Nova pila - nelze nastartovat

host - 255.138 (?)
12.3.2008 12:16

Modalář a neumí nastartovat pilu - styď se: To chce obra a pořádnej benzíňák a pak nějaká pila - to je sranda..  Tady odkaz, na co používám pily já -  www.fokkermodely.wz.cz  sekce články.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 11.3.2008 19:17

Já jsem zase rád, že to byl jen vzduch a cením si Vaší slušnosti, přeji Vám ať jste spokojen. A opatrně, vše si ještě projděte v návodu a postupně se zapracujte. Zejména ze začátku to chce více rozvahy a opatrnosti a méně rychlosti.

host - 90.168 (?), 12.3.2008 13:00

Pro začátečníka je dobré skouknout video od Jonseredu:

http://www.jonsered.cz/node246.aspx

Gl.

host - 158.118 (?), 9.3.2008 19:34

Dobrý den, jestli je ta pila opravdu nová nic s ní neďelejte a odneste ji tam kde ste ji koupil, ať vám ji předvedou popř. opraví. R.C.

host - 151.203 (?), 9.3.2008 21:19

Vsadil bych se, že jste si pilu koupil v internetovém obchodu nebo v nějakém marketu. Ve značkových servisech pilu sestaví a vyzkoušejí a ještě ukáží nač která páčka či čudlík je.  Opravovat pilu v záruce  s výjimkou výměny zapalovací svíčky nemá smysl.

olda1203 - (7) - 141.246 (?), 10.3.2008 21:07

Ano pilu jsem koupil přes internet, avšak u autorizovaného prodejce SOLO a pokud vím v hypermarketech se tato značka neprodává. Důvod je prostý, ač je to paradox, jsem majitel a zároveň též jediný zaměstnanec kamenného obchodu a protože v našem městě není žádný prodejce motor. pil, zvolil jsem nákup přes internet. Nemohu totiž obchod zavřít a vyrazit nakupovat, zabralo by to celý den. Ve vybraných internet. obchodech už jsem nakoupil hodně věcí a bez jakéhokoliv problému, nehledě k tomu, že nejbližší kamenný prodejce má tuto pilu o cca 1500 kč dražší, než jsem ji koupil já. A pokud jste si dobře přečetl můj příspěvek, žádal jsem pouze radu a ne opravu.

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 106.2 (?), 10.3.2008 21:34

Tá píla bude šlapať, jedná sa pravdepodobne iba o nejakú banalitu - prkotinu, verím tomu že to spolu s kamarátom rozchodíte.

host - 151.203 (?), 11.3.2008 0:22

Internet je jistě levnější (te´d sám řeším pneu - v kameném obchodě přes 5 tisíc, internet 3,5 tisíc, servis kde jsou auto koupil po slevách pro dobrého zákazníka 4 tisíce). Ale problém je právě v tom předvedení.  Jinak co bych asi s novou neposlušnou pilou osobně dělal na dálku moc neporadím. Asi bych si vyměnil svíčku, zkusil jsetli je dobře nasazená fajfka, zkusil bych stříknout do válce (to jse dělal). Podíval bych se zda mám zapnuté zapalování (znám i profíky, kteří si pilu nezapnou a startují a startují) - ale pokud jiskra lítá, tak asi zapnuté bude. Taky zda mám dobře otevřený sytič apod. Někdy si přihřeji nad zapalovačem svíčku

host - 128.254 (?), 12.3.2008 10:41

Jak je to se startováním motorových pil. Karburátor těchto přístrojů funguje tak, že střídáním podtlaku a přetlaku v klikové skříni se pomocí kanálku do karburátoru rozechvívá membrána podávacího čerpadla paliva. Pokud ještě nebyl karburátor zaplněn palivem, tak chvíli trvá než si ono čerpadl nasaje benzín z nádržky. Poroto je potřeba vícekrát zastartovat (někdy i 20x) nebo použít ruční pumpičky, kterou většina hobby pil má. Princip startování je ten, že uzavřeme klapku sytiče (vysunutím páčky nebo jinak dle výrobce pily většinou do polohy "choke") a dále nastavíme akcelerátor do startovací polohy (některé pily toto nastavení provedou už při nastavení sytiče automaticky). Tímto nastavením jsme částečně uzavřeli přívod vzduch do motoru a zvýšili ssací efekt pro rychlejší nasátí palivové směsi do motoru.Nyní startujeme tak dlouho dokud motor "neškytne" to znamená že si nasál dostatek směsi pro start ale nerozeběhl se protože neměl dostatek vzduchu a tudíž příliš bohatou směs paliva. Nyní zasuneme (nebo vrátíme páčku sytiče) do výchozí poluhy a znovu zastartujeme. Po 2-5 zastartováních by měl motor chytit a běžet na startovací otáčky.V těchto otáčkach necháme motor běžet asi 20 vteřin aby si nasálo mazací čerpadlo a předmazalo řezné ustrojí. Pak krátkým stiskem akcelerátoru odjistíme západku klapky pro startovací otáčky a motor by měl zůstat běžet na volnoběh (nesmí se pohybovat řetěz). Věrím že převážná většina uživatelů tento postup zná, ale je mnoho laiků kteří neznají vlastní princip starování. Standa

host - 255.138 (?), 12.3.2008 12:16

Modalář a neumí nastartovat pilu - styď se: To chce obra a pořádnej benzíňák a pak nějaká pila - to je sranda..  Tady odkaz, na co používám pily já -  www.fokkermodely.wz.cz  sekce články.

durkovic - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (121) - 23.222 (?), 12.3.2008 14:22

Nie že nevie, ta píla sa odmieta naštartovať.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz