Hecht 927, levná jednoručka



host - 227.2 (?)
17.8.2012 22:50

Hodne lidi rekne-420ka kolem domu, pro palivo k domku fajn masina, ano je, ale z druhe strany, kde je vykonem 115i, kolik tam je narust ceny-2-3 tisice a kde tj.vykonem a vsim.Tj.pila stredniho vykonu, ktera zvladne material stredni velikosti v pohode, kdyz je nahodou potreba trochu vetsi prumer obcasne, tak to zvladne tez.To same krovinorez.Chce to, alespon stredni vykon, to male s tim udelate a to velke z nouze tez a rozdil proti kocicce kilowattove, tam je do 5-ti tisic cca.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 217.71 (?), 19.8.2012 11:24
Ano, je to krám do baráku pro takové využití. Přitom něco psal o přehánění u jiných značek a že je to rovnocenné. To jsou takové bláboly, že kdyby se podle toho řídil někdo, kdo to nezná, tak si takový krám koupí a dopadne stejně. Teď už je to jen boj o vyrovnání se s vlastní chybou. 927 bude navždy do rezervy a nakonec se někomu za 500 prodá, nebo v tichosti vyhodí. V prvním případě to chce najít štědrého a hloupého člověka, ve druhém potom zajít na pivo a rychle zapomenout. A několiké srovnání s 257 je mimo po všech stránkách.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 17.8.2012 10:50

Pane J.S.zdravim Vas a dekuji za hezkou odpoved.Ja 115i kupoval v dobe, kdy uz nebyla moderni, ale kupoval jsem srdcem masinu, ktera je proverena casem a tisici spokojenych uzivatelu a jasne nelituji.Je to mazlicek vymazleny, mam rad tez stare hranate tvary.Ja uz bych dnes, ani pro palivove drevo tu 420 nechtel, je sice lacinejsi a modernejsi.115i prece jen ten vykon je znat, kdyz za ni potahnete, tak tj.ficak, takove ty prumery do 40cm.pila jen zpiva.Kdyz clovek za to potahne, ten motor jde nadherne, je to vztekle, ale neni to jedovate, takove ucesane zvukem i po tech letech je to pro mne elegantni, spolehliva,prakticka a vykonna pila stredniho vykonu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.53 (?), 17.8.2012 14:57
No, já jsem srovnával 115 s PS 5000, 420 není profi výkon, obsah, charakteristika motoru, ale proti Vašemu výběru nic nemám, má něco do sebe. 74.100, tak jsem vás přecenil, ale přečtěte si mou předchozí odpověď několikrát, čím dříve pochopíte, tím lépe. Když do pily dáte 1500 a potom ji vzápětí za 500 prodáte, tak jste na tom hůř, než ten, co s ní řezal od nové a za 500 ji prodal.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 17.8.2012 22:50

Hodne lidi rekne-420ka kolem domu, pro palivo k domku fajn masina, ano je, ale z druhe strany, kde je vykonem 115i, kolik tam je narust ceny-2-3 tisice a kde tj.vykonem a vsim.Tj.pila stredniho vykonu, ktera zvladne material stredni velikosti v pohode, kdyz je nahodou potreba trochu vetsi prumer obcasne, tak to zvladne tez.To same krovinorez.Chce to, alespon stredni vykon, to male s tim udelate a to velke z nouze tez a rozdil proti kocicce kilowattove, tam je do 5-ti tisic cca.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.3 (?), 17.8.2012 23:36
Porovnal jsem a mám videa např 420 a 5000, 420 si vedla výborně.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 19.8.2012 21:34

Dovolil jsem si tady umístit recenzi na jednoručku Hecht 927 z druhé ruky poškozenou. Snažím se být objektivní. Popsal jsem jak jsem pilu koupil, popsal jak s ní pracoval. Jak jsem dopadl v servisním středisku motorových pil. Jak jsem s pilou pokračoval, když jsem se rozhodl ji nevyhodit, ale servisovat svépomocí.

Ostaně já více než dvě možnosti nemám. Buďto pilu vyhodit a pak dát minimálně sedm tisíc za druhou pilu, což jsem taky udělal. Koupil jsem si Shindaiwu, ale to je jiná pila. Především je o řád větší. Je to velká jednoručka, vyšší obsah, vyšší výkon, delší lišta, ale taky vyšší váha nežli Hecht 927, vhodnější na hrubší dřevo.

Jelikož mám probírku taky stromů do 15-20 cm, využiji k tomu Hechtku s lištou 25. Když tu Hechtku vyhodím, nebo prodám za 500, získám tím maximálně 500 Kč a jsem zase bez pily. Když opravím, dám do toho maximálně nový karbec anebo simering a mám pilu, která řeže. Už řezala bez problému a tak bude bez problému řezat zase, tak mi tady prosím Vás už netrojčete. Diskutujte prosím k věci a ne k pilám mimo téma. Diskutujte k jednoručkám a ne k pilám do hrubé těžby velkých stromů. K takové těžbě mám tu moji HQ257, ale to je jiná pila v naší diskuzi mimo téma. Pochopte to už konečně, můžete-li.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.88 (?), 19.8.2012 22:45

Nejprve dejte do pořádku přísun paliva do karburátoru. Odvzdušnění ověřte nasátím do stříkačky několikrát po sobě, hadičku zmáčknout, zachovat podtlak při vyprazdňování stříkačky. Ověřit stav a těsnost příruby na válec a sání. Komprese, pokud pila startuje a má otáčky a výkon, tak je v pořádku. Kolísání otáček je změnou složení směsi, to může být konstrukční problém, troška se usazuje za karburátorem, nebo změnou teploty motoru po zátěži, karburátorem, gufera. U maloobsahových pil je kolísání otáček častější stav. Ověřte impulsní systém, těsnění pod karburátorem musí být suché, příp dotáhnout, vyměnit. Kolísání otáček na volnoběh nebude zapalováním. Seřizovat teplý motor, L poloha nejvyšších pravidelných otáček a přidat o 1/8, H motor musí 4 taktovat v max otáčkách, doladit L akceleraci a volnoběh. Proveďte kontrolu dotažení šroubů válce a průchodnost výfukového kanálu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 20.8.2012 14:36

Tentokrát děkuji za opravdu kvalitní příspěvek, který může pomoci taky ostatním majitelům pily Hecht 927 a já myslím že je jich hodně, vzhledem k počtu návštěv tohoto tématu a taky vzhledem k tomu, jak pily Raptor a Hecht mizely z regálů všelijakých marketů a supermarketů. Jaký je dnes jejich osud? Pořád ještě pracují? Nebo leží někde odloženy, popřípadě vyhozeny, protože se s nimi stal nějaký větší nebo menší problém a nechce je nikdo opravovat?

Já si myslím, že žádný problém není tak veliký, aby se zánovní pila musela vyhazovat. O tom jsem chtěl diskuzi a mám radost že se do těchto kolejí naše diskuze vrací.

A víte co je zajímavé zjištění? Pročítal jsem návod k použití mojí nové pily Shindaiwa 320 Ts. Jejím dovozcem je ten samý dovozce, který dováží pily Hecht 927, firma Werco, výrobce je ovšem z japonského Tokyo. Mně to ale všechtno připadá, že Hechtka je vlastně Shindaiwa vyrobena Číňany.

Hecht vyrábí typ 927 R s obsahem 35,8 ccm 1,1 kw, Shindaiwa typ 320 Ts s obsahem 32,3 ccm 1,36 kw

Hecht 927 má obsah 25,4 ccm, 0,9 kw to je ta co mám já. Shindaiwa 269 Ts má obsah 26,9 ccm 0,9 kw

Závěrem bych Vás chtěl poprosit, vzhledem k tomu, že naše diskuze čte podle mých předpokladů široká a to mnohdy laická veřejnost, nepoužívejme vysoce odborné termíny jako například "impulsní systém" Nepočítá s tím ani Google.V souvislosti s pilami to nedává žádný smysl. Viz slovník cizích slov

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 191.186 (?), 20.8.2012 16:42

Impulsní systém je pohon čerpací membrány paliva v karburátoru, tzv impulsy při pohybu pístu ve válci. U gumových přírub je to zajištěno např. hadičkou z válce do karburátoru.  Pokud není plně funkční, dochází k problémům s dodávkou paliva do karburátoru. Když ještě nebyly primery - lidově cucák, tak se směs z nádrže musela dočerpat do karburátoru více startovacími pokusy. Ale hodně to záleží na modelu pily, některé startují i pod delším odstavení na 2,3 pokusy, jiným 10 nestačí. Rozloženou pilu máte možnost stáhnout ze stránek dovozce v sekci ke stažení (oba modely). Karburátor bych zatím nechal být, pokud je vyčištěný (sítko, vyšroubovat trysky a vyfoukat, pod jehlovým ventilem a potom jehlový ventil odzkoušený na správné uzavíraní - stačí vyzkoušet pumpičkou na přívod benzínu do karburátoru a ventil nesmí propouštět, tlak stačí s citem(otvorem opatrně přitlačit na střed membránu a musí těsnit po uvolnění), není třeba velkou silou) a správně seřízený. Vyzkoušet a případně seřídit přesněji, ale je třeba také mít motor delší dobu v chodu, aby se pořádně vyzkoušel a usadil. Dále dle chování motoru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 20.8.2012 18:02

Pane J.S, Vám děkuji za skutečně užitečné rady a konzultace, které mnohým uživatelům nepochybně pomohou, včetně mne. Takhle si představuji diskuzi o jakémkoli typu pily.

Chtěl bych ještě doplnit názvosloví. Primer - lidově cucák, předpokládám, to je ten gumový cumel na mačkání.

Hecht 927 má primer a zajímavá skutečnost, Shindaiwa 320 Ts primer nemá. Ráno se musí dát plný sytič a pak 3-4 krát potáhnout. Potom krátce chytně, tzv. štěk. Sytič se vrátí páčkou a pak jednou nebo dvakrát zatáhne a chytne pila. Další starty už jsou bez sytiče, dosud byly napoprvé. Japonská pila, nemá primer a mně tam ten primer chybí.

Taky moje stará Husqarna 257 nemá primer. Startuje se ráno několikrát zatažením přes dekompres. Je to poněkud složité a taky někdy namáhavé. Chtěl jsem si tam primer dodatečně dát, ale v servisu HQ říkali, že to nejde. Nicméně si myslím že by to šlo, nebo že by mohlo jít. Když jsem se stal tím servisákem:), budu nad tím přemýšlet a výsledek mého přemýšlení pak zveřejním ve zvláštním tématu, pokud něco vymyslím. V tom servisu tam nevymysleli nic.

Ještě jednou pane J.S, děkuji Vám za užitečné komentáře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Topný kabel4.7.2024
Topný kabel3.7.2024
Topný kabel2.7.2024
Svislá odpadní roura 75mm27.6.2024
Svislá odpadní roura 75mm25.6.2024
Srovnávačka MS 30025.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika