Jojo, mohu potvrdit, že tupej řetěz je opravdu hotový neštěstí. Zvlášť, když jsem si (blbec) zapomněl doma vercajk na pilu a neměl jsem šanci ji ani projet aspoň pilníkem. No, naštěstí už jsem nepotřeboval nic dalšího řezat, tak jsem tu poslední kládu vzal runí pilou...
Jen dodám, že k nabroušení by se mělo taky pamatovat na správné napnutí řetězu.
Řežu s OM 956 a nestěžuju si. Po týdnu v lese mi začala trochu vadit její váha, v té prořezávce se s ní pořád mává se ma tam, ale jinak nic, co by mě vadilo. Spotřebu neřeším, při dělení větších kmenů je jasný, že to víc žere (páč je déle v záběru), při řezání "drobotiny" s pilou blbnu celý dopoledne a ještě mi zbyde benzín. A úplně plný plyn sem snad ještě ani nedal.
Prostě nevím, proč by měl být OM na prd. Já tvrdím, že to je rukama a někdy možná v kombinaci vyčůranýma servisákama v Mountieldu, který to vyženou (ať záměrně nebo nešikovností) při seřizování za max.otáčky a pila (nebo jiný stroj) jde do pr*ele.
Čím mažou řetěz profíci? BIO olejem nebo na to kašlou a mažou tím, co je zrovna po ruce?