Husqvarna 560
|
|
|
|
host - 140.103 (?) 8.12.2013 13:48
U nás v servise pokud je závada obtížně diagnostikovatelná a na PC diagnostice což by měla být prvotní věc na této pile při opravě se nic neukáže, vyměňuje servisák díly z jiné pily která šlape. Má 100% úspěšnost opravy a zatím vždy se jednolo o závadu mechanického charakteru. Pro pana J.S. oprávněnost poruchy není problém, problém je, že to servis neopraví a lidi pak nadávají na pilu, ve skutečnosti je na vině servis, který pilu nevyzkouší, tato závada se projevuje jak píše zákazník za tepla, proto by dobrý servis nechat po opravě pilu nakoplou a otestoval funkčnost opravy. S jinou pilou se můžete dostat do podobného problému servis to neopraví a zákazník bude nadávat na servis místo elektroniky, 560 není žádná vyjímka, když nevím, postupoval bych stylem stejným jako u nás v servise, výměnou z jiné pily a důkladným vyzkoušením za tepla.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 88.234 (?), 8.12.2013 12:09
Bohužel i to je kámen úrazu servis co si neví nebo nechce vědět rady bohužel!
Souhlasím s Vámi s tou změnou servisu ale jak to vždy bývá první krok je odnést pilu kde jste koupil ukázalo se to jako špatné řešení tak budu postupovat dál zkusil jsem i poslat dotaz přímo na zastoupení Husqvarny jestli je tento problém možné řešit přímo přes ně tak jsem zvědav jak se k tomu postaví
Do teď jsem si na pilách dělal všechno sám, ale nechal jsem se zlákat tímto modelem s elektronikou a problém je na světě přijde mi že servis neumí s pc vůbec pracovat a já se k softwaru nemám šanci dostat Pokud se mi podaří dostat pilu do bezproblémového stavu pokusím se ji prodat a opět pořídím pilu bez elektroniky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.103 (?), 8.12.2013 13:48
U nás v servise pokud je závada obtížně diagnostikovatelná a na PC diagnostice což by měla být prvotní věc na této pile při opravě se nic neukáže, vyměňuje servisák díly z jiné pily která šlape. Má 100% úspěšnost opravy a zatím vždy se jednolo o závadu mechanického charakteru. Pro pana J.S. oprávněnost poruchy není problém, problém je, že to servis neopraví a lidi pak nadávají na pilu, ve skutečnosti je na vině servis, který pilu nevyzkouší, tato závada se projevuje jak píše zákazník za tepla, proto by dobrý servis nechat po opravě pilu nakoplou a otestoval funkčnost opravy. S jinou pilou se můžete dostat do podobného problému servis to neopraví a zákazník bude nadávat na servis místo elektroniky, 560 není žádná vyjímka, když nevím, postupoval bych stylem stejným jako u nás v servise, výměnou z jiné pily a důkladným vyzkoušením za tepla.
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.186 (?), 8.12.2013 15:16
Kruh se uzavřel, závady jsou velmi časté a k tomu je neumí opravit servisy. Pro majitele pily z toho plyne, že se problémům nevyhne. S jinou pilou se do problémů nedostanete, protože jinou pilu umí servisy opravit. Pokud ne, tak už nemají dávno zákazníky. Hledat dobrý servis, kterou kupku sena jste měl na mysli?
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.103 (?), 8.12.2013 17:37
Fušer neumí opravit skoro žádnou pilu a šikovný mechanik opraví cokoliv. Pokud bych se pilou živil, přistupoval bych k tomu jinak a počítal náklady a zisky od spotřeby benzínu přes náklady na servis atd. jelikož se ale pilou neživím, pila nedostává zátěž a opravy se mě netýkají, problémy nejsou. Pilu mám 2roky a skoro 4 měsíce a ještě mi nepraskl ani silenblok. Můj osobní názor: na řezání je Huska je best a výborně se mi s ní pracuje, kdybych si ale musel kvůli neschopnosti servisu vybrat jinou 60ccm pilu, šel bych do Echa 610, když čtu zahraniční zkušennosti profíků, je to sice tabulkově slabší, ale o to víc spolehlivá, dobře řezající a perfektně vyvážená pila.
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.32 (?), 8.12.2013 18:52
Pořád srovnáváte vaše hobby a profi použití.
|
|
|
|
|
|
|
host - 133.190 (?), 8.12.2013 23:30
Přesně tak, tyhle pily nejsou pro "kozičkáře", byly vyvinuty v prvni řadě pro profesionály v lesnictvì.
|
|
|
|
|
|
|
host - 88.234 (?), 10.12.2013 20:58
Vzhledem k tomu, že mi dokonce na dotaz odpověděli přímo z Husqvarna Česko a zdá se, že vstřícně tak asi dopadne tak, že pilu pošlu přímo k ním a uviím jak se s tím poperou každopádně už teď jsem rozhodnut po tom co pilu(snad) dají dokupy prodat a jít do buď do stihl 362 a nebo Dolmar ps 6100.
Vidina toho, že se v budoucnu bude něco podobnýho opakovat a já zase budu bez pily je pro profíka nepěkná situace a vyvolává ve mě daunův syndrom.
Ale jak psal někdo výše pila sama asi za to tolik nemůže ale ta rozsáhlá síť servisů na každém rohu kde si nevědí rady
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.4 (?), 10.12.2013 21:26
Taky si nejsem jistý co je problém samotné pily a co nezkuešených servisů. A co humpoláckého zacházení. Byly doby, kdy rozborku pily zvládl kždý dřevař. NAstavil karbec, vyměnilklikovku nebo píst-zvládal i poměrně složité opravy. Totéž servis. Teď už to není tak snadné. Ta hejblátka už ovládá sw a hlas boží. Chce to novou specializaci. Další problém asi bude hon za odlehčením. Důsledkem je pila s kterou se nedá jen tak třísknout po zem jak byl kdo dřív zvyklý. Zdá se že kovářským výrobkům odzvonilo.
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.166 (?), 10.12.2013 21:45
2 profesionálové, od sebe vzdálení 250km. Dříve z posledních modelů 365, 372, před necelým rokem oba 560 a u obou stejné problémy, pily byly více v servisech, než v lese. Oba přešli na jiné pily a problémy skončily a už konečně zase vydělávají. 560 obsluhovali podle návodu, žádné hrubé zacházení, to bývalo u erárních pil, dnes si platí sami svoje chyby a poškození pil zacházením.
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.182 (?), 25.1.2014 10:27
dobrý den s týmto problémem jsem se taky setkal a dělají to většinou všechny nové motory X TORQ protože jsou seřízeny na velkou úsporu paliva nepomůže ani vyměnit karburátor většinou si na to musí řezající zvyknout.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|