Tak dnes jsem potkal souseda na chatě..měl kolečko na dřevo bez korby-to si vyrobil celý sám takže bylo větší... No a vez dříví..Co jinýho, že?Měl naložíno tak 70cm nahoru podýl 120cm od kola sestupně a na příč 80cm..Průměr dřeva tak 15-20cm.. Půl na půl habr, bříza.Pod kabátem na kolečku byla tadle pilka..Čuměl jsem na to jak na holý skřivánky..To bylo na jedno nabytí..Prej si objednal ještě jeden aku blok (nevim kde)..Ale já si myslim že to kolečko pak neuveze přes les.. :-) ..Na těžbu zapomente, ale na chatu nebo prostě jen tak s vozejčkem je to paráda..Prostě sem tam soušku..Můj pradědeček si tak nadělal dřevo na celej rok s vozejčkem..
Repase aku není problém ani doma pro trošku všímavého člověka..Měnič z 12 / 230 V není problém..Ten výkon dodaný z meniče je přímo úměrný kapacitě akumulátrku..Plus nějaké malé ztráty..Provoz meniče, vyzářené teplo.no bla bla..Tedy 18V / 1,7Ah _ tj.36Wh_ z vaší baterie auta 12V užere 2,55Ah + ztráty..K kapacitě autobaterie 40Ah je to zanedbatelné..
Co se týká mého bádání o pilkách benzínových :
Stihl 180 -1,5 kW 5390Kč, Jonsered CS2138 - 1,7kW 5900kč, Domar PS45 - 1,7 kW 5490Kč.. přikláním se vyššímu výkonu
Pro nařezání dřeva v lese na metry a doma na cirkulárce ideální..Jo vono v lese si jen tak deset metrů neneřežeš..Já to zkusil na skládce dřeva s kamarádem dřevorubcem.. Tak když jedeš s vozejkem za auto tak dáš tak kubík a budeš rád, že to uvezeš..
Tak at vás hajnej nechytí..Leoš