Nova pila - nelze nastartovat

host - 224.8 (?)
26.11.2008 22:00
Děkuji panu J.S. za radu, když říkáte že je to tak z výroby tak to nechám být. když tak stím dojdu do servisu.Také jsem měl strach jestli pila chytne jak jsem tu četl ale bylo bez problémů jak jsem už psal.Stačilo 5-6 zmáčknout primer a naskočila to jsem se až divil. Zdravím J.Š.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

broncek - (10) - 242.128 (?), 15.9.2008 16:17

Dobrý den, píšu do tohoto vlákna, protože mám podobné problémy se startováním a možná dělám něco špatně. Pila je HQ 340 a za studena, se sytičem chytá petrfektně, za tepla, na volnoběh, nebo s půlplynem taky, ale občas nenastartuju, když je akorát tak schládnutá (na dotek výfuk vlažný).Na volnoběh nic, s půlplynem taky, se sytičem ani neškytne a spolehlivě se " přechlastá ". Pak pomůže jen odvětrání přez svíčku, posledně jsem musel sundat i výfuk, nebo se na ni vybodnout a jít řezat až na druhý den... Podotýkám, že pila je nová, je vyřezáno pár nádržek, možná je moc bohatá směs, nebo co.Může někdo poradit?

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 15.9.2008 16:59

Jednoduchá rada, pila je dle vás nová, v záruce, předpokládám, že nebyla ještě seřízena, zajděte proto k prodejci a nechte seřídit po "záběhu"!

Radek

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 15.9.2008 18:21

Buď prodejce, nebo zkuste ještě použít pro danou teplotu motoru správný startovací postup. Studená pila - většinou klasika a není problém, teplá pila opět klasika. Ale nejproblematičtější jsou startovací postupy po vyjetí paliva a nebo po kratším odstavení pily. Palivo můžete vyřešit primerem - načerpat, až v něm nejsou velké bubliny, nebo když tam není je nutné i u teplého motoru použít sytič!! Ale pozor na jeho včasné vypnutí!!!. Odstavení pily - záleží na více okolnostech - pokud je teplo, tak pila většinou nastartuje, i když motor běží někdy již nepravidelně a po chvilce se to zlepší. Když je chladno, tak se již i po krátkém odstavení nemusí start zadařit. Pila nastartuje, ale vzápětí zhasne. Nyní nastává zlomový okamžik, musíte použít sytič ,přitom ale musíte věnovat pozornost prvnímu zapálení. Někdy je téměř neznatelné, ale další startovací pokus se sytičem již zahltí motor a je nutné vyšroubovat svíčku - to už znáte. Proto bych doporučil zaměřit se na správné a včasné použití/vypnutí sytiče. 

broncek - (10) - 36.133 (?), 15.9.2008 22:12

Díky, zkusím se zaměřit na ten sytič, protože pila musí ještě něco pořezat, než se s ní dostanu na servis k nastavení po záběhu, ale jak říkám, většinou jsem napřed zkusil bez sytiče, pak s ním a byl problém.

host - 224.8 (?), 26.11.2008 20:56
Dnes jsem dostal nový Dolmar PS 45/35 a chtěl jsem zkusit jak je utažená svíčka a vůbec sní nešlo hnout, nechtěl jsem moc rvát, tak se chci zeptat jestli časem až se víckrát zahřeje a vychladne závit nepovolí.Jinak po napumpování chytla hned.Jen doufám že jí při montáži nenarvali přes závit. S díky J.Š.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 26.11.2008 21:33

První, co by se Vás při takovém dotazu zeptali v servisu, proč potřebujete povolit svíčku. Ale chápu to, že je to radost, tak prohlížíte a díváte se na pilu. Povolit svíčku u nové pily je problém pro toho, kdo to nezná. Mají je dotažené fest. Nejlepší je dát na klíč páku, trochu prodloužit klíč , pevně přidržet pilu a tahem povolit. Klepnutím to jde taky, ale nemusíte se přesně trefit a když už, tak boční plochou kladívka, aby úder byl přesný a energie rázu dostatečná. Ale první varianta je šetrnější. Hlavně nasaďte klíč správně, ne jen na kraj. Může dojít k poškození dílů i zranění při nečekaném sklouznutí  kombinovaného klíče  

host - 224.8 (?), 26.11.2008 22:00
Děkuji panu J.S. za radu, když říkáte že je to tak z výroby tak to nechám být. když tak stím dojdu do servisu.Také jsem měl strach jestli pila chytne jak jsem tu četl ale bylo bez problémů jak jsem už psal.Stačilo 5-6 zmáčknout primer a naskočila to jsem se až divil. Zdravím J.Š.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 26.11.2008 22:12

Ten primer je zejména u hobby pil velká výhoda. Další výhoda je první dojem u nové pily, kdy hned nastartuje po zmáčknutí primeru. Dost nových majitelů pil bojovalo s tím, že u nové pily je celý palivový systém bez benzínu. Proto bylo třeba i 10 startovacích pokusů, než pila chytla(než se impulsy motoru/membránou karburátoru naplnilo vedení paliva a karburátor)  a při té snaze se navíc přeslechlo první zapálení a pila se ještě zahltila. To je nepříjemný začátek. Další výhoda je úplné vyjetí nádržky - stačí po natankování použít primer a teplá pila startuje napoprvé. Další výhoda je delší odstavení pily. Potom se můžete v menší míře potýkat s problémy, jako při startu nové pily - opět primer doplní palivo do karburátoru a start je snadný.  

host - 224.8 (?), 26.11.2008 22:21
Pilou nějaké zkušenosti mám, takže poznám to první zapálení a hned stahuju sitič pak to chytne většinou na první nebo druhý škub. J.Š.

host - 210.251 (?), 26.11.2008 22:51

Z výroby je svíčka utažená fest. Chce to kvalitní klíč - trubkový, příp. golu, kombiklíč je na prd - rád se sesmekne. Přesně nasadit a tahem povolit, pokud to nejde, tak je dobré tahem předepnout + vibrace (klíč poklepat kovovou tyčkou.. Gl.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz