Souhlas pane 35.34,STIHL MS 361 je naprosto geniální pila.
Už jsem to tu psal do několika vláken, ovšem tradice používání značky HQ táhnoucí se z dob minulých je prostě silná a za chvíli z nás obou udělají borci používající HQ 372 naprosté trouby.
Problém je, že málokdo má zkušenosti z používání obou či více značek pil opravdu při práci, ne jen z doslechu.Osobně si dělám na vše vždy názor osobní zkušeností, každé značce se něco občas nepovede ale MS 361 je fakt lahůdka.Upozorňuji případné šťouraly, že jsem osoba extrémně citlivá na nadměrný hluk, vibrace a nekvalitní servisní zázemí, a když vezmu pilu do ruky tak jede 3 dny od rána do večera.Takže vyžaduji i perfektní vyvážení a výkon. Taky už mě tyto osobní zkušenosti stály dost peněz, ale holt to tak už občas chodí.
Je třeba si uvědomit že za těch 20 let, kdy tady nebylo na výběr, všechny značky někam pokročily. Některé zůstaly věrny jménu a kvalitě, některé šly kupředu a některé spoléhaly na neotřesitelné postavení a věhlas a ve snaze šetřit na výrobních nákladech se dnes ani nechce věřit tomu, co všechno a kde vyrábějí.
Tím nechci nijak poškodit HQ 372-je vynikající, ale vývoj nelze zastavit a dnes už jsme zase o kus dál.