Koupě silnější motorové pily

host - 4.138 (?)
29.1.2009 15:08

zdravim vas tak ja mam taky 353 a myslim že je to supr pila je lehka a vykona a hlvne spolehliva s dobrou spotrebou, ale k te 346 xp new edition koupil jsi ji kamarad a nemuže si ji vynachvalit rezal jsem s ní a je to vykona a agresivní pila jede opravdu dobre, ale tak to platí asi o vsech huskach, byt vami urcite bych nad koupi tehle pily nevahal a pokud mate i jinou cenu tak není co resit s pozdravem míra

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 232.126 (?), 26.1.2009 18:26

Kedze bola povodne rec o kupe silnejsej motorovej pily, rad by som sa s Vami pani o tejto teme poradil. Pomyslam na kupu silnejsej pily na profesionalne pouzitie s vykonom aspon okolo 4 kW. Pri porovnavani pil v tejto kategorii sa mi celkom pozdava Dolmar, momentalne maju aj akciu. Rozhodujem sa teraz medzi PS7300 a PS7900. Vykonom obe pily splnaju moje ocakavanie, konstrukciu by mali mat oba modely udajne rovnaku, hmotnost je tiez rovnaka, cenovy rozdiel zanedbatelny, vykon ma vsak PS7900 o 0,4 kW vyssi, takze pri rovnakej hmotnosti by clovek logicky radsej bral vykonnejsiu pilu. Otazka vsak znie: nebude lepsie kupit si PS7300 kvoli jej nizsej spotrebe /Je ten rozdiel podstatny?, O kolko tych 6 ccm zvysi spotrebu?/ a konstrukcnej rezerve pily /mensia pravdepodobnost napr. prehrievania /?
> Velmi pekne dakujem za radu

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 26.1.2009 19:25

Tady je to o tom, co Vás více osloví. Osobně bych bral PS 7300, která má na daný objem nejvyšší výkon z této řady - literleistung koeficient 60,3. Dále má kroutící moment 4,8(test4,9Nm), což není o tolik méně a má spotřebu samozřejmě nižší při řezání dřeva, které není pro PS 7300 již přesílené. Ve velkých průměrech je ekonomičtější větší objem v menších nižší objem. V návodu je při výpočtu spotřeby uvedena chyba, neboť ty hodinové spotřeby jsou výkon(kW) x specifická spotřeba na 1 kWh x výnon pily. V návodu je spotřeba při max. výkonu kg za hodinu 2,33 a 2,3 - PS7300 a PS7900, u PS 7300 má být 2,14 kg/hod. Tyto hodnoty jsou v praxi nemožné, neboť by musel trvat jeden nepřetržitý řez do spotřeby nádržky, bez jakéhokoliv přerušení na volnoběh, nebo ubrání plynu. Potom jsou spotřeby u takových pil příjemným překvapením. Já používám PS 6400 HS a podle mě tato pila stačí na hodně velké stromy a spotřebu má vzhledem k výkonu, ale hlavně kroutícímu momentu 4,2Nm(test dokonce 4,4Nm) vynikající. Ale máte možnost volit silnější, a tak proč ne.

Bez názvu
Bez názvu

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 26.1.2009 19:04

Pro 50.4, zdá se, že svůj nedostatek znalostí vyrovnáváte tím, že se vyžíváte v uvádění podružných a navíc nepřesných informacích. Já jsem někde uvedl, že kroutící moment je důležitý pro řetěz a ne pro klikovku. Co to plácáte??? Vždyť je to celé o Vaší teorii, že řetěz zvýší kroutící moment motoru a ještě může způsobit destrukci klikovky. O tomto se nemá cenu dál s Vámi bavit, časem Vám to možná dojde. Klikovku a ložiska na ní, stejně tak celou pilu někdo na řeznou soupravu dimenzoval a testoval. Vaše teorie o méně zubech na řetězu je založena na jedniném argumentu - že s tím pila řeže lépe. Ale to je logické, přece ten motor má menší odpor a nedusí se a zvládá to na hranici použitelnosti. Ale nezvýší mu to kroutící moment. To se může dít u pil, kde nikdo nepočítal důkladně výkony a prostě z důvodu prodejnosti tam dali 50 cm lištu. Potom je zachrání řetěz, který má zuby, jak noty na buben. Ale jinou možnost zvýšit rychlost řetězu nemají, ale menším počtem zubů jich je v řezu méně, a tím to řeže i méně. A proto je odpor řetězu vůči motoru nižší. Takže síla působící proti kroutícímu je menší. Je možné to změnit průměrem řetězového kola, ale menší kolo = nižší rychlost řetězu, větší kolo = větší rychlost řetězu, ale také větší zátěž pro motor. Takové kombinace jsem x krát zkoušel a není u kvalitní pily problém s životností klikovky, nebo ložisek, pouze je poznat na delší liště a větším řetězovém kole, že se nesmí tlačit na pilu, nebo opačně je trochu silnější v řezu, ale při odvětvování jepoznat více rázy nižší rychlostí řetězu, zejména u 3/8 1,5mm.

Ohledně Shindaiwy, uložení klikovky a kvalitní materiál skříně je to, co jsem myslel. Vás zajímal moc bakelitový kryt motoru, ale mě zajímá, co je pod ním.

host - 11.107 (?), 26.1.2009 19:47

Já bych se ještě přidržel toho řetězu 3/8. Pane anonime napište, zda pily Stihl MS 270 a MS 280i přišly z Modřic s tímto řetězem tzn že je výrobce dodal s touto řeznou soupravou.

host - 4.108 (?), 27.1.2009 16:27

Dobrý den

20m to není nic moc ale průměry 60 to už stojí za to.Já bych do toho při 20mmetrech za rok tolik nedával podle mého by vám bohatě stačila nějaká pila Solo, nař Solo 651 SP -max cena 13500kč

host - 113.76 (?), 28.1.2009 8:14

... no je to dost technickych argumentu i dohadovani. Sam jsem mel par motorovych pil, posledni dva roky mam HQ 353 a jsem maximalne spokojeny. Rozumny vykon i v nizsich otackach, nizka hmonost, relativne jednoducha technika s rozumnym servisovanim, bez zbytecnych veci ktere se mohou porouchat, robusni profi provedeni. Ruzne modely od Still i Dolmar jsou srovnatelne, v nekterych hlediscich mozna horsi, v nekterych lepsi, nicmene z meho (myslim ze i z Vaseho) pohledu a uzivani jsou to opravdu detaily. HQ jsem si vybral protoze mi vyborne sedne a je mi sympaticka, mam vylozene radost s ni delat. Je to subjektivni hledisko ale rozhodne neni zanedbatelne.

host - 200.247 (?), 29.1.2009 9:39

Dobry den,

aj ja uvazujem o kupe motorovej pily. Mam doma elektricku, ale uz ma to s nou nebavi. Uvazujem o Husqvarne 346 XP NEW Edition. Napiste mi nejake hodnotenie. Viem ju zohnat lacnejsie.

Ivan

host - 4.138 (?), 29.1.2009 15:08

zdravim vas tak ja mam taky 353 a myslim že je to supr pila je lehka a vykona a hlvne spolehliva s dobrou spotrebou, ale k te 346 xp new edition koupil jsi ji kamarad a nemuže si ji vynachvalit rezal jsem s ní a je to vykona a agresivní pila jede opravdu dobre, ale tak to platí asi o vsech huskach, byt vami urcite bych nad koupi tehle pily nevahal a pokud mate i jinou cenu tak není co resit s pozdravem míra

host - 22.171 (?), 4.3.2009 12:32

Pane 50.4(Panský, Mirek, Anonym). Napsal jste, že pily STIHL se dodávají výhradně z řetězy 3/8. Pravdou ovšem je, že MS 270, MS 280I, MS 260 jsou osazeny řeznou částí s dělením 325. Zdá se, že motorové pily Stihl máte na prodejně špatně složené. Musím konstatovat, že bych se u takového odborníka jakým bezesporu jste vůbec nedivil. Jenom když zavzpomínám v paměti na Vaše přehmaty:

Dotaz pisatele: Stihl MS 270 verzus MS 310. Vaše odpověď. Ani jednu, lepší je Husqvarna 455. Následovala spousta naprosto nesmyslných argumentů, odpovídající Vaší odborné úrovni. Přitom jste postavil proti MS 270 s hořčíkovým blokem motoru a proti MS 310 s uložením kl.hřídele v hořčíkovém víku motoru umělohmotnou napodobeninu pily a tvrdil jste že je lepší protože má kryt řetězu z hořčíku. V tomto případě vaši nekompetentnost ohodnotil nejlépe Radek, když konstatoval že Váš zaměstnavatel by se měl zamyslet zda stojíte za to co Vám a státu za Vás platí. Dalším úletem byla odpověď na dotaz :Jaká je Stihl MS 211. Vaše odpověď: bakelit s uložením ložisek v bakelitu a podobné nesmysly, a o Husqvarně která má skutečně ložiska a potažmo kliku v umělé hmotě jste prohlásil že je uložená v bronzu. Mohl bych psát o spoustě dalších bludů: např. že k rozebrání Stlky je potřeba snad osm různých klíčů ačkolis kutečnost je jeden jediný klíč Torx a osmička klíček na karburátor.

Proč jsem se takhle rozepsal? Protože bych Vás chtěl poprosit. Pište až se svou práci opravdu naučíte. Vždi´t si děláte před čtenáři kteří vědí o čem je řeč takovou ostudu, že kdybych Vaše bláboly neviděl na vlastní oči, tak bych si myslel že snad ani něco takového není možné. Variantou číslo dvě vašeho psaní je, že víte o čem píšetě, ale záměrně lžete. V tom případě jste lhář a to té nejhorší úrovně. S pozdravem Mirek. 

host - 22.171 (?), 4.3.2009 17:04

Doufám pane 50.4 že to nemyslíte vážně s tím ohodnocováním kvality materiálů, jejich opracování a pod. u pil Shindaiwa. Jsem přesvědčen že zrovna vy byste raději naměl hodnotit nic. Nebo alespoň nic okolo motorových pil. Přestal by jste díky tomu dělat ostudu sám sobě a současně všem solidním servisákům a prodejcům zahradní techniky a je jedno jakou značku prodávají či opravují. Mirek

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz