Hecht 927, levná jednoručka
|
|
|
|
host - 74.100 (?) 11.8.2012 11:42
To seřízení karburátoru, ovšem jmenovitě u Hecht 927 není špatně. U jiných pil je to jinak. Popsané seřízení je základní seřízení. Pak se musí doštelovat, jako všude samozřejmě. Je to pokyn servisního technika firmy Werco, nemám dvod nevěřit servisnímu technikovi.
Co se týče toho servisu jiné značky, už tam nebudu nikoho otravovat, to slibuji. V čem byla jejich chyba? Nikoli to, že výsledek jejich práce tristní, byl to servis jiné značky, jsem ochoten pochopit. Kdyby přiznali že neznají, neumí, nemají s tím zkušenosti, vůbec bych se nezlobil, dovezl bych pilu jinde, kde by mi to opravili, k nim pak výhradně Husqarnu, kterou taky v jednom exempláři vlastním. Jenže oni jak Brouk Pytlik. Všechno zná a všechno umí. Výsledek takového snažení jsem už popsal. No tak mají skoro šest set korun ode mne za práci která vydržela čtyři hodiny, a ktěm šesti stovkám ostudu. Kdyby alespoň pořádně tu elektriku upevnili za ty prachy, pořádně utáhnout dva šrouby se už mohli naučit.
Ale Vy jste mi neodpověděl pane J.S, anebo si netroufáte uhodnout? Rozluštění hádanky bude po ukončené opravě mé pily Hecht 927. Příčina nestabilního chodu pily je nečekaná, nicméně skutečně zkušený servisák by to mohl uhodnout i když jde o pilu jiné značky.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 74.100 (?), 10.8.2012 21:40
Jaké máte námitky? Novou pilu jsem nekoupil. Jen jsem přešel na jiné fórum, kde závadu se mnou probrali. Konkrétně telefonický dotaz na horkou linku servisního střediska firmy Werco.
Pilu ještě opravenu nemám. Dle pokynů však opravím už svépomocí. Příležitostně zajedu do některého ze servisních středisek Hecht, kde si koupím potřebné náhradní součástky. Nicméně karburátor dobrý, elektrika taky dobrá. Pilu ráno nastartuji, chvíli jede ale postupně vadne až se zastaví. No tak hádej, kde je chyba. Jako odborník, měl bys na to přijít sám. Hecht servisák na to přišel na základě krátkého telefonního rozhovoru a ještě mi stačil říct, jak pilu po opravě naštelovat, tak jsem vám to tady napsal, abyste tu netlachali o tom že pily Hecht jsou k ničemu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 74.100 (?), 11.8.2012 11:42
To seřízení karburátoru, ovšem jmenovitě u Hecht 927 není špatně. U jiných pil je to jinak. Popsané seřízení je základní seřízení. Pak se musí doštelovat, jako všude samozřejmě. Je to pokyn servisního technika firmy Werco, nemám dvod nevěřit servisnímu technikovi.
Co se týče toho servisu jiné značky, už tam nebudu nikoho otravovat, to slibuji. V čem byla jejich chyba? Nikoli to, že výsledek jejich práce tristní, byl to servis jiné značky, jsem ochoten pochopit. Kdyby přiznali že neznají, neumí, nemají s tím zkušenosti, vůbec bych se nezlobil, dovezl bych pilu jinde, kde by mi to opravili, k nim pak výhradně Husqarnu, kterou taky v jednom exempláři vlastním. Jenže oni jak Brouk Pytlik. Všechno zná a všechno umí. Výsledek takového snažení jsem už popsal. No tak mají skoro šest set korun ode mne za práci která vydržela čtyři hodiny, a ktěm šesti stovkám ostudu. Kdyby alespoň pořádně tu elektriku upevnili za ty prachy, pořádně utáhnout dva šrouby se už mohli naučit.
Ale Vy jste mi neodpověděl pane J.S, anebo si netroufáte uhodnout? Rozluštění hádanky bude po ukončené opravě mé pily Hecht 927. Příčina nestabilního chodu pily je nečekaná, nicméně skutečně zkušený servisák by to mohl uhodnout i když jde o pilu jiné značky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 196.72 (?), 11.8.2012 12:41
Dobrý den, pan J.S. má pravdu. Postup není správný. šroubem L se nenastavují volnoběžné otáčky. Ale může se s ním hodně pokazit. JB
|
|
|
|
|
|
|
host - 74.100 (?), 11.8.2012 14:00
Fakt. Špatně jsem se vyjádřil, no tak se všem omlouvám. Sorry.
Avšak já mám taky co vytknout. Odpověď: "Mmch, to seřízení karburátoru je špatně. Ale stačí koupit na regále a potom takové znalosti, na to je nejlepší koupit za 500, atd." Tak to je odpověď jak ten jeden, kterého jsem se zeptal kolik je hodin, když jsem neměl hodinky. Odpověděl "vím"
No tak taková odpověď je skutečně nepřínosná, naštěstí jsem si našel jiné fórum a pak jsem ještě dál nezahálel. Jiný servis a ještě jednoho jiného opraváře, který se sice na Hecht nespecializuje, nicméně je ochoten poradit a udělat mi technické zázemí, a to nikoli stylem "vím" a pak už nic, také rady si tu nechte, ať nenacvakáme sto a víc diskuzních příspěvků víceméně o ničem. Přispějeme tím ke kvalitě diskuzí.
Přiznávám, že já nebývám vždycky vzorem v uctivosti diskuzí, spíš reaguji na diskusní příspěvky dle zásluhy. O rady typu čím mám Hechtku nechat přejet fakt nestojím, vzhledem k tomu že mi Hechtka už nějakou dobu fungovala a tak bude fungovat dál, pokud není zadřená. Není. Závada je zjištěna, jenom čekám na potřebné náhradní díly.
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 211.39 (?), 11.8.2012 14:12
Tak moment, psal jste, že vaši pilu 927 koupenou za 500 opravovat nechtěli, že jste je ukecal. A teď že byli namistrovaní. Navíc jste asi nepožadoval kompletní kontrolu všeho na pile. Např ty šrouby na zapalování mají u této pily podložky a ještě pod zapalováním. Na těchto levných pilách je vše max ošizeno a není radno šrouby přetahovat. Přesto se nedá z toho vinit servis, dobře znají, jak dlouho tyto pily řežou bez problémů, nehledě ke koupi za 500. To je balík možných problémů a Vy pořád čekáte, že za 500 jste výborně koupil. Navíc zatím stále sháníte a neřežete. Dnes jsem Partnerem 410 pořezal 5 m dřeva, ta pila byla za 600, je to vlastně H 40 a měla jít do šrotu. Nebo 510 podobné, ale to byly povedené modely a řežou výborně. V tom je zásadní rozdíl koupě za pár stovek, oprava, která se vzápětí vyplatí a pila je dál spolehlivá. Až vám dojde trpělivost, ozvěte se, když už nic, vaše ne poslední 500 nebude úplně vyhozená, bude to investice do humoru P&M.
|
|
|
|
|
|
|
host - 74.100 (?), 11.8.2012 14:36
Ne, pane J.S. Oni když tu pilu vzali do opravy a nechali si zaplatit, tak měli za to odvést práci. Ne jak ten Brouk Pytlík, vše známe a všemu rozumíme, pak z pily upadávají součástky do fajrontu. Požadoval jsem celkovou repasi, což znamená kompletní kontrolu pily, takže ani v tom nemáte pravdu. No nic, o tam těch se už bavit nemíním. Je to pasé, měli říct že neumí spravit Hechtku, že nemají zkušenosti, vybavení, znalosti, ba ani pořádný šroubovák, kterým by utáhli dva šrouby, a já bych je v tom případě neukecával, na to se pane J.S. spolehněte.
Podobní opraváři se domnívají, že jsou jenom oni sami. Nejsou. Neumí jeden, tak snad bude umět druhý, ale cpát se do něčeho čemu vůbec nerozumím, tak to mohu já, laický majitel pily, ale ne servis pil se živnostenským listem. Když neumí, tak to mají přiznat předem.
Jestli sháním a neřežu, tak to je už opravdu má věc. Všechno je to v servisech a opravářích. Umí nebo neumí. Zkurvit může klidně i tu Dolmarku, ale dobrý šroubovák by měl mí povinně v základním vybavení každý servis motorových pil. Co se týče těch dvou šroubků, které prý neradno přetahovat. Uvidíme, jak budou držet mně a pokud držet nebudou, měl by zvládnout i ten šimpanz přeřezat závitníkem z M4 na M5. V čem je problém? Jenom v lidech.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 74.100 (?), 11.8.2012 16:08
Jestli rozdýchám anebo nerozdýchám cenu repase pily, tak to prosím ponechejte laskavě na mně, coby zadavateli a majiteli. Měli si stanovit předběžnou cenu repase pily, kterou mohli překročit o 20%. Já jsem pak ten, který rozhoduje, zda akceptovat anebo jít někam jinam. Kdyby řekli jak to zkurví, tak bych šel o provozovnu dál ke konkurenci.
Vy servisáci totiž máte jednu vlastnost a to pocit profesionální jedinečnosti. Mylná vlastnost. Kromě Vás je ve Vašem okolí nepochybně dalších deset firem, které taky opravují pily. Někteří líp a někteří hůř. Problém je v tom, že já jsem nedokázal porovnávat. V podstatě jsem vybíral ledabyle a to se mi vymstilo. Od té doby jsem však nezahálel. Kontaktoval jsem další firmy. Některé ochotně a jiné s řečmi. Dobře to vše probrali se mnou ve firmě Werco. Věnovali se mi na telefonu, zřejmý zájem pomoci a vyřešit problémy. Kontrast proti tamté firmě co umí spravovat jen Husqarny.
Jejich nevýhodou je vzdálenost, výhodou ochota poslat součástky na zásilku za mnohem nižší ceny, než mi slibovala ta Husqarna. Oproti nim ceny asi poloviční. Vzdálenost je nevýhodou, proto jsem byl odkázán na telefonní horkou linku. Předpokládaný problém nalezen podle mého popisu, a to jsem myslel že se neobejdu bez diskuze na zahradě:), Dál jsem našel soukromníka, který mi pomůže kdybych narazil na problémy při opravě a zacvičí mne.
Časem se vypracuji na opraváře sám, protože tak jak ten z Husqarny se to spravovat naučím taky. Potom budu opravovat Hechtky. Když nic, tak alespoň poutahuji šrouby, aby při provozu nepadaly. Oprava motorových pil je v podstatě volná živnost, tak to vlastně může dělat kdokoli, není vázána na výuční list jak opravy automobilů. Snad postačí nějaké školení, to bych se musel na živnostenském úřadě zeptat, ale potom to tak vypadá, že někdo kvalifikovaný umí a jiný prostě neumí. Nicméně výuční list není všechno. Znám jednoho co opravuje doma v kůlně, má základní vzdělání, ale pilu spravit umí. Škoda že jsem k němu nešel. Pracoval u lesů a dělal tam koňáka a později dřevorubce. Ten alespoň zná utáhnout šroub M4.
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 210.58 (?), 11.8.2012 17:48
Když si přečtete český návod, tak povinností obsluhy je m.j. průběžná kontrola dotažení šroubů. Nejsem schopen posoudit, co dělal servis a co jste chtěl vy. Ale na hq se zapalování nepovoluje. Pokud je nepotřebovali demontovat, je pochopitelné, že jej nezkoušel dotahovat, proč taky. Ale spíš to vidím na? co se s pilou dělo než jste ji koupil a než dal do servisu. Jinak zatím nejste co by obsluha na úrovni koňáka o servisu nebudu polemizovat, tam je to pro vás španělská vesnice, ale nikdo učený z nebe nespadl. Jinak pochybuji, že byste za opravu zaplatil několik t, když jste koupil pilu za 500 a to ještě nefunkční. Takže by to stejně skončilo nadávkami, kolik za opravu chtěli atd. Jedno respektuji, jste majitel 927, proto je to pouze vaše věc od koupě po nějaký výsledek. Mě nevadí značka, ale vaše komentáře, které jsou tak podobné s rozčilováním se nad zadřenou pilou a pod. Přitom to má každý ve svých rukou resp hlavě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|