motorová pila homelit

host - 226.2 (?)
4.2.2009 22:42

Ja som zo slovenska, tu je to delene tak ako som napisal. Moc sa mi to nepozdava. A pouzite materialy zn. ze napr. Jonsered 2138 sa nemoze rovnat stihl 210. No uz 2145s (tu co vlastnim) by som neprirovnaval k Stihl 250. Papierovo su skoro rovnake. Moj nazor je ze Husqvarny a Jonseredy su kvalitou daleko pred Stihl. Viem o com tu pisem! To zrovnanie 2138 a 210 je take ze Stihl sa podoba na klasicku pilu triedy farma aj ked nie je. Ten Jonsered vyzera ako lacny smejd z Mountfieldu ale opak je pravdou. Takze treba prihliadat na viacere fakty ktore som uz napisal. Podla inych ako je napr. cena sa tazko riadi. napr. Oleo - mac a Husqvarna za 14.000 (to ako Oleo - mac je profi?)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 226.2 (?), 4.2.2009 22:42

Ja som zo slovenska, tu je to delene tak ako som napisal. Moc sa mi to nepozdava. A pouzite materialy zn. ze napr. Jonsered 2138 sa nemoze rovnat stihl 210. No uz 2145s (tu co vlastnim) by som neprirovnaval k Stihl 250. Papierovo su skoro rovnake. Moj nazor je ze Husqvarny a Jonseredy su kvalitou daleko pred Stihl. Viem o com tu pisem! To zrovnanie 2138 a 210 je take ze Stihl sa podoba na klasicku pilu triedy farma aj ked nie je. Ten Jonsered vyzera ako lacny smejd z Mountfieldu ale opak je pravdou. Takze treba prihliadat na viacere fakty ktore som uz napisal. Podla inych ako je napr. cena sa tazko riadi. napr. Oleo - mac a Husqvarna za 14.000 (to ako Oleo - mac je profi?)

Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 194.8 (?), 5.2.2009 4:52

Hq a Jon daleko pred stihl?Pán je odborník.Robím servis uz mozno viac ako 14dní a mal som rozobraté snad všetky mozne stroje na ake si len spomeniete a aj vo všetkych možnych farbach a snad všetky x-krat a podla mojich malých skuseností su nove Hq slušné až od profi triedy a to nie všetky, jon su na tom podobne aj ked o nieco lepsie.

Ku tomu deleniu Stihlu na slovensku, tak je to tak že dovozca nam oznámil ze vsetky stroje Stihl su profi, vsetci sme sa v prvej chvíli divili aj pätami, ale nasledovalo vysvetlenie ze kazdy stroj je urceny na niečo iné

Napr.Nepoznam lepsiu tesársku pílu ako 170/180

210/230/250 male az stredne nasadenie, občasná práca z menším priemerom, skracovanie a p výborné stroje na doma

290/310/390 ťažké občasné nasadenie, klasicka farma

270/280- trieda sama osebe skor obcasne nasadenie, podla mna najlepsia pila pre človeka ktorý si potrebuje nachystat drevo prípadne rezať do krbu

+ klasika profi 260/341/361/440/441/460+

Netvrdím že je to super ale porovnávať 180-tku z hechtom, homelite, partnerom, poulanom, huricanom, alcom.... je jednoducho scestne,je to uplne iná váhová kategoria a proti nim je to ani nie profi ale super-profi stroj.A to nehovorím o 171/181/211,tam je ešte aj generačný skok

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 5.2.2009 6:43

To je přesně napsané a jen to potvrzuje co jsem napsal já. To zařazování do škatulek je velice ošemetné. Dělení dle doporučených prací, je asi nejobjektivnější. Jani, pán je asi prodejce HQ, nebo Jons., pokud píše, že ví o čem mluví! Takže nechme tak, jak je. Pokud by tvrdil něco jiného, byl by špatný prodejce! Jen drobnou prosbu na 226.2, prosím nedělejte to zde na tomto fóru, jsou zde i informovanější účastníci. Díky 

Radek

host - 154.214 (?), 5.2.2009 6:59

Pre 226.2

Asi posledný krát bola HQ pred ST v roku 1969 keď uviedla na trh Super pilu H 180 ale to si možno ani Vy nepamätáte ak áno tak sorry. S týmto modelom bola HQ fakt dlho č.1. Inak boli tie 2 značky vždy pri pleci až doteraz keď farm HQ sú Hmm.

host - 179.9 (?), 11.2.2009 0:11

tuto zkušenost mam bohužel i s pilami Oeo Mac, které stojí třikrát tolik a pova roce je pila OM 952 (farmářka) kaput. Nařezáno 10m dřeva vesměs smrk.

Mame doma dvě pily Mcculoch 1 z roku 1993 a 2 r.v 1999 a obě šlapou dodnes bez problemů obě hobby pily.

host - 241.86 (?), 8.2.2009 8:11

Zdravim:) U nas v lese delame denne na hlavu 25 metru:) Prjdte na brigadu, pane:)

Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 35.188 (?), 8.2.2009 19:39

A spotreba Homelitiek?

host - 87.30 (?), 18.2.2009 22:08
Máme doma Homelite XL vyrobenu USA kúpenu v roku 1980 v tuzexe za 10000Kčs.Tato mala hoby pila bola použivana prevažne na zabezpečovanie palivového dreva v lese pre kotol na tuhe paliva. ročne tato pila asi narezala asi 10až 15 metrakov prevažne bukového dreva. Zadobu používania bola dvakrat v odbornom servise v BA kvôli ulomeniu čeluste odstredivej spojkya druhý raz výmena indukčnej cievky(problem s elektrikou) tieto zavady sa udiali ašte za socializmu. udržba homelitky prebiehala doma z dovodu nepritomnosti servisu na Mot.Pily okolí. Neskôr v 90 rokoch došlo k prethnutiu membrány olejového čerpadla. táto zavada bola odstranenená vyrobením novej membány z gumového pršiplášťa.tato membrána vydržala dalších 5 rokov používania.okolo roku 2000 vymenená povodná lišta za lištu oregon s novým zaberovým kolečkom a dvomi retazami. Pila skončila pre závadu s mazaním retaze. pri oprave pri čistení došlo ulomeniu... proste kusok kovu ostal v mazacom kanali ktorý nešiel žiadnym spôsobom vytiahnuť. riešenie problemu bol zohnať iný blok. na vtedy 22ročnú pilu. Došlo k zakúpeniu novej motorovej pily značky STIHL 180MS. V roku 2003 sa podarilo zakúpiť iný pre nas použitelný blok a naslednému sprevadzkovaniu mot. pily homelitteXL.Kedže stihlka je výkonejšia, menej dymiaca, ma menšie vybrácie kvôli odpruženym rukovätiam a hlavne už má brzdu reťaze. sa používa od zakupenia. K homelite uvediem nevýhodné konštrukčné riešenie napínie reťaze a upevnenie lišty na 1 maticu, čo je nedostačujúce- často dochádza k povoľovaniu reťaze alebo posunutiu lišty, absencia brzdy reťaze, potreba skoro denneho čistenia vnútorných chladiacich rebier a doťahovanie skrutiek. k výhodam nosné kryty vyrobené z ľahkej kovovej zliatiny, malé rozmery, nízka hmotnosť, ovladanie plynu na dvoch miestach. Klobuk dole čo ta pila zvládla na s jednym piestnym kružkom a pôvodnou 22ročnou službou sviečky pila je funčna dodnes, ale už sa nepoužíva na také aktívne rezanie čo kedysi. čo viem tieto pily končili kôli opotrebeniu lišty alebo jednostraného poškodenia kľukového ložiska. chýbal v okolí servis a nahradné diely na tuto značku pily. spotreba pily menšia(oproti stihl 180MS) bol použivany olej M6A s 91 okt.benzinom v pomere 1:25 až 1:30

HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 112.250 (?), 18.2.2009 23:25

jenomže homelite tehdy a nyní je nebe a dudy (posun k výrazně horšímu, bohužel)

host - 31.200 (?), 5.4.2009 12:38

Dobrý den

přestala mi řetaz je to typ csp 4016 jak je tam dělaný pohon mazání je to podtlakem od kliky nebo jak děkuji, a co se tím dá dělat

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz