Hq 357XP anebo Stihl MS-361

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?)
18.9.2008 22:48

Jen pár postřehů a drobností. Vibrace jsou i deklarované nižší něž u HQ, ta je také vybavena řetězem 0,325", což je sice pro někoho lepší, má zkušenost říká pravý opak a řetěz Comfort u STIHLu, spolu s AV systémem, mi dovolují daleko delší expoziční dobu i v těžkém porostu. 361 se mi lépe " obrací " v ruce při odvětvování. V neposlední řadě mi imponují beznářaďové uzávěry nádrží. Boční napínání řetězu je štilácké, takže žádné hloupé experimenty jako u HQ. A s tím předčištěním vzduchu to také zas tak extra u HQ není. Ty šponami zalepené válce, to je pošušňáníčko čistit!

Radek

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 55.129 (?), 18.9.2008 22:05, zobrazeno: 6147x

Chci si pořídit motorovou pilu a rozhoduji se mezi Hq 357XP nebo Stihl MS-361. Nikdo mi zatím nebyl schopen říci, jaký je v nich rozdíl, zda zásadní. Poradí někdo, která by byla vhodnější? Děkuji předem.Libor

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 18.9.2008 22:26

Předností HQ357 je filtrace, která je s předčištěním a ergonomicky se mě jeví o něco povedenější, taktéž bych vyzdvihl antivibrační systém, který je komplet pružinový. MS361 je silnější pila - viz. kroutící momenty i výkon samotný - naměřeny 3kW u 357 a 3,4kW u 361 v odborných testech, tato pila je univerzálnější a má zásadní přednost v otočeném řetězovém kole - snadná údržba i obsluha řezné soupravy a manipulace při nutností vyproštění sevřené lišty, dále je to tradičně precizně řešený boční napínač, jednopáčkové ovládání a hlavně modernější technika motoru - válec má spec. úpravu, která patří mezi to nejlepší, co bylo na 2T použito(jakoby se od určitých otáček zapínalo turbo) z pohledu výkonu/objem motoru a samotné výkonnosti motoru. Antivibrační systém je kombinace pružin a gumových tlumičů - velmi dobré řešení. Některé rozdíly jsou dejme tomu zanedbatelné, ale řešení řetězového kola, nebo vyšší výkon/hmotnost a lepší technika motoru z mého pohledu hovoří jasně pro MS361.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 18.9.2008 22:48

Jen pár postřehů a drobností. Vibrace jsou i deklarované nižší něž u HQ, ta je také vybavena řetězem 0,325", což je sice pro někoho lepší, má zkušenost říká pravý opak a řetěz Comfort u STIHLu, spolu s AV systémem, mi dovolují daleko delší expoziční dobu i v těžkém porostu. 361 se mi lépe " obrací " v ruce při odvětvování. V neposlední řadě mi imponují beznářaďové uzávěry nádrží. Boční napínání řetězu je štilácké, takže žádné hloupé experimenty jako u HQ. A s tím předčištěním vzduchu to také zas tak extra u HQ není. Ty šponami zalepené válce, to je pošušňáníčko čistit!

Radek

host - 55.129 (?), 19.9.2008 20:13

Děkuji za rady. Libor

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky >