Koupě silnější motorové pily

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?)
4.3.2009 22:19

To není třeba, stačí, když na takové "znalosti" někdo zareaguje, tím se neznalost, nebo... neguje. Soudný člověk se potom zamyslí a nehltá dezinformace a přemýšlí při čtení. Taky dobrou noc. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 4.3.2009 18:18

P. Mirku toto už mám za sebou, neboť jsem zpočátku předpokládal, že 50.4 bude zastánce HQ, což by se objektivně vyrovnalo a časem by se určitě přidal další jiné značky. Já jsem uživatel Dolmarák, R.B. je Stihlák, a další jsou... a byl by Husqvarňák. Bylo by to i z pohledu nějakých špeků zajímavé pro všechny. Jenže počáteční silná, ale hlavně značně nepřesná obhajoba HQ informacemi z říše snů, nebo výmyslů se potom stočila na paradoxní obhajobu Shindaiwy(protože ji měli prodávat), ale s tím, že HQ je hned zase horší. Co může zpúsobit, že tak rychle se změní názor = neznalost a pouze snaha prodat. Bohužel spousta výpadů na moji stranu byla způsobena podobnými neznalostmi, nebo i tím, že se to někomu nelíbilo. Zatím jsem nedostal jediný mail, že jsem někomu poradil špatně, nebo uvedl něco, co ve skutečnosti není pravda. O to víc mě mrzí, že snaha popsat co nejvíce přesně detaily motorových pil je poškozována podobnými výplody. Jestli někdo takový dělá servis, případně stojí za pultem, tak se nelze divit tomu, čím jsou zákazníci balamutěni a potom jsou zklamáni, když zjistí, jak to je ve skutečnosti. Např. jeden p. mi tvrdil, že mu bylo řečeno, že mezi pilami hobby až profi nejsou rozdíly a je to jen tah na zákazníky, že všechny pily mají nastavitelná čerpadla a válce - všechny stejné dělá podle jednoho mustru jedna firma, otočené řetězové kolo je reklamní trik a pod. Jestli v těch diskuzích zůstane většina příspěvků, tak je třeba je přečíst, aby to dalo nějaký smysl, jinak to vypadá značně zkresleně.

host - 22.171 (?), 4.3.2009 19:59

Dobrý večer pane J.S. Víte, mě nevadí že někdo obhajuje značku svého srdce, tak jako vy jste Dolmarák, RB spolu se mnou Stihlák. Myslím že je to v pořádku. Obvzlášť když argumenty jsou fundované, vycházející ze skutečných parametrů, nejrůznějších konstrukčních řešení a pod. To že jeden je přesvědčen, že to je lepší řešení a jiný si myslí že jinak je to správně je také normální. On ani jinak pokrok by nebyl pokrokem a dříve nebo později, by se obecně dostal člověk do slepé uličky a nevěděl by jak z ní ven, protože by nebylo kam nakouknout a mimozemšťani jsou trochu z ruky. Ale stále je to o názoru v mezích normálu. Ale to co předvádí pan 50.4 není normální. Opravdu si říkám jestli je vůbec možné aby ten člověk něco takového plodil pro veřejné forum. A opravdu mně běhá mráz po zádech při představě že prodává pily, a dokonce je v tomto kontextu jedno jaké. Spíš jde o to co to je za člověka, on si opravdu neuvědomuje úroveň svých vědomostí, pak je neskutečně hloupý, nebo je tak bezcharakterní že ty lži, polopravdy a nesmysly píše s plným vědomím. Já jsem z toho fak úplně mimo. Musím se přiznat že kdybych ho osobně potkal teď v tuto chvíli, tak přestože jsem obecně mírumilovný člověk, nevím, nevím, to by asi nedopadlo dobře.  S přáním dobré noci Mirek.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 4.3.2009 22:19

To není třeba, stačí, když na takové "znalosti" někdo zareaguje, tím se neznalost, nebo... neguje. Soudný člověk se potom zamyslí a nehltá dezinformace a přemýšlí při čtení. Taky dobrou noc. 

host - 64.142 (?), 1.2.2009 5:15

Ty Vojto, chtěl říci: poměr výkonu pily - k hmotnosti pily.Ono je rozdíl řezat, když dřevo leží na zemi, nebo když se musí odřezávat větev o průměru 15 cm.,  ve výši ramen.

host - 42.34 (?), 20.2.2009 13:24

Dobry den, at si pan koupi Dolmarku 6400. Ja jsem chtel kupovat prvně Jonsered 2165.Mozna je lepsi ale volil jsem podle ceny. Už jsem aji vyzkousel je to proste povedena pila. F.J

host - 251.58 (?), 31.1.2009 20:03

zdravím vás ak chcete dobru pilu kupte HQ357 XP pracoval som s nou v ťažbe je to drak mám ju do dnes bez poruchy je trochu drahšia ale oplatí sa myslím že na domáce využitie na celý život je lahká s malou spotrebou

mal som aj Oleomac 53cm motor moc nevydržala ale ukecal som to na záruku potom som ju predal

peter

host - 109.57 (?), 2.2.2009 17:03

Pokud by ve vašem výběru vyhrála Husqv 455 v červené barvě jí teď nabízí Jonsered 2255 slevněnou na 13.222,- s bonusem náhradním řetězem a sadou na broušení řetězů popř. profi vyvětvovací 2152 za 16.111,- s náhradní lištou, řetězem 72čl. (45cm?) a kombi kanystrem grátis. Novinka Jonsered CS 2250 (červená Hsqv 450e) je za 11.777,-

Osobně mám k 2255 výhradu jedinou a to její tvar, někomu se může líbit, někomu nemusí, ale mi vadí její celková výška, a úchop pily na který nejsem tak úplně zvyklý. Starší řady 2141- 2152 jsou velikostně shodné, 2156 a 2159 celkově malinko větší, ale stále nemají ten patvar úzkého a vysokého těla pil CS 2255, HSQV 450 či 460 kde mi připadá horní rukojeť nepřirozeně vysoko od lišty, ale to je jen můj pocit a někdo to naopak může vidět jako plus, jinak šlapou moc pěkně.

Nabídku Stihlu moc neovládám, tudíž nemohu soudit a porovnávat, Dolmary už vůbec ne, od modelu 100 jdou mimo mě.

ZF prodejce Jonsereda

host - 150.104 (?), 4.2.2009 21:06

Zdravím a chci se podělit o svoji zkušenost s pilou. Vlastním již asi 12 let HQ55 a můžu vám říci, že jí používám hodně. Jak na polivové dříví a sem tam sní chodím pomáhat tchánovi do lesa. Za celou tu dobu do ní leju olej a benzín a neměl jsem sní vůbec žádný problém. Navíc má známeho servisáka a ten mi říkal, že je to roky prověřený model, který narozdíl od nových farmářek není šizený. Mezi mými známými vím asi o dalšich čtyřech a všichni aspoň co vím jsou spokojeni. Na prodejně jsem jí viděl ještě na podzim. Mohu říci, že na 20 kubíků ročně až nad hlavu.    Jinak dva mojí kamarádi dřevorubci si chváli stihl ms 361.

host - 226.2 (?), 5.2.2009 20:17

Dobrý večer chci si pořídit novou mot.pilu a uvažuji nad DOLMAR PS 6400 HS nebo Solo 656.Jestli má někdo zkušenost tak prosím o radu děkuji Josef.

host - 12.231 (?), 19.2.2009 2:15

Dobrý večer.Já jsem si přet lety chtěl koupit taky silnější pilu a v rakousku v bazaru jsem narazil na hq 288xp.Bylo na ní vidět že už má něco za sebou takže jsem se chvíli rozhodoval ale pak jsem si řikal za ty peníze(v přepočtu necelých 1500kč).V čechách jsem ji vzal do servisu jestli se mi na ní kouknou v jakom je stavu.Akorát seřídili karburátor daly novej vzduchovej filtr.KOupil jsem lištu a řetěz což stálo stejně jako ta pila.Mám ji už přes devět let a za tu dobu jsem s ní už nějakej ten strom poříz a šlape jako hodinky.Boužel tyto pily se už dnes nevyrábějí.Zajímalo by mě jestli má někdo zkušenost s těma novýma husq.385anebo390.Mějte se pěkně.Z.S

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz