Koupě silnější motorové pily

host - 64.28 (?)
11.3.2009 16:13

Zdravím, tak jsem byl zase v servisu s H359,tim benzínem to nebylo.Dneska mi dal nový karbec a pila de jak brus.Že se to prý stává tak jednou za deset let.Mám na to asi pech.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 94.115 (?), 3.3.2009 8:33

protože tak se startují všechny malé motorové přístroja (pily, rozbrusky, křovinořezy) za studena (sytič a půlplyn, půlplyn, normální běh) a nastavuje se to obslužnými prvky na přístroji (popsáno v návodech k obsluze u jednotlivých přístrojů) HH

host - 59.197 (?), 7.3.2009 0:02

Tak jsem se kouknul do toho návodu (HQ 455e) a cituji:

„Startovací poloha (1): Nastavte hlavní vypínač do polohy
sytiče vytažením červeného tlačítka ven – nahoru (1).
Dekompresní ventil (2): Stiskněte ventil pro snížení tlaku ve
válci, tím se usnadní startování. Po uvedení stroje do chodu se
ventil automaticky vrátí do původní polohy.
Benzínové čerpadlo (3): Opakovaně mačkejte membránu
proplachování vzduchem, dokud se membrána nenaplní
palivem. Membrána nemusí být úplně plná.

Levou rukou uchopte přední rukojeť. Pravou nohu zasuňte do
zadní rukojeti a přišlápněte motorovou pilu pevně k zemi.
Uchopte pravou rukou startovací rukojeť a pomalu vytáhněte
startovací lanko až pocítíte odpor (v této chvíli došlo kzaskočení západek ve startovacím mechanizmu) a potom silně a rychle a zatáhněte, až motor naskočí (4).
Jakmile motor naskočí (uslyšíte „bafnutí”), zamáčkněte červené tlačítko sytiče (5). Důrazně tahejte za startovací šňůru, dokud motor nenastartuje.

Teplý motor
Když je řetězová pila zahřátá, znovu ji nastartujte pouze
důrazným taháním za lanko, dokud motor nenastartuje (6).
Nikdy nemotejte startovací lanko kolem ruky.“

Konec citátu.

Půlplyn – neboli polosytič z nám akorát u Stihlu a ti ho v návodu radši ani nejmenují a spokojují se zobrazením piktogramů.
Jenom bych doplnil k bodu (5) návodu, že není potřeba jej zamačkávat zpět, protože když pila začne běžet se sitičem a přidáte plyn sám se vrátí do základní polohy, pouze při vypínání pily je potřeba jej zatlačit dolů, aby se pila vypnula, po uvolnění se opětovně vrátí do polohy pro „teplý“ start.

Kroutící moment se u nové řady nedovíte ani když se obrátíte na zastoupení HQ, zkoušel jsem to dvakrát!! A vždy jsem se dozvěděl, že výrobce KM neuvádí, což mě dost udivuje, protože v materiálech k HQ460 je psáno, že to je pila s velkým KM, ale jakým ví asi jenom Pánbůh. Nejspíš si mylí, že není tak důležité vědět jak vysoký je ve svém maximu, ale že je vysoký KM je i při nízkých otáčkách.
M.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 7.3.2009 1:56

Milý M., odcitoval-li jste doslovně z návodu HQ, pak si HQ nezaslouží ani ty procenta trhu, která v prodeji dosud má! Tento návod je jasným důkazem, co si HQ myslí o svých zákaznících, navíc vypracovaný, pravděpodobně velice levným programem překladače! Korektor před tiskem asi jen proběhl gramatiku, ale věci vůbec nerozuměl!

Půlplyn není polosytič, ale mechanické nastavení škrtící klapky na vyšší otáčky (kolem 3 000 rpm), je součástí startovací mechaniky a proto ho někteří výrobci v návodech nezmiňují.  Pila by se sytičem běžet neměla, a u HQ se stejně jako u STIHLu (poloha II., mezi sytičem a polohou I.), startuje po zamačknutí modré páčky sytiče, na poloplyn (zvýšený volnoběh)! Jinak se skutečně po pohnutí s plynem, poloplyn sám vypne.  Červená páčka u HQ je totiž elektrický vypínač, mechanicky spřažený s páčkou sytiče a poloplynu! U STIHLu je toto vše obsluhováno jednou páčkou (4 polohy). 

Jestliže KM neznají ani u dovozce, je to trapné a jen to potvrzuje výše napsané!

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 7.3.2009 11:04

KM je u H 455 dle DLG/KWF 3,2 Nm. Jiné farm modely nové řady nebyly zatím zveřejněny. Půlplyn je na každé pile a liší se pouze ovládáním od tlačítka na zadní rukojeti po sdruženou funkci se sytičem. Lze startovat u dobrého motoru i bez půlplynu a bez nutnosti aktivovat a potom rychle deaktivovat brzdu řetězu. Po blafnutí se v klidu provede operace vypnutí sytiče a deaktivace půlplynu, potom motor naskočí hned do volnoběhu. Je třeba upozornit na to, že dle návodu se musí aktivovat plně funkční brzda, jinak dojde během startu k běhu řetězu - během chodu na půlplyn. Motor ve špatném stavu, špatně seřízený karburátor vyžadují start na půlplyn, jinak se nezadaří ani po více startovacích pokusech.  

host - 177.163 (?), 7.3.2009 12:58

Ten návod je přesně opsaný, ale co jsem viděl návod na Stihla není o nic lepší (stejně jako návody na cokoliv jiného). Dovolím si upozornit, že u      H 445 není zvlášť modrá páčka sytiče a červená páčka vypínače, je tam pouze červená páčka a třech polohách : sytič, běh, vypnuto. Přičem z polohy vypnuto se automaticky vrací do polohy běh. Navíc mi pro běžného uživatele připadá zbytečné zmiňovat poloplyn, když jak píšete je součástí startovací mechaniky a já jej tedy nijak nemůžu ovlivnit. S tím během na sytič jsem nemyslel, že nechámvám pilu se sytičem běžet bůhví jak dlouho, ale pár vreřinek než pustím rukojeť stratování a přidám plyn, pokud mi pila přesto chcípne nadále jí startuji již bez sytiče. a maximálně na druhé zatažení mi chytne.

M.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 7.3.2009 18:56

Půlplyn, jak jsem Vám psal můžete ovlivnit tak, že jej deaktivujete ještě před startem s ním. Na pilách, kde je páčka, nebo knoflík na zadní rukojeti se s půlplynem startuje jen na zvážení obsluhy, dle zkušeností, jak pila lépe startuje. Půlplyn se také používá na vyčištění spalovací prostoru od bohaté směsi po chybných(zapomenutí, neznalost) opakovaných startech se sytičem, nebo vlivem závady např. zapalování, nebo svíčky.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 7.3.2009 19:15

S návody je to opravdu všelijké, i když STIHL bych řekl, že je na tom ještě s překladem relativně dobře. Běh na sytič, tak jak jste ho popsal nyní je O.K., J.S. popsal návod, jak se poloplynu vyhnout, u sdružených ovladačů stačí jen smačknout plyn po vypnutí sytiče, před dalším startováním.

Jen malé upozornění na opis návodu. Psal jste tedy návod z HQ 455e, nebo HQ 445? U opisu totiž píšete : " Tak jsem se kouknul do toho návodu (HQ 455e) a cituji : "??

host - 177.163 (?), 7.3.2009 23:07

Omlouvám se já jsem opsal návod pily H 445e. Asi mě spletlo, že se tu mluví o H 455 a navíc jsem se na ní dotazoval ohledně toho MK.

M. 

host - 64.28 (?), 11.3.2009 16:13

Zdravím, tak jsem byl zase v servisu s H359,tim benzínem to nebylo.Dneska mi dal nový karbec a pila de jak brus.Že se to prý stává tak jednou za deset let.Mám na to asi pech.

host - 202.244 (?), 24.3.2009 8:44

Jednoznacne STIHL. Ja mam 361 a je super!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz