Ke zkušenostem s nákupem v hornbachu a ostatních řetězcích....
Tohle se nemusí týkat jen řetězců. Moje zkušenost:
Mám pilu mc culloch z obi, už 9 rokem dostává řádně zabrat a slouží mi dobře a bez závad. Ale problém jsem měl s lištou, prostě odešla, do obi daleko a lišty jsou unifikované. ¨Navštívil jsem s lištou prodejce HQ a Partnerav našem okresním městě a výsledek? Pane takovou lištu neseženete jinde, než u dovozce. Pracoval jsem tehdy u Kralup a ze zoufalství se stavěl u tamního prodejce HQ a Partnera. Servisák vzal lištu do ruky, odběhl do skladu a za chvilku lištu přinesl, i s řetězem. Zaplatil jsem a když jsem byl ve dveřích, pravl ten pán, možná ten řetěz nebude akorát, tak to doma zkuste a kdyžtak přijďte i spilou, něco s tím provedeme. A hádejte, jaká značka, že to na liště byla? No partner.
Doma jsem lištu nasadil a řetěz byl o 3 články delší, druhý den jsem tedy i pilou nakráčel do krámu, aniž bych cokoli řekl, vzal mi jí servisák z rukou a za chvilku vrátil se zkráceným a nasazeným řetězem.
A poučení? Ani autorizovaní prodejci značkového zboží nejsou vždy zárukou spokojenosti zákazníka.
A tak při příštím nákupu pily, který mně brzy čeká, protože se chystám s pilou živit a na to kalač asi nestačí, nebudu vybírat jen značku pily, ale taky podle prodejce a servismana v okolí bydliště. A HQ, i když je to skvělá značka, to nebude.
Trochu jsem si tu vylil játra, ale myslím, že se to sem hodí...