jednu starší pilku od oleo-macu, tam je to řešeno vcelku dobře, že napínací šroub je sice na druhé straně také volně, ale je v takovém čtvercovém výlisku, který se zasune na pile do protikusu a pak se nehne ani na jednu stranu.(Pokud tedy neštěluji šroubem).

Nevím jestli jí mám teda ušpinit a vyzkoušet ji, příde mi však jakoby tam něco chybělo, zkus mrknout prosím na to video, zda je to normální stav a odpusť mi některé ty hlášky: D

host - 49.16 (?), 25.3.2014 17:00
Většinou je šroub usazený v drážce hlavy šroubu, která zapadá do osazení skříně pily. Podívám se do rozkresu pily, ten šroub je originál?, na videu nepoznám detaily.

host - 34.117 (?), 25.3.2014 17:29

najděte si zde 962, pozice 13 sicherung.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz