Husqvarna 240e nový model
|
|
|
|
host - 222.161 (?) 31.3.2009 13:04
Mno take obludné závady ako výmena plastového zachytávača reťaze oproti takým maličkostiam ako nedoriešené sanie na všetkých strojoch po 365,6 druhov karburátorov v 357-359,uvoľňovanie zapaľovania na všetkých strojoch, plastový karter na hobby a farmach,"lacné guferoložisko" až po 350,pravidelné zadieranie 372...
Ešte môžem menovať na ďalšie dve strany, to sa jednoducho u Stihlu a ani u dolmaru nestáva, netvrdím že sú tieto stroje bez chyby ale oproti konštrukčným chybám ktoré sú bežné u Husky su to len maličkosti
A teraz ma ukameňujte, to sú skúsenosti z nášho servisu a ďakujem huske že vyraba taketo mašiny, živia nás.
Jani
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.4 (?), 31.3.2009 12:05
HQ a Jonsered se řadí na 3 a 4 příčku kvality? To jako na prvních dvouch je Stihl? Navíc by mě zajímalo co vám to tam nosej za HQ pily když v Brazílii se výrábí pouze HQ 55 (stačí se kouknout na štítek s výrobním číslem), pila kterou maj lidi i 15 let! K nám nosej lidi pily do opravy také, ale jsou min. 5 let staré a ty co maj rok nosej maximálně na seřízení a to tak fity fity HQ v.s. Stihl. v čem ale Stihl přesvědčivě vede tak je výměna plastového zachytávače řetězů.
|
|
|
|
|
|
|
host - 222.161 (?), 31.3.2009 13:04
Mno take obludné závady ako výmena plastového zachytávača reťaze oproti takým maličkostiam ako nedoriešené sanie na všetkých strojoch po 365,6 druhov karburátorov v 357-359,uvoľňovanie zapaľovania na všetkých strojoch, plastový karter na hobby a farmach,"lacné guferoložisko" až po 350,pravidelné zadieranie 372...
Ešte môžem menovať na ďalšie dve strany, to sa jednoducho u Stihlu a ani u dolmaru nestáva, netvrdím že sú tieto stroje bez chyby ale oproti konštrukčným chybám ktoré sú bežné u Husky su to len maličkosti
A teraz ma ukameňujte, to sú skúsenosti z nášho servisu a ďakujem huske že vyraba taketo mašiny, živia nás.
Jani
|
|
|
|
|
|
|
host - 94.204 (?), 31.3.2009 13:04
Na to aby jste mohl tvrdit že HQ je poruchovější protože k vám chodí častěji na opravy by jste musel mít zmapované okolí ve smyslu kolik lidí vlastní HQ a Stihl-může být že je tam přemíra HQ a pak se není čemu divit ale ten blábol co jste napsal je fakt prvotřídní.
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 31.3.2009 14:00
Nevím co vy považujete za blábol, já ten od 50.4 (známého HQ prodejce/servisáka!?), o STIHL super závadě, plastový zachycovač řetězu!? Kdyby aspoň uvedl model, dalo by se i uvažovat, zda to není v lidech, takhle je to maxiblábol! Jinak se mohu ztotožnit s Janim! To co produkuje HQ poslední dobou, je pro servis požehnáním! To pořadí je jednoduché, pro toho kdo zná i jiné značky. 1 STIHL, 2. Dolmar, 3 HQ, 4. SOLO, 5. Jonsered a to ještě nová řada SOLO neběží v prodeji tak dlouho a hlavně se v lesích míň dělá! Jinak už by zaujímala 3. místo. Ono u HQ už to spíš začíná být problém výrobních závodů po celém světě! A pokud už sami přiznávají výrobu v Chang Zhou v Číně...
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.4 (?), 31.3.2009 17:46
Promiňte, já zapoměl, že tady se smí na HQ pouze nadávat. Vám když se to nehodí do krámu tak je to maxiblábol. Nevím co konrétně HQ vyrábí v té číně, ale fabriku má stále ve švédsku (pan Radek tam přece byl). Stihl v číně výrábí také. A to jeho beznářaďové napínání řetězu je ještě větší opičárna, kombinace kov - plast. Nevydrží onic déle, navíc většina lidí si kvůli tomu neotáčí lištu! takže jim jde rychle do kopru.
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.220 (?), 31.3.2009 18:51
Já vím že ta problematika je daleko horší vždy zde budou převládat různé názory lidí co si budou hájit své oblíbené stroje-já jsem také HQ, nechci říkat že Stihl je špatná měl jsem možnost sní dělat cca 3-4 hod (50 ccm), já mám 350 už 9let a nemám sní žádné problémy ale prostě mi sedí víc, ale chtěl jsem říct že na to aby se zde mohli vést řeči typu Stihl vydrží víc nebo Hq je lepší by se musel udělat spešl test - musel by to testovat jeden člověk aby se zajistilo stejné zacházení - aby obě pily pracovali ve stejném druhu dřeva... Co se týče pily od lesáků znám cca 4 názory že Hq jim tolik nevydrží ale když se zeptám jak se knim chovají tak odpověď je že nemaj pilu na to aby sní jednali v rukavičkách ale aby jim vydělávala=+plus pro Stihl---Možná by ppomohlo kdyby servisáci měli zmapovaný kdo jim ty pily nosí jestli převážně lesáci nebo kutilové ale jak říkám, figuruje zde mnoho faktorů tak by to chtělo být opatrnější ve vyřknutí ortelů nad jednotlivými značkami pil.
|
|
|
|
|
|
|
Jani - Stříbrný Zahrádkář (116) - 231.4 (?), 31.3.2009 22:09
Mno, tak zľahka to zmapované mám, môj kraj bol dlho Husqvarnácky, a teraz tu prevládajú Stihlky.Profíci majú na 70%+- Stihlky, firmy majú snáď na 100% Stihlky.V profesionálnej triede sú jednoznačne blbuvzdornejšie.Majú aj nevýhody, iste všetci o nich viete, nie je čo tajiť, ale klady vysoko prevyšujú zápory.
Čo sa tyka hobby a farmy-podľa môjho názoru Hq vsadila na to že vyrobí lacný stroj ktorý ked´sa pokazí tak majiteľ hodí stroj do kontajnera, alebo ekologicky odovzdá stroj do zberu a kúpi si nový.Toto funguje snáď v bohatších krajinách ale u nás a v čechách nie a z toho vyplývajú problémy ktoré Hq u nás má.Ak niekto dá 1/2 alebo celú vyplatu na stroj tak ho potom nechce za 2 roky zahodiť a kúpiť nový stroj.U nás v servise nie sú zvláštnosťou 15a viac ročné stroje, čo je napr. v nemecku skoro nepredstaviteľné.
Toto Hq ani tak nezazlievam, skôr mi vadí že mnohé prvky z týchto jednorázových strojov sa snaží tlačiť do profi triedy a to snáď len kôli ušetreným peniazom na výrobu a potom z toho vyplývajú problémy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.161 (?), 31.3.2009 23:22
Banální srovnávání.Hloupost.
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.161 (?), 31.3.2009 23:45
Tlacháš blbosti. Právě v proplachování vzducem dochází k ochuzení směsi ale i zvýšení komprese a při nižším výkonu 1,5 kW u tohoto systému X-TORQ je vyšší kroutící moment - mimochodem jestli víš co to je. Tvé přirovnání s vrtulí je absolutně neprofesionální. Tento systém s výrazně sníženými emisemi a sníženou spotřebou paliva je doslova revoluční a tebou propagovaná Stihl to neumí a o dalších tady ani nepíšu. Jestli mi chceš něco vzkázat, můžeš na e-mail rchfm@seznam.cz, klidně si posluž i nadávkami.
RadekFrydek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|