Husqvarna 338XPT

host - 158.118 (?) 
26.11.2008 14:02, zobrazeno: 5300x

Dobrý den.Objevil jsem při čteni jedné z diskusí informaci, že došlo u pily H338 XPT k vytržení očka v horní rukojeti, které slouží k zavěšení pily na lano.Uvažuji o koupi typu 334T hlavně z důvodu zavěšeni na lano a ůvazek.Vím také, že se dá použít spec.pružné zavěšeni. Chtěl bych požádat o vaše zkušenosti, pokud někdo vlastníte tento typ nebo ste jej opravoval z tohoto důvodu.Děkuji R.C.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 50.4 (?), 26.11.2008 15:03

Této diskuze jsem se zůčastnil a shodou okolností mi přinesl zákazník tuto pilu na seřízení, tak jsem mu tlumočil tento názor a velice se divil, protože pilu má 5 let a ani náznak po tom, že byse mu očko mělo prošoupat! Podívejte se na stránky HQ, je tam krásně vidět, že toto očko je součástí rukojeti. Tato rukojeť je přitom částečně i krytem pily a její přichycení je na několika místech, takže i "upadnutí " rukojeti považuji za nemožné. Doporučil bych vám ale zauvažovat o 338XPT, protože má lepší provedení systému LOW VIB a budeteli s ní pracovat delší dobu bude to pro vás méně únavné. Rozdíl v ceně přitom není velký.

M.P.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 26.11.2008 16:36

Pane Panský, vy už jste tu předvedl spoustu věcí, které považujete za nemožné, bohužel však možné jsou a jsou skutečné! Celý kus rukojeti se utrhl, stejně jako je u HQ nemožné aby se rozpůlila nádrž! Víte dobře, že značku nezatracuji, ale bohužel jsem již něco viděl. U této havárie jsem byl osobně přítomen a řešil následně i opravu. To že je rukojeť také současně krytem motoru je přichycena na několika místech z ní ještě nedělá nerozbytný díl! Pevně věřím, že to není běžná závada, ovšem u stroje většinou zavěšeného v tomto bodě, by se to stát nemělo! To, že odpadne i pevné kovové oko u jiné značky je také pravda, já jsem se s tím nesetkal.

Radek

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 26.11.2008 21:17

Práve dnes som si vyrábal úchyt na malú stihlku aby sa dala vytiahnúť do koruny, prípadne zavesiť na konár. Netreba mi na to žiadne očko. Jednoducho som zobral 2m kus plochého nylonového pásu s padáka a kúpil veľkú karabínu na psa. Na oboch koncoch sa ušije očko. Na strane kde sa zašije karabína menšie. Na opačnom konci trochu väčšie a je to. Väčšie očko prevlečiem cez zadnú rukoväť píly na slučku. Koniec s karabínou sa dá opásať okolo konára a píla môže visieť, prípadne sa dá zapnúť ako zicher na opasok proti nechcenému pádu píly zo stromu. Zdá sa mi to pevnejšie uchytenie ako očko ktoré nedrží a potom hrozí pád z niekoľkometrovej výšky na betón. A odtrhnúť celú zadnú rukoväť môže snáť iba barbar.

host - 210.251 (?), 26.11.2008 23:13

Používám repšňůru 7mm přívázanou do zadního držadla pily. Na druhém konci mám karabinu s pojistkou, cvakám jí do tahacího oka úvazku. Pružné uchycení bude určitě lepší - pokud pilu pustíte z ruky, tak to neutrhne zadek ;-)   Gl.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika