Motorová pila Dolmar PS 420
|
|
|
|
|
|
|
|
mkony1 - (7) - 26.81 (?), 30.11.2008 11:07, zobrazeno: 27948x
Zdravim. Prostudoval jsem tyto příspěvky se zaměřením na motorové pily, jejich hodnocení a věci okolo závad a servisu, ale nějak si pořád nemůžu udělat jasno. Potřebuji novou pilu, moje spotřeba dřeva je tak max 20m od pokácení v lese po pořez doma (kulatina do průměru max 40 cm),
Navštívil jsem několik prodejen renomovaných značek, ale jak to chodí, všude chválí jen to svoje, na netu jsem našel jediný trochu zajímavý test pil. Takže prozatím jsem si vybral pilu Dolmar PS 420,netvrdím, že to musí být zrovna ona, co nakonec koupim. Je tady několik odborníků, rád bych slyšel jejich názor na tuto pilu a možnou konkurenci. Moc všem děkuji za názory, ale prosím k věci, děkuji.mkony1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mkony1 - (7) - 26.215 (?), 30.11.2008 16:26
Děkuji za odpověď, no cena by měla být tak kolem 10 000 kč, protože si myslím, že pily vyšší kategorie bych asi nechal zbytečně dlouho zahálet v dílně a nebo možná naopak, stal by se ze mě postrach lesa a škodná v revíru. Je pravda, že značka Dolmar pro mě byla ještě nedávno zcela neznámá a každý mi radí, ať jdu do Stihlu nebo Husqvarny, případně třeba Jonsered. Nerad bych šlápnul vedle a proto jsem se obrátil na toto forum, kde jak předpokládám máte s podobným dotazem už nějaké zkušenosti. Děkuji, mkony1
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 30.11.2008 17:30
Zdravím, také nevidím žádný problém v Dolmaru. Model je opravdu pevnou půdou Jiřího a pokud říká PS 420C, jděte do toho, u STIHLu jsou v této "váhové" kategorii spíše konstrukční veteráni. Také už si spíše počkám na novou řadu.
Radek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.88 (?), 1.12.2008 9:10
Zdravím, taky jsem řešil naprosto stejnou otázku. Nakonec po důkladném čtení názorů a rad zde, s přihlédnutím k tomu co chci, padla volba na PS 420 C. Včera jsem ji poprvé ukázal les a moc se nám tam líbilo. To, co se tu na foru o ní píše, je jen pravda. V ruce není znát, někdo tu už psal, že ji "zapoměl" v ruce, souhlas. Vibrace přijatelné, pila nepřekáží ani v nepřehledném terénu a co mě teda překvapilo - s jakou lehkostí propadává kládama. Jistě, vše nové, ale ani borovice na délku lišty nedělala problém, ale to jen na zkoušku, jsme v záběhu. Ovšem, co nejvíc překvapí je čistota okolo pily, žádný smrad z výfukových plynů a start by zvládlo pětiletý dítě, bez kompromisu. Tak snad se bude dařit.
|
|
|
|
|
|
|
mkony1 - (7) - 106.42 (?), 1.12.2008 12:59
Děkuji za užitečné informace, moc mi to pomůže při rozhodování. Jen si nejsem jist, jestli pila Dolmar- PS 420 a Dolmar PS 420 C o které je tady zmínka je jedna a táž pila. Protože s tím označení jsem ji nikde v katalogu ani u prodejce neviděl. Předem dík za odpověď. mkony
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.168 (?), 1.12.2008 14:42
C = katalyzátor, jinak je úplně stejná... Gl.
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.88 (?), 1.12.2008 15:03
Označení - C - je s katalyzátorem, bez už asi nekoupíte, ale proč kupovat bez, že? Ale vůbec Vás k ničemu nepřemlouvám, taky jsem dlouho váhal a šel si svou cestou. Přesto, že mi kamarádi vnucovali své značky a jistě úspěšné značky, a tuto hanili. Sedl jsem do auta a objel si všechny konkurenty a každou si vzal do ruky a podíval jak je dílensky zpracovaná a o každé si něco přečetl a rozhodl se naprosto jasně. Prostě dárek k Vánocům a ten se musí i líbit. Jinak je tu o ní napsáno dost a srovnejte třeba s H 345. Jeden podstatný rozdíl - vůbec nejsem špinavej od oleje, maže jen když se točí řetěz. To když se pohybujete mezi větvemi a korunami stromů na zemi a nechcete každou chvíli startovat, jde tedy chvílema jen na volnoběch a vydejchává se zároveň.
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.219 (?), 1.12.2008 23:28
Taky jsem si koupil, D 420C na zelenezahrade, cena super, normální potvrzený český záručák a návod (řešil se tu problém s timhle e-shopem) Doufám, že budu spokojený. Zpracování super, lehoučká, start taky. Martin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|