Husqvarna 240e nový model
|
|
|
|
host - 50.4 (?) 22.1.2009 15:29
Měl jsem možnost si vyzkoušet práci s HQ 351 s triobrake, nejedná se o žádný kryt, je to zmenšená páka brzdy na levou ruku, a musím říct, že přes počáteční nedůvěru mi to nijak v práci nevadilo, ale osobně bych to na pilu kterou bych používal dennodeně v lese nechtěl. Jak to má řešené Stihl jsem ještě neviděl, protože na tuto vychytávku nás neupozornil ani dealer Stihlu , na servis to také nikdo nepřinesl a, že by se toho někdo ze zákazníků dožadoval jsem si také nevšiml. A k tomu řetězu, chcete snad tvrdit, že řetěz 3/8 na 15" lištu (OREGON 91VG) má víc řezných zubů než 0.325 (OREGON 20 LP)? Dopředu upozorňuji, že se to u 240e může být jinak ta má v papírech napsáný řetěz 0.325 a na prodejnu nám jí dodali 3/8 typ : xtraguard 91VG. A možná, že kdyby jste nepřemýšlel jenom o tom jak mě zase utřete, tak by jste si všiml, že tam píšu někde píšu : "podívejte se na pily nabízené v hypermaketech".
Anonym
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.4 (?), 19.1.2009 8:32
omlouvám se máte pravdu, je to pro PS 420
Anonym
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.4 (?), 19.1.2009 9:00
Pane HH já jsem si to spojení s MS250 nevymyslel, to tu navrhl někdo jiný s poukazem na to, že je levnější než HQ 450.
No a, že jsem se od pana Radka nedočkal ničeho jiného než uštěpančé poznámky typu : "...už jen žebroví válce...", já měl vždy na mysly žebroví válce, protože co jiného by jste tam chtěl čistit, při běžné údržbě. Ale když už po druhých vyžadujete, aby se vyjadřovali sofistikovaně, mohl by jste mi vysvětlit co jste chtěl říci tímto: " " lanové" monstrum HQ, ". A protože já musím psát naprosto detaijlně tak doplňuji, že za příplatek cca 1500,-Kč je napínač řetězu bez použití nářadí a Ergo start.
Anonym
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 19.1.2009 11:45
Lanovým monstrem jsem měl namysli " Trio Brake " s napínáním bez nářadí a jinak to napínání monstrem je! Pokud tvrdíte, že servisujete i STIHL, porovnejte laskavě a napište rozdíly. Srovnávací fotky momentálně nemohu dodat, nemám HQ.
Žebroví válce jste ještě nedávno neuváděl, uváděl jste motor, v souvislosti s porovnáním s MS 210,230,250! Kolik, že dílů se musí na tento úkon demontovat! Ale stále je to o morálním stáří! A co bych tam chtěl čistit jiného? Například setrvačník, okolí a vlastní zapalování, jsou to dost důležité díly! Z vaší bývalé těžařské praxe, by jste to mohl vědět.
Radek
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.4 (?), 19.1.2009 14:59
Teda pane Radku, sice moc nechápu, co má společného napínání řetězu se Systémem TrioBrake který je doplňkovou bezpečnostní ochranou obsluhy pily. Kdy bezpečnostní brzda řetězu může být aktivována třemi způsoby (TrioBrake), třetím způsobem je aktivace brzdy pravou rukou. www.husqvarna.cz/node1817.aspx . A už vůbec se s vámi nemíním dohadovat který ze systému napíní řetězu bez použití nářadí je lepší, když podle mě je nejlepší šroubovák! Já jsem pouze podotkl, že cena MS 250 za 11690,- není konečná pokud si zákazník bude přát pilu s napínáním řetězu + Ergo start (u HQ Smart Start). Bohužel (nebo bohu dík?) jsem se ještě nesetkal se zákazníkem, který by byl ochoten si těch 1500,- připlatit. Na druhou stranu lituji, že HQ nedává zákazníkům možnost si vybrat a dodává některé své modely rovnou s napínačem řetězu. Protože pak by mohla HQ 450 stát jenom : 11990,- Kč. Přitom vyšší výkon, nižší vibrace, Smart Start , dekompresní ventil, pumpička na palivo, ovládání " star / stop "jednou páčkou atd. A znovu upozorňuji, že já jsem MS 250 do tohoto výběru nedal, pouze reaguji na příspěvek výše.
A k tomu co všechno dašího se má čistit, tak věřím, že jsou lidé, kterým musíte říct, že když už sundají kryt válce tak musí vyčistit nejen žebrový válce ale i..., mě osobně stačí vědět, že když sundám kryt válce tak to tam vypulíruju všechno. Ale ještě jste mi neprozradil jak vy sundaváte kryt válce u MS 250 (za ty ostatní jsem se už jinde omluvil), a tím myslím kryt válce né kryt vzduchového filtru.
Anonym
|
|
|
|
|
|
|
host - 94.115 (?), 19.1.2009 17:01
250C se u nás oficiálně neprodává, přestavba by byla možná, ale musí se vyměnit docela dost věcí. Proč stále tvrdošíjně srovnáváte s MS 250, stačí napsat že cenu o 410 kč nižší než stojí MS270 získáte stroj se stejným obsahem, výkonem nižším o 0,2kW, podobnými vibracemi, který má triobrake a smartstart. K technickému řešení H450 nemám co říct, bo sem ji eště v tlapkách neměl, takže jsem si zmíněné "vychytávky" ještě neprohlížel, nicméně brzda aktivovaná krytem nad pravou rukou mi nepřipadá jako nejšťastnější řešení. (připomíná mi to jedno školení kde se nejmenovaná firma bila v prsa že odstranili nebezpečí zpětného vrhu pily jednoduchým řešením na které konkurence kouká s otevřenou hubou - dali kryt přes hrot lišty. Já jen dodám že jsem opravdu otevřenou hubu měl - smíchy) HH
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 19.1.2009 17:10
Prozradil jste to tu, jak jsem napsal, dříve a doplnil patřičným fotem! Myslel jsem, že toho pána od A. mám jen já :-)
Trio Brake jsem měl možnost vidět v kompletu, bohužel i opravovat, s "rychlo napínáním", upřímně, nic pěkného. a té hmoty od spojky v pravo! Víte to je asi jako s tím řetězem o kterém píšete ve vlákně HQ 136. Někomu stačí jedno menší kolo a větší se šnekem, někdo musí mít kola, pružiny, převody..., stejně jako někdo má řetěz 91 od Oregonu oražený svým číslováním a značkou a někdo prostě má řetěz Oregon, ale pro vás má jeden víc zubů a druhý méně! HQ má ten víc zubatý a ostatní většinou ten méně zubatý.
Mimochodem, víte jak má STIHL dávno vyřešeno aktivování brzdy pravou rukou?
Radek
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.4 (?), 22.1.2009 15:29
Měl jsem možnost si vyzkoušet práci s HQ 351 s triobrake, nejedná se o žádný kryt, je to zmenšená páka brzdy na levou ruku, a musím říct, že přes počáteční nedůvěru mi to nijak v práci nevadilo, ale osobně bych to na pilu kterou bych používal dennodeně v lese nechtěl. Jak to má řešené Stihl jsem ještě neviděl, protože na tuto vychytávku nás neupozornil ani dealer Stihlu , na servis to také nikdo nepřinesl a, že by se toho někdo ze zákazníků dožadoval jsem si také nevšiml. A k tomu řetězu, chcete snad tvrdit, že řetěz 3/8 na 15" lištu (OREGON 91VG) má víc řezných zubů než 0.325 (OREGON 20 LP)? Dopředu upozorňuji, že se to u 240e může být jinak ta má v papírech napsáný řetěz 0.325 a na prodejnu nám jí dodali 3/8 typ : xtraguard 91VG. A možná, že kdyby jste nepřemýšlel jenom o tom jak mě zase utřete, tak by jste si všiml, že tam píšu někde píšu : "podívejte se na pily nabízené v hypermaketech".
Anonym
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 94.115 (?), 22.1.2009 15:55
3/8 standart 28řezacích zubů, skip 18 a semiskip 22
.325 standart 32, skip 20 a semiskip 24 co ty výrazy znamenají snad víte :-D HH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 23.1.2009 9:18
Tak, přesně. Bohužel se toto provedení v ČR, nevím proč neprodává!
Radek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|