Husqvarna 338XPT
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?) 26.11.2008 16:36
Pane Panský, vy už jste tu předvedl spoustu věcí, které považujete za nemožné, bohužel však možné jsou a jsou skutečné! Celý kus rukojeti se utrhl, stejně jako je u HQ nemožné aby se rozpůlila nádrž! Víte dobře, že značku nezatracuji, ale bohužel jsem již něco viděl. U této havárie jsem byl osobně přítomen a řešil následně i opravu. To že je rukojeť také současně krytem motoru je přichycena na několika místech z ní ještě nedělá nerozbytný díl! Pevně věřím, že to není běžná závada, ovšem u stroje většinou zavěšeného v tomto bodě, by se to stát nemělo! To, že odpadne i pevné kovové oko u jiné značky je také pravda, já jsem se s tím nesetkal.
Radek
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.118 (?), 26.11.2008 14:02, zobrazeno: 5302x
Dobrý den.Objevil jsem při čteni jedné z diskusí informaci, že došlo u pily H338 XPT k vytržení očka v horní rukojeti, které slouží k zavěšení pily na lano.Uvažuji o koupi typu 334T hlavně z důvodu zavěšeni na lano a ůvazek.Vím také, že se dá použít spec.pružné zavěšeni. Chtěl bych požádat o vaše zkušenosti, pokud někdo vlastníte tento typ nebo ste jej opravoval z tohoto důvodu.Děkuji R.C.
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.4 (?), 26.11.2008 15:03
Této diskuze jsem se zůčastnil a shodou okolností mi přinesl zákazník tuto pilu na seřízení, tak jsem mu tlumočil tento názor a velice se divil, protože pilu má 5 let a ani náznak po tom, že byse mu očko mělo prošoupat! Podívejte se na stránky HQ, je tam krásně vidět, že toto očko je součástí rukojeti. Tato rukojeť je přitom částečně i krytem pily a její přichycení je na několika místech, takže i "upadnutí " rukojeti považuji za nemožné. Doporučil bych vám ale zauvažovat o 338XPT, protože má lepší provedení systému LOW VIB a budeteli s ní pracovat delší dobu bude to pro vás méně únavné. Rozdíl v ceně přitom není velký.
M.P.
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 26.11.2008 16:36
Pane Panský, vy už jste tu předvedl spoustu věcí, které považujete za nemožné, bohužel však možné jsou a jsou skutečné! Celý kus rukojeti se utrhl, stejně jako je u HQ nemožné aby se rozpůlila nádrž! Víte dobře, že značku nezatracuji, ale bohužel jsem již něco viděl. U této havárie jsem byl osobně přítomen a řešil následně i opravu. To že je rukojeť také současně krytem motoru je přichycena na několika místech z ní ještě nedělá nerozbytný díl! Pevně věřím, že to není běžná závada, ovšem u stroje většinou zavěšeného v tomto bodě, by se to stát nemělo! To, že odpadne i pevné kovové oko u jiné značky je také pravda, já jsem se s tím nesetkal.
Radek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.251 (?), 26.11.2008 23:13
Používám repšňůru 7mm přívázanou do zadního držadla pily. Na druhém konci mám karabinu s pojistkou, cvakám jí do tahacího oka úvazku. Pružné uchycení bude určitě lepší - pokud pilu pustíte z ruky, tak to neutrhne zadek ;-) Gl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|