Koupě silnější motorové pily

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?)
26.1.2009 15:17

Děkuji Gl. a panu Ivanovi za vysvětlení mého přehmatu, za nějž se omlouvám, reakce pana Anonyma však jen potvrdila jeho úplnou nepatřičnost na místě prodejce a pravděpodobně i nepravdu, že prodává i STIHL! Tvrdit, že MS 270 a MS 280i se dodává na trh s řetězm 3/8", je dokladem znalosti sortimentu STIHL pouze z  "doslechu" a náhledu na tyto stroje z ponorky v kalné vodě! Již jen prohlášení k "Ergostartu " je důkazem neznalosti! Startovat MS 270/280i je bezproblémové i pro mou ženu!

Přepočítávání kilogramů hmotnosti proti výkonu, je jedním z ukazatelů kvality pily již odedávna, čím nižší je hodnota, tím kvalitnější je pila z hlediska výkonnosti! Pokud toto nevíte pane Anonyme, alias p. P..., neprodávejte! Jen pár zákazníků zajímá KM, ovšem dost zákazníků se dotazuje právě na tyto hodnoty! A vámi tak často zmiňovaná "ergonometrie"(?), je postavena také i na této hodnotě. Nebo si myslíte, že pila o obsahu 50 ccm, výkonu 2,7kW a hmotnosti 6,5kg je dobrý stroj?  To, že nevíte o jiných problémech s ručním čerpadlem, neznamená, že nejsou, ale že je neznáte! Nedávno jsem tu popsal problém u HQ 455e, s managementem čerpadla v karburátoru! Jinak toto je osazeno pryž. ventilky, které rády podlehnou nekvalitnímu palivu, ale i kvalitnímu! Vaše srovnání je opět z řady PR politiky HQ, jako vždy! Obsah 60 cm3 a 50 cm3, tak to jsou opravdu srovnatelné pily! Nějak se té MS 280i bojíte! A i přez to, nepřijde vám divné, že HQ 460 má při tomto obsahu jen o 0,1 kW více než MS 270?! A co teprve vibrace! A ještě s řetězem 3/8", jak tvrdíte!!! Vždyť vy sám jste dokázal jak je MS 270 dobrá!

Radek

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 50.4 (?), 26.1.2009 12:33

všechny Stihlky jsou standartně dodáváne s řetězem 3/8, podud si koupíte novou řetězku, lištu a řetěz můžete tam mít 0.325

Anonym

host - 50.4 (?), 26.1.2009 12:48

Nebo by to také mohla být :

HQ450e: (13.490,- Kč) obsah : 50cm3, výkon : 2,4 kw, rozteč řetězu : 0.325, vibrace na rukojetích : 2,3/ 2,7m/s2 hmotnost : 5,1 Kg, dekompresní ventil, smart start ("snadnější startování"),ruční palivové čerpadlo, rychloupínácí spony krytu válce (na tři cvaknutí se dostanete k filtru, karburátoru, svíčce a žebroví válce)

rozdíl v ceně minimálně 500,- Kč a to nemůžu spočítat na kolik by přišlo doplnit MS270 o " ergo start ".

Anonym

host - 4.243 (?), 26.1.2009 13:00

Anonime, to myslíte vážně?  všechny Stihlky jsou standartně dodáváne s řetězem 3/8, podud si koupíte novou řetězku, lištu a řetěz můžete tam mít 0.325      
To je lež jak sviňa

host - 90.168 (?), 26.1.2009 13:06

Rozdíl není až tak v ceně, ale v kvalitě konstrukce. Pokud stavíte proti sobě PS 5000 a HQ 450e, tak vítěz je jasný. Pokud chce pilu "na furt" tak ušetřit pět stovek a mít plasťák není moc chytré. To už radší MS270, PS500 atd. - sice výkonově slabší, ale lepší provedení..   Gl.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 220.253 (?), 26.1.2009 13:32

Já bych čekal, že p. Anonym doporučí podle jeho tvrzení 5x delší životnost u Shindaiwy proti HQ, než, že bude nabízet těžké, málo výkonné, nebo konstrukčně nesrovnatelné pily. Mimochodem ta Shindaiwa je v porovnání s uvedenou řadou HQ konstrukčně kvalitnější.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 26.1.2009 15:17

Děkuji Gl. a panu Ivanovi za vysvětlení mého přehmatu, za nějž se omlouvám, reakce pana Anonyma však jen potvrdila jeho úplnou nepatřičnost na místě prodejce a pravděpodobně i nepravdu, že prodává i STIHL! Tvrdit, že MS 270 a MS 280i se dodává na trh s řetězm 3/8", je dokladem znalosti sortimentu STIHL pouze z  "doslechu" a náhledu na tyto stroje z ponorky v kalné vodě! Již jen prohlášení k "Ergostartu " je důkazem neznalosti! Startovat MS 270/280i je bezproblémové i pro mou ženu!

Přepočítávání kilogramů hmotnosti proti výkonu, je jedním z ukazatelů kvality pily již odedávna, čím nižší je hodnota, tím kvalitnější je pila z hlediska výkonnosti! Pokud toto nevíte pane Anonyme, alias p. P..., neprodávejte! Jen pár zákazníků zajímá KM, ovšem dost zákazníků se dotazuje právě na tyto hodnoty! A vámi tak často zmiňovaná "ergonometrie"(?), je postavena také i na této hodnotě. Nebo si myslíte, že pila o obsahu 50 ccm, výkonu 2,7kW a hmotnosti 6,5kg je dobrý stroj?  To, že nevíte o jiných problémech s ručním čerpadlem, neznamená, že nejsou, ale že je neznáte! Nedávno jsem tu popsal problém u HQ 455e, s managementem čerpadla v karburátoru! Jinak toto je osazeno pryž. ventilky, které rády podlehnou nekvalitnímu palivu, ale i kvalitnímu! Vaše srovnání je opět z řady PR politiky HQ, jako vždy! Obsah 60 cm3 a 50 cm3, tak to jsou opravdu srovnatelné pily! Nějak se té MS 280i bojíte! A i přez to, nepřijde vám divné, že HQ 460 má při tomto obsahu jen o 0,1 kW více než MS 270?! A co teprve vibrace! A ještě s řetězem 3/8", jak tvrdíte!!! Vždyť vy sám jste dokázal jak je MS 270 dobrá!

Radek

host - 50.4 (?), 26.1.2009 16:44

Ne to je důkaz, že ty pily mám na prodejně a můžu se na ně kouknout s jakým řetězem nám byly dodávány, zatímco jiný s prodejem Stihlu skončil a pro ND si jejzdí do Polska. No ale hlavně, že diskusi vedete objektivně a nepoužíváte praktiky "HQ". Já jsem ergo startu uvedl pouze to, že na té pile běžně NENÍ, nevšiml jsem si, že bych tvrdil, že ta pila beztoho nastartovat nejde. Vy musíte mít samé nadprůměrné zákazníky, protože mě se ještě nikdo nezeptal na přepočet kilogramů na jeden KW, pak ano pak je nižší hodnota lepší, ale zamyslel jste se někdy na to jak vy reagujete na omyly druhých a jak na své? Protože podle vás jsem idiot protože jsem si dovolil pochybovat o správnosti přepočtu KW na jeden kilogram? A mám-li pokračovat, v jiném vlákně jste se na mě osopil co tam tahám HQ když v zadání není, můžu se tedy zeptat proč sem taháte Stihl?! Když pán chtěl poradit s HQ 365, 460, 455? A můžete mi říct, kde já jsem do tohoho vlákna vložil MS 270 abych ukázal, že HQ je lepší? (Koupě silnější motorové pily, R. B. - xxx.xxx.21.230 (842), 25.1.2009 22:01 "...Porovnám-li však odpovídající modely STIHL, tedy MS 270 a 280i,...")
Takže já jsem se do diskuse vložil až když jste začali pánovi nabízet jiné typy pil a zamlčovat mu, že nemají stejné vybavení jako HQ. Dále by mne zajímalo co máte namysli managmentem karburátoru, protože já znám jenom managment podniku (pokusil jsem se to najít ten váš příspěvek, kde jste to měl popsat, ale nalezl jsem pouze tento váš příspěvek kde tento výraz používate právě ve spojitosti s ekonomikou :"...pak se svou technologií a managementem, jen dělníci jsou místní, levní...")

MS280i má elektronické zapalování, na prodejně jí nemáme a prozatím s ní mám jedinou zkušenost, a to, že se pánovy elektronické zapalování rozbylo a výměna by jej přišla na 4.500,-Kč!

A od pana J.S. by mne zajímalo kde přišel k technické dokumantaci Shindaiwy, která jej přivedla k přesvědčění, že Shindaiwa je konstrukčně kvalitnější, když ještě nedávno tvrdil, že KM je důležitý pro řetěz a nikoliv pro konstrukci klikového hřídele? Prosím o uvedení odkazu. Vzhledem k tomu, že jí máme servisovat by mne takovéto materiály zajímali, protože part list mě rozhodně na to abych řekl co je lépe kostrukčně kvalitnější nestačí, já k tomu potřebuji znát složení materálů, jejich technologické zpracování (včetně technologie obrábění) a přesné rozměry jednotlivých dílů.

Anonym

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 26.1.2009 17:59

Vážený, uzavření nerentabilní provozovny a ukončení prodeje značky, není jedno a to samé! U mne platí to první! Proč jezdím do PL pro díly na staré modely, jsem tu popsal vícekrát! Mé reakce na vaše omyly? Jaké omyly, to jsou polopravdy a výmysly! Kdo vám dodal STIHL MS 270/280/280i s osazením 3/8"??? Vy jste reagoval na můj omyl? To jsem si tedy nevšiml, to co jste napsal jasně mluví zcela jinak!

Na pana Radka bych měl dotaz : "...Obsahy jsou u STIHLu níž, což jasně dává vyšší užitný výkon, 2,0 kW/kg a 1,9 u ST, oproti 2,2 a 2,1 u HQ...." Teda pane Radku jak může být 2,0 více než 2,2?! A moc by mne zajímalo co jste tím chtěl říct? K čemu to přepočítávání výkonu na 1kg?

Děkuji Anonym

Co se týká zákazníků, mám běžné, pouze poučené co mají chtít vědět! Často totiž berou pilu do ruky v sezoně i dvakrát do týdne! Oni se totiž rekrutují převážně ze zákazníků servisu a jejich známých! Opravdu by jste měl odložit ten hadr! Číst celé příspěvky a pořádně! Upravujete si napsané k obrazu svému, já se bohužel nechci vyžívat v kopírování! Víte přečíst si část probíhající diskuze a ještě letmo jen některé věty, často plodí tyto rozbroje! Napsal jsem, že jste potvrdil svým srovnáním kvalitu MS 270, kterou jsem vložil do odpovědi po žádosti jiného přispěvatele!  A ještě jsem uvedl, že původní dotaz... 

Nevím co máte na mysli vy, managmentem karburátoru, já jsem napsal managment čerpadla v karburátoru a to je sakra rozdíl!  To že znáte pouze management, tedy řízení podniku, vás nectí, spíše naopak a další řádky vašeho spisu to jen dokazují! Že jsem zatajil přednosti HQ? Tak pardon, nevěděl jsem, že pro vás tři sponky na krytu válce, vyváží vyšší obsah,  výkon vyšší jen o pouhou desetinu kW a větší hmotnost! Že vám ke štěstí stačí mít na takové pile Ergo-start! Navíc jste svou oblíbenou kopií opět vyvrátil tvrzení v úvodu spisu, uvedl jsem odpovídající ekvivalenty dotazovaných modelů HQ! Tedy nikoli HQ 460 a MS 270 (rozdíl obsahu je 10 cm3!). Doufal jsem, že se posouzení HQ zhostíte právě vy, bez emocí, bohužel jsem se ostatně jako vždy přepočítal!  A MS 280i - zapalování - a zaplatil ho? Víte milý pane, reklamoval jsem již a úspěšně zapalování na desetileté STIHL 036! Reklamoval jsem a úspěšně, zapalování na jednom křovinořezu třikrát po tři roky za sebou, až jsem osobně zasáhl, zjistil pravou příčinu a od té doby je pokoj! On totiž STIHL do určitého data výroby garantuje celoživotní záruku na zapalování! Proč je to dnes jen 5 let, to vědí všichni, kteří se tím opravdu zabývají.

Radek

host - 94.115 (?), 26.1.2009 18:22
to jste ho s tím zapalováním chtěli pěkně natáhnout, prodejní cena je 1884kč! nehledě na to že STIHL poskytuje 5let záruku na zapalovací modul (a 280i se prodává asi 2 roky) HH

host - 10.224 (?), 26.1.2009 18:39

Na také pouzivanie si kupte MS390 ktoru tak skoro neznicite.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz