Dobrý den,
tchán se též stal "šťastným" majitelem tohoto paskvilu, díky barevnějším členům naší společnosti. Naše zkušenosti s touto pilou: cca 3prm pořezané v polomu-asi dvakrát napínán řetěz, další den nešla nastartovat- používali jsme tchánovu Oleo mac 936,zhruba po půl dne jsme ji zkusili nastartovat a šla - stále se točil řetěz. Vzal jsem si ji domů a seřídil volnoběh - snížení otáček aby spojka na volnoběh nezabírala- do otáček šla pěkně. Následující den jsem ji vyzkoušel- cca 10řezů na průměru 15cm - poté zhasla - nerovnoměrně vytažený řetěz - někde až 10mm průhyb, někde téměř bez průhybu. Demontoval jsem lištu a při prohlížení řetězu jsem našel jeden spoj rozšklebený, čep byl na dvě části-nevím jestli prasknul, styková plocha byla tak hladká, že to vypadalo jako když je ze dvou částí???Stačilo málo a řetěz by se rozletěl!!! I bez řetězu nešla už nastartovat, sundal jsem víko se startovací šňúrou a koukám, že kolo ventilátoru - magneta je povolené. Bodejť by ne když na zajišťovací matici by měl být opačný závit. Řetězka se spojkou neskutečně hází-možná příčina nepravidelně napnutého řetězu. Můj dotaz zní: snažil jste se někdo tuto pilu dát do provozu schopného stavu - tzn. lišta a řetěz s řetězkou z nějaké normální pily? Pokud ano, z jakého typu na to pasují náhr. díly? Nebo nemá cenu vůbec nějaké opravy řešit, aby se z toho stal aspoň trošku fungující ale hlavně bezpečný stroj? Kdo tuto pilu vlastníte, dejte si pozor jde s ní o zdraví!
Díky za odpovědi. Jirka_S